portugisiskt telefonummer

Skaffat ett portugisiskt telefonnummer

I vissa sammanhang är det bra med ett portugisiskt telefonnummer. Så det har vi skaffat.

Vid online-beställningar, kontakt med portugiser och i andra sammanhang har vi märkt att det hade underlättat om vi hade haft ett portugisiskt nummer. Därför kände vi att vi ville skaffa det bästa och billigaste bara för att ha ett telefonnummer att hänvisa till.

Jag har en iPhone XS Max och kan där hantera dubbla simkort. Så skönt att slippa dubbla telefoner! Har dessutom kopplat det här numret till WhatsApp eftersom jag använder den appen till kontakter här i Portugal.

MEO PRÈ-PAGO

Det numret vi skaffat kostar €10,- och är Portugals variant av kontant-kort. Det krävdes inte NIF-nummer för det här, vilket gör att även turister och andra som är tillfälligt i Portugal kan skaffa det.

Vad är det vi betalar för då? Här kan du läsa mer om MEOs tjänster för mobil kontant-kort.

Det visade sig efter lite tids användning att vi missuppfattat kostnaderna för det här abonnemanget. €5,5 per vecka behövde betalas in för att kunna använda telefonnumret för samtal och SMS (vilket då var ”fria”).

I slutändan blev det €22,-/månad för ca 5 SMS och 5 telefonsamtal. Byte har nu skett!

Administrationen och betalningar kring det portugisiska telefonnumret sköter jag på My MEO, via nätet, där vi även har vårt internet/TV-abonnemang för huset kopplat.

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.