I vissa sammanhang är det bra med ett portugisiskt telefonnummer. Så det har vi skaffat.

Vid online-beställningar, kontakt med portugiser och i andra sammanhang har vi märkt att det hade underlättat om vi hade haft ett portugisiskt nummer. Därför kände vi att vi ville skaffa det bästa och billigaste bara för att ha ett telefonnummer att hänvisa till.

Jag har en iPhone XS Max och kan där hantera dubbla simkort. Så skönt att slippa dubbla telefoner! Har dessutom kopplat det här numret till WhatsApp eftersom jag använder den appen till kontakter här i Portugal.

MEO PRÈ-PAGO

Det numret vi skaffat kostar €10,- och är Portugals variant av kontant-kort. Det krävdes inte NIF-nummer för det här, vilket gör att även turister och andra som är tillfälligt i Portugal kan skaffa det.

Vad är det vi betalar för då? Här kan du läsa mer om MEOs tjänster för mobil kontant-kort.

  • fria samtal och SMS inom Portugal
  • 5 GB surf under en månad
  • 10 GB för användande av Skype, iMessage, FaceTime, WhatsApp och två till vi inte känner till

Eftersom jag har stängt av roamingen för det här kortet behöver jag inte betala något mer så länge jag bara ringer & SMS:ar till portugisiska telefonnummer. Men om jag vill börja använda telefonnumret för datatrafik eller utlandssamtal också så behöver jag förskottsbetala så det finns pengar på kortet.

Administrationen och betalningar kring det portugisiska telefonnumret sköter jag på My MEO, via nätet, där vi även har vårt internet/TV-abonnemang för huset kopplat.