Fira våffeldagen med glutenfria våfflor

Fira våffeldagen med glutenfria våfflor

Glädjen i att kunna njuta av glutenfria våfflor! Det är skönt att ha en hög med bra recept för de där dagarna när man är sugen på riktigt smarrig, lyxig och enkel mat, men ändå vill göra ett bra val.

De här våfflorna är väldigt goda och som sagt glutenfria, men de är dock inte frasiga så om man önskar frasigheten får man leta vidare 🙂

Receptet ger 4-5  våfflor

Ingredienser

1 stor banan
2,5 tsk fiberhusk
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
salt
vaniljpulver

Gör dina glutenfria våfflor så här

Mosa bananen med gaffel och knäck sedan i två ägg. Vispa med elvisp så bananerna går sönder ordentligt och äggblandningen blir pösig. Lägg i fiberhusk, bakpulver, salt och vaniljpuliver och vispa ihop allt.  Låt smeten svälla ett tag medan du tinar bär och vispar grädde och värmer upp våffeljärnet.

Grädda de glutenfria våfflorna i våffeljärnet som du smörjer in med smör för att få de goda ytorna. Går självklart att använda kokosolja eller inget fett alls om man vill!

Servera till skivad banan, bär och grädde (kokosgrädde, vispgrädde el. cashewgrädde)

Publicerat:

i:

6 svar till “Fira våffeldagen med glutenfria våfflor”

  1. Ska det vara våfflor är jag den frasiga typen. Gör dock sällan våfflor, men gärna bananpannkakor. Inte för att undvika gluten utan för att det är gott. Ägg och kokosmjöl behövs, annars faller de i tusen smetiga, goda kluttar. 🙂

    • Bananpannkakor är svårare än bananvåfflor tycker jag. Mkt klet i pannkakor 🙂

Translate »