Kanten mellan golvlucka och golv blev mer och mer tydlig och rätt var det var så föll den ner genom golvet.

Vi har fortfarande vintermattan på golvet, så vi såg inte hur luckan långsamt trycktes ner. Kände skarvarna lite beroende på hur vi gick. Men så hände det. Vi trampade igenom.

Det är luckan utanför toaletten, så den trampas det ju på flera gånger varje dag. Under luckan är tankarna för färskvatten och gråvatten. De tog med andra ord emot, så det blev inget fall ner i golvet, men luckan lossnade och landade på tankarna.

Ligger kvar tack vare tankarna under

Orsaken var att metallprofilerna som luckan ska vila på var skruvade med för korta skruv och var dessutom för dåligt limmade. I alla fall för att klara den påfrestningen som vi orsakar genom att bo på heltid i husbilen.

Vi är väl medvetna om att vi sliter mer än många andra. Men bilen är bara två år gammal så det här var inte okej. Det tyckte inte Forsbergs heller, så de åtgärdade det trots att garantin gått ut precis.

Dessvärre var det brist i kommunikationen så vi blev överraskade med att tvingas stanna kvar över natten, vilket inte är särskilt roligt eftersom det är ruskigt störande trafik 1 meter från bilen. Nya limmet behövde härda under tryck, så 4 bilbatterier ställdes på en träskiva över luckan. När vi skulle besöka toan fick vi flytta undan två batterier för att kunna öppna dörren så pass att vi kunde slinka in.

Så här nära vägen står en parkerad utanför Forsbergs i Hyssna.

Hinderbana till toaletten

Provkörde en Concorde till Kinna en sväng, men tycker den var väldigt trång faktiskt 😉

Var härligt att träffa Frankiakompisarna Sussi & Sven från bloggen Ventilen samt Lena. De bor också på heltid i sina bilar och var där samtidigt som oss. På kvällen surrade vi med Lena som också stannade över natten, vi satt vid pick-nick bordet utanför entrén och snackade. Men vi tystnade när lastbilarna dundrade förbi, för då hörde vi ändå inte vad den andra sa.

Dagen efter plockades ”pressen” bort och vi kunde åka vidare. Men först beställde jag två till mattallrikar med Portomönster 🙂

/Anna & Roger