Göteborg 1986-1992

Oavsett var jag bott i Sverige har Göteborg varit ”min” stad. Den större stad som jag alltid haft närmast till.

Jag har bara bott i Göteborg under totalt 6 år, alltså haft Göteborg som postadress. Kungälv, där jag är uppväxt, ligger bara två mil från Göteborg och Partille där jag sen hamnade ligger 2 mil öster om storstaden.

Här är alla inläggen om var jag bott hittills under mitt liv:

Skolor & jobb

Jag jobbade som hotellreceptionist på ett par olika hotell i stan och även som kontorist på ett handelsföretag i Grimmagärde industriområde, Västra Frölunda. Sedan fick jag jobb som regionchefsassistent på ViktVäktarna centralt inne i Göteborg, där jag var kvar tills det var dags att gå på föräldraledighet i maj 1991.

Pluggade inget vid den här tiden, var riktigt skoltrött efter gymnasiet.

Fritid

I början av tiden i Göteborg var jag fortsatt aktiv i scouterna, men det rann ut i sanden till slut. Jobbade extra en hel del på Viktväktarna på fritiden. Mitt första bröllop var 1990 i Örgryte gamla kyrka, den planeringen tog så klart en del tid i anspråk.

Brudgummen, numera exmake, hade ett stort bilmekarintresse, så jag hängde med honom i hans garage på Stobéegatan en hel del. Lärde mig om bladmått, svetsning och annat bilrelaterat. Vi ägde också en Cheva Blazer som vi hade roliga utflykter med.

När dottern kom 1991 blev läget annorlunda och fokus landade så klart på henne, helt och hållet.

Boenden i Göteborg

Det hann bli två olika lägenheter som vi bodde i under mina år i Göteborg.

Kärralund / Kålltorp 1986-1990

1986 när jag tagit studenten flyttade jag till ovannämnda framtida brudgum. Hamnade i Kärralund, precis vid vändhållplatsen för spårvagn 3 & 5, På översta bilden kan du se huset och pilen visar var lägenheten låg. De två takutbyggnaderna tillhörde lägenheten.

I hans vindsvåning med ett rum, kök och badrum bodde vi tills det var dags att flytta till något större då Tess låg i min mage.

Olskroken 1990-1992

Vi hamnade i en 3-rums lägenhet i Olskroken. Närheten till stan, enkelt med spårvagn och torgets alla affärer var så klart bekvämt, men det var inte en plats där vi ville låta våra barn växa upp. Jag gillade varken området eller lägenheten särskilt väl, men det var en bra mellanlandning.

Det var ändå en lycklig tid då jag blev mamma där!

Vi flyttade sen till Partille, närmare bestämt Jonsered, vilket jag kommer berätta mer om framöver.

Något om Göteborg

Trots att jag gillar Göteborg mycket så tycker jag inte om att köra bil där. Det är spårvagnar överallt och vägnätet byggs ständigt om. Kände mig aldrig trygg bakom ratten inne i Göteborg.

Göteborg är en stad att vandra i, eller att ta spårvagnen eller färjorna när det är längre sträckor att förflytta sig. Och kommer en med tåg så är Centralstationen en vacker byggnad att spana in (fast jag förstår det är ombyggnad där just nu – så klart…).

Publicerat:

i:

26 svar till ”Göteborg 1986-1992”

 1. Profilbild för Madde

  Vad kul att läsa det här inlägget. Har ju bott i flera år i Kungälv. Gick 1an där, men sen flyttade vi upp i landet. Bodde sen i kungälv från att jag var 17 tills för 11 år sen då jag och min nuvarande man flyttade till redbergsplatsen. Samma hus som Halta Lotta låg i. Den är ju borta nu, och vi har en indisk i huset istället.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har flyttat omkring varandra då 🙂 Vet vilket hus du menar på Redbergsplatsen.

   1. Profilbild för Madde

    Säger man Halta Lotta vet verkligen alla vart man menar 🙂 🙂

 2. Profilbild för Anki

  Trevlig läsning Anna så fint med din berättelse.
  Härliga Göteborg! Under många år gjorde vi årliga besök där. Ibland bara Lasse och jag, men för det mesta var även sönerna med … ja upp till tonåren, sen ville de inte följa med längre 🙂 Har många fina minnen från den tiden.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar Anki! Visst är Göteborg en härlig stad.

 3. Profilbild för Ulla

  Kul att läsa om ditt Göteborg! Jag håller fullständigt med om att det är svårt att köra bil i Gbg. Nu är det än värre med Västlänken som ska byggas. Hela stan är en enda röra. Tråkigt och den där förbaskade Västlänken förstår jag fortfarande inte vad den ska vara bra för.
  Trevlig Helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det tråkigt med alla byggen, gissar de är nödvändiga men jag är inte engagerad och påläst. Detsamma!

 4. Profilbild för Ingrid

  Göteborg har jag bara gjort några enstaka besök i. Jag har en syster som bodde där ett antal år och då var jag och hälsade på henne några gånger och Åke var med en gång också. Jag har ännu foton kvar från vår utflykt med Paddan.
  Ha en fin fredag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då har du mer att upptäcka i den staden, det är ju inte fel heller 🙂 Detsamma!

 5. Profilbild för Znogge

  Så trevligt att få läsa om din tid i Göteborg och anknytningen till staden.
  Själv har jag varit där några gånger men mer än så har det inte blivit. Jag är född och uppvuxen i Malmö så det får väl anses vara min stad även om det är många många år sedan vi bodde där. Vår yngsta med sambo bor i staden. Av våra tre största städer får jag kanske säga att jag föredrar Stockholm där sonen numera bor men var stad har sin charm och sina fördelar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Då har du ju lite kvar att upptäcka i Göteborg, det är ju kul tänker jag 🙂 Stockholm är en fantastisk stad också!

 6. Profilbild för Tess

  Gud så intressant att läsa 🙂 Min sambo bodde i Gbg för en stund tidigare innan vi träffades, sen besökte jag Gbg ofta då jag bodde i Strömstad 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du tycker det!

 7. Profilbild för Hanneles bokparadis

  har bott i Göteborg 50 år, för ett par år sedan körde jag bil i stan, men nu är det trängselskatt, höga P-avgifter… åker hellre gratis spårvagn som pensionär ´:)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Spårvagnsnätet och bussar och färjor räcker mycket bra!

 8. Profilbild för Anita

  Vilket trevligt inlägg. Alltid roligt med tillbakablickar och det var roligt att läsa om din tid där. Göteborg har jag besök men bara som turist ett par dagar åt gången. Ett par gånger har det blivit konserter med Bruce Springsteen. Var faktiskt där förra året i juni några dagar och såg bland annat Mamma Mia – The Party. Har alltid gillat Göteborg men förra året så kände jag att det mest liknade en stor byggarbetsplats.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar Anita! Bruce på Ullevi slår det mesta tycker jag. Inte kul med byggen överallt!

 9. Profilbild för Marianne

  Bruden såg inte ut att vara beredd att bli fotograferad där. Häftigt att bo i vindslägenhet.
  Jag känner inte till Göteborg och vilka håll de olika förorterna ligger, eftersom jag i huvudsak bott på andra sidan landet. 2005 – 2019 bodde jag utanför Borås och det hände att jag kom till Göteborg några gånger då, men annars är jag helt vilsen där.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bruden var väldigt trött. Jag älskar den bilden 🙂 En stad att upptäcka på sommaren kanske?

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilket härligt inlägg om dina år i Göteborg. Göteborg känner jag som min ”storstad” också. Dina kvarter borta i Kålltorp kände jag till hyfsat bra då jag och min exmake flyttade ihop i en andrahandslägenhet (ett rum med kök och matvrå) vid Munkebäckstorg, 1973-76. Numera bor två av mina döttrar där så visst åker vi gärna dit ibland.
  Vilken ung söt brud på fotot och tänk så mycket vatten som runnit under broarna sedan dess…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Munkebäck har jag ju hängt vid en del så klart. Det är ett fint område hela östra Göteborg tycker jag. Visst har det runnit mycket vatten under broarna sen mitt första bröllop 🙂

 11. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Trevlig läsning både om Göteborg och dess omnejd och ditt liv.
  Många igenkänningsfaktorer och för mig kända ställen.
  Göteborg är också alltid min stad, även om jag mest bott utanför.
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillade Lena, har ju några ställen kvar att berätta om, ställen du nog också har lite kännedom om. Detsamma!

 12. Profilbild för Carita

  En sådan rolig tillbakablick! Och det här med vattensängen känns igen 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vattensäng var vanligt där på slutet av 80-talet 🙂

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.