Gott slut 2019 – återblick

Vi lägger snart 2019 till handlingarna och välkomnar 2020 med öppna och förväntansfulla famnar. Men hur var 2019 då?

När vi skulle summera 2018 fick vi hjälp av er läsare att komma på vilka frågor vi skulle ställa till oss själva och vi tyckte de var bra, så använder oss av nästan samma frågor i år.

Årets bästa känsla

Friheten. Det är insikten av att vi verkligen lever varje dag. Att vi väljer vad vi vill göra, se och uppleva. Tar något beslut nästan varje dag, det kan vara småsaker, men det kan också vara av större karaktär. Det är en enorm frihet att kunna göra det. Och den känslan älskar vi verkligen!

Största överraskningen

Benidorm helt klart. Vi var så inställda på att inte trivas, vi trodde skyskraporna skulle ge oss cellskräck och att festande britter skulle förstöra hela upplevelsen. Men vi hade helt fel. Vi stortrivdes, de höga husen gav stan en annorlunda karaktär och alla britter gav Benidorm en touch vi gillade. Fancy Dress Party var pricken över i:et!

Benidorm, den stora överraskningen

Överst på återfallslistan

Ingen tvekan på detta svaret. Portugal! Vi vill ha mycket mer av Portugal, vi planerar att komma dit i februari igen. Men vi kommer definitivt återvända till Spanien också som vuxit på oss mer under den här hösten. Och Denia där vi nu befinner oss är en riktig höjdare!

Största förvåningen & besvikelsen

Slår ihop de här frågorna, för svaret är Italien på båda. Vi blev väldigt förvånade över att det var stängt på så många ställen och att vår FrankieBoy inte fick plats varken på campingar, ställplatser eller vägar. Det blev också en stor besvikelse för vi hade höga förväntningar på landet vi längtat efter att återvända till.

Never again

Det låter hårt, men vi är faktiskt klara med Gibraltar. Gifte oss där 2002 och ville så innerligt återvända, men två dagars besök i början av januari satte sista spiken i kistan för oss.

Bästa restaurangmaten

El Dorado Steakhouse, i Empuriabrava, Spanien. En köttrestaurang verkligen riktad till turister, så vi hade inte särskilt höga förväntningar. Men för Anna är ofta såna restauranger ganska bra eftersom det finns både glutenfria och vegetariska alternativ. På den här restaurangen erbjöd de en grilltallrik med massor av härliga grönsaker och goda såser till. Fantastiskt gott! Även Roger tycker maten där var grymt god, hans köttbit var mör och smarrig. Vi äter inte ute ofta, men här äter vi väldigt gärna igen.

Saknat minst

Vädret & stressen i Sverige. Stressen skapade vi kanske mest själva, men vädret rår vi ju inte på. Så vi är väldigt glada att både det alla vädret och stressen stannar i Sverige när vi rullar över gränsen mot dessa ljuvliga södra breddgrader.

Bästa vädret

Hela mars var det kanonväder i Portugal, vi var på västkusten och njöt av varje solstråle och flera bad i Atlanten.

Bästa beachen

Furnas Beach i Portugal är det första vi tänker på. Men det beror så klart på vad vi ska göra på/vid beachen. Älskade verkligen stränderna och klipporna i Algarve, särskilt i Portimao. Men vi njuter väldigt mycket av stränder där vi kan använda våra StandUpBoards och vi trivs riktigt bra där vågorna går höga. Men även i Denia där det är stenstränder och rofyllda vågor njuter vi väldigt av att sitta en stund på stranden. Vad vi verkligen inte gillar är grumligt vatten och smutsiga stränder, annars är vi i princip alltid glada när vi är nära vatten.

Klart vatten i havet i Denia

Roligaste minnet

Vår jakt på grillen i Tyskland. Det är något vi ofta berättar om och vi kommer aldrig glömma det! Men vi har massor av roliga minnen av ljuvliga platser och härliga människor!

Mest utmärkande servicehuset

Definitivt Setúbal! Ecoparque do Outao har väldigt fina servicehus. Stora och rymliga duschar med rykande varmt vatten. Fräckt kakel och snygga handfat. Handdisk och handtvätt i snygga utrymmen och även uteduschar med utsikt. Längtar tills vi återvänder dit!

Bästa investeringen

Vi har planer för en stor investering 2020, men under 2019 har våra investeringar på Frankieboy varit blygsamma. För att vi ska trivas ännu bättre i vårt hem har vi börjat dekorera det, inreda det mer personligt och det känns riktigt härligt. En god investering för vårt välbefinnande när vi är inomhus.

solnedgång
Solnedgång på camping Villa Sol

Bästa solnedgången

Har sett så många fantastiska solnedgångar, men vi gillade verkligen färgerna vi fick uppleva i Los Alcázares.

Vad hade vi kunnat göra bättre/annorlunda?

Inte vänta i Tyskland så länge. Vi frös och tyckte det var tråkigt att inte kunna åka vidare. Och med facit i hand så skulle vi helt klart rullat mycket tidigare eftersom våra madrasser inte byttes ut förrän vi kom till Barcelona ändå.

Vad är vi glada att vi ändrat på?

I år har vi bestämt oss för att stanna längre på de boplatser vi trivs. Egentligen av två anledningar. Dels för att platser vi stannat lite längre på lägger sig i minnet på ett annat sätt och dels för att vi på det viset automatiskt landar, får utrymme för reflektioner och bearbetning av upplevelser. Och det beslutet är riktigt bra! Vi har ju ingen brådska, vi kan inte se och uppleva allt utan vill istället uppleva djupare där vi väljer att stanna.

Översta bilden är en kvällsbild på ett av de fräckaste villorna vi sett, grym arkitektur och perfekt läge.

Med önskan om ett riktigt Gott Nytt År!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

18 svar till ”Gott slut 2019 – återblick”

 1. Profilbild för Gösta Evén

  Hej Anna och Roger!

  Tack för era blogginägg. Har läst de flesta och endast några gånger gett en kommentar.

  Roligt att läsa om er bostad och ert ambulerande liv. Jag sålde min villa i juni 2018 och bor permanent i min Adria husbil. Trivs utmärkt med detta liv, utan alla måsten som förvärvsarbetande behöver ha.

  De flesta stressar för mycket.

  Ni skriver att ni är beroende av ett bra Wifi.
  Nu har jag stått en del på camping som har kostat upp till 18 euro per dygn. Tycker att de har haft dålig Wifi.
  Betalar ni mer för att få bra Wifi?

  Jag vill nu önskar er

  Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År!

  Vi kanske ses här i Spanien eller Portugal.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Gösta, glad att du läser och uppskattar dina kommentarer. Vi arbetar ju så har vissa måsten, men njuter ändå väldigt av detta livet. Utan stress. För ja, stress finns det nog alldeles för mkt av. Vi betalar sällan extra för att få wi-fi. Vi har varsitt abonnemang som vi använder om boplatsen inte har ett fritt vi kan använda (vilket de sällan har). Vore trevligt att ses, var är du nu och andra halvan i januari? Gott slut!

   1. Profilbild för Gösta Evén

    Hej Anna!

    Just nu är jag i Tarifa. Åker till Algeciras imorgon lördag. Sen vidare till Agadir. Är tillbaka i Spanien senast den 20 / 2.

    Blir kanske två veckor på Costa del sol innan förden börjar norrut efter östkusten. Skall vara i Sverige senast 6:e april.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Då kanske vi möts på vägen, då vi ju åker söderut härifrån, mot Tarifa.

 2. Profilbild för Christel

  Så fin sammanställning av 2019, den genomsyras av er positiva inställning. Tack för allt ni delar med er av. Jag önskar er ett riktigt gott nytt år!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Christel! Gott Nytt!

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilken härlig reflektion över det gångna året!
  Visst är det både kul och nyttigt att titta tillbaka och sammanfatta.
  Det har varit kul att följa era resor och tankar på bloggen. Ett riktigt gott 2020 önskar vi er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Älskar att reflektera, tack! Gott Nytt!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Härlig tillbakablick. En glömmer ju vad som hänt om en inte verkligen funderar. Riktigt kul att ni tyckte så bra om Benidorm. Skylinen ser ju inte så kul ut men nu skulle det vara roligt att stanna där, efter er beskrivning.
  Gott Nytt 2020 till er båda ????????

  1. Profilbild för Lena

   Håller med om flera punkter, bl a frihetskänslan, besvikelsen över Italien, längtan till Portugal och att Benidorm faktiskt överraskar. Vi hittar bara mer och mer att tycka om här.
   Gott Nytt År på er! ????????????????????

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Tacksamma för att ni ”lurade” dit oss 🙂 Gott Nytt! Kram

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så att en glömmer, finns så mycket mer en skulle kunna berätta om. Ja vi tycker om Benidorm, och ni som älskar att äta ute skulle nog känna att utbudet är enormt. Kvällstid kanske är annat, det har vi ju ingen koll på 😀 Gott nytt!

 5. Profilbild för Rolle o Carina

  Bra beskrivning av ert goda liv o allt omkring er FrankieBoy!

  Gott Nytt Bobilsår 2020….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Detsamma önskar vi er!

 6. Profilbild för Anki

  Gott Nytt År!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Gott Nytt år!

 7. Profilbild för Våra husbilsresor

  Trevlig sammanfattning ????????
  Portugal är ett resmål jag har på min lista, men det får nog dröja lite…. För kort semester!
  Gott nytt år på er! ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Förstår att Portugal står på er lista, hoppas ni snart kommer dit! Detsamma önskar vi er, med många härliga husbilsresor.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.