dyr camping

Ekonomisk summering av 2019

Det blir några olika summeringar så här efter årsskiftet, men för oss är det en tid för reflektion. Idag visar jag vår ekonomiska återblick.

2019 har varit ett bra år, även ekonomiskt, för oss.

De månader med lägst utgifter är februari, november och december. Största orsaken till det är att vi inte rullat så långt de månaderna. Vi har dessa månader stått på dyrare campingar vilket inte har pajat vår månadsbudget.

Matkontot är oftast det som har högst siffror. Vi snålar inte när vi handlar mat, men vi planerar och hushållar med det vi handlat. Gillar utmaningen att inte slänga i princip någon mat alls och samtidigt få varierande smakupplevelser. En råvara kan användas ibland tre gånger innan den är uppäten. Matkontot innehåller också hushållspapper, vin och annat vi köper i mataffären.

smak för mat
Tomatquiona, vegobiffar och coleslaw

Vi har satt undan pengar för framtida beslut varje månad som vi har vistats utomlands. Vissa månader har vi istället nyttjat vår buffert, som t.ex. för våra stora tandläkarutgifter i somras. Sverige har inneburit större utgifter för oss. Men att kunna leva så här bra och samtidigt spara pengar är verkligen något vi tycker är fantastiskt!

Börsen har gått åt rätt håll, så även vårt investerade kapital visar fina siffror – även om det ju kan ändras lika fort åt andra hållet. Men idag kan vi glädjas åt det i alla fall!

Företaget rullar på fint, vi tar båda lön varje månad och vi kunde dessutom plocka ut en liten extra lön i december för att få upp vårt SGI lite grann. Vi väljer ju låg inkomst, små utgifter och enorm frihet i vår livsstil.

Vårt 2019 har varit fantastiskt på många sätt och det känns väldigt skönt att även kunna stänga bokslutet för året med ett positivt resultat både för företaget och vår privata ekonomi.

Bilden är från Villa Sol Camping i Benidorm.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

7 svar till ”Ekonomisk summering av 2019”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det är så härligt att höra att det går bra. Att leva sin dröm – gott dessutom och slippa gråväder stress och tristess i ekorrhjulet en sprang omkring i tidigare. Då kan en konstatera att en är på rätt plats i livet 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är definitiv på rätt plats i livet 😀

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det ett härligt liv att få slippa stress och jobb var dag!
  Vi har också börjat att trappa ner 🙂

  Ha det gott på nya året…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi är glada att slippa stressen!

 3. Profilbild för Lisbeth hammarlo
  Lisbeth hammarlo

  Kul att få följa er resa.vi är också ute på långtur med husbilen, just nu är vi i Alicante och ska stå på camping Lo monte i två månader.
  Lisbeth

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Lisbeth! Hoppas ni trivs på er boplats 😀

 4. Profilbild för Lisbeth hammarlo
  Lisbeth hammarlo

  Hej ja vi trivs här, drar sedan upp via italien ,får se sedan vart vi kör är ute i 6 månaderhar varit i Portugal för ett tag sedan

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.