sand under husbil

Gräs, grus, sand och asfalt – underlagen för FrankieBoy

När vi rullar in på en ställplats kan underlaget vara gräs eller grus, sand eller asfalt. Eller kanske förstärkt gräs. Vad tycker vi om de olika underlagen?

Det finns så mycket underlag att hamna på med FrankieBoy och vi förundras verkligen över att campingplatser nästan alltid föredrar gräsunderlag. Kanske det är vad alla andra önskar. Men inte vi.

Gräs under husbilen

Med gräs under bilen blir det mjukt, det är ju trevligt när en är på utsidan. Men det blir samtidigt lätt svampigt om det inte är torrväder. Det är en väldig fördel med gräs när en ska sätt upp markis och/eller torkvinda samt markmatta för det går alltid att få ner tältpinnar och stormlinor. Men det är typ det enda. Det blir alltid fuktigt i gräset. Det kryper en massa djur i gräset och det märks alltid när vi stått på gräs, för då kryper det in både myror, tvestjärtar och spindlar i bilen.

Nä, gräs går bort om vi kan välja. Åsikten påverkas så klart också av Annas allergi, nyklippt gräs är inte roligt alls.

Det finns ställplatser som förstärker gräset för att det ska klara tyngden av husbilarna, det är bra! Savannen i Alingsås har det så bland annat.

Grus en favorit

Ställplatser har ofta grusunderlag. Det gillar vi, särskilt när det är större grusstenar, det blir så mycket renare i bilen och färre kryp. Det är ett extra plus om vi står på grus med husbilen men har en liten gräsplätt av mjukare underlag vid vår ”uteplats”. Dels för att det är mysigare att sitta på men också för att det då går att trycka ner ev. tältpinnar och andra fastsättningssnordningar i marken. Ett alternativ är ju att ställplatser fattar behovet och gjuter dit lite öglor i marken, då hade vi jublat och gärna sluppit allt gräs.

Sand till FrankieBoys fötter

Nej vi gillar inte sand. Det går ju knappt att städa bort. Det är sandkort precis överallt. Dessutom väger ju FrankieBoy en del så om det är väldigt mjukt underlag är ju risken stor att vi sjunker ner och inte kommer därifrån utan hjälp. Det undviker vi med andra ord.

Asfalt är inte helt fel

Det är hårt med asfalt. Det är bra. Det är dessvärre svårt att få ner tältpinnar. Men ska vi bara övernatta är asfalt helt okej, eller om vi vet att det är oväder på gång, då kan ju asfalt vara det enda rätta valet för att inte riskera att fastna eller bli omringade av översvämning, beroende på lutning så klart.

Återigen är det timing och omständigheter som avgör vad som passar. Generellt är det grus, med större stenar, som vi gillar allra bäst! Sen kommer asfalt, gräs och sist sand.

Vad gillar du för underlag under din husbil?

Bilden visar stranden i Warnemünde, inte en plats för FrankieBoy! Och det är inte heller tillåtet att stå där med bil 😀

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Gräs, grus, sand och asfalt – underlagen för FrankieBoy”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi gillar nog mer asfalt o fast underlag!
  Men vi sätter gärna ut bord o stolar på gräs om det finns på sidan av!

  Ha det gott på resan söderut…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är många som gillar det så märker jag 😀 Tack!

 2. Profilbild för Henry.laitinen
  Henry.laitinen

  Håller med i era tankegångar och det skulle inte vara svårt att fixa så att det finns förankrings möjlighet för ”stormlinor”. Vanliga betongslipers med öglor samtidig skulle man få tydliga tomtgränser på köpet. Hade bra.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur, hoppas fler ställplatser gör det tydligare och bättre 😀

 3. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi gillar ”avdelade” platser bäst, där det är asfalt eller grus där husbilen ska stå och en gräsplätt bredvid. För övernattning vad som helst men helst inte sand.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi med! Blir tydligt också vad som är ens egen plats.

 4. Profilbild för Reiselinda

  Tror vi gillar ganska lika. Står gärna på grus/asfalt/plattor, men har gärna gräs utanför eller i närheten. Sand har en tendens att hamna överallt om man har det utanför, så det undviker vi gärna. Håller även med B-M om att det gärna får vara avdelade eller åtminstone tydligt uppmärkta platser så det inte blir för trångt och man får lite uteplats.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi gillar helt klart lika!

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.