Regnet öser ner och vi njuter

Regnet öser ner och vi njuter

Har alltid älskat när det regnar. Lugnet det ger och alla mysfaktorer som kommer med det. Och det är samma i husbilen

Att stå och trängas på ett tåg där alla är blöta eller att inte kunna värja sig mot vätan med paraplyet för att det blåser på tvären? Nej, just det är inte mysigt. Men att vara inne när det regnar tycker vi är ljuvligt!

Älskar att vara ute

Kanske det är just det att vi verkligen uppskattar att vara utomhus som gör att regnet lugnar oss. För vi väljer att vara inne när det regnar, är inte ute mer än nödvändigt, som att gå och betala för boplatsen eller koppla in elen. Eftersom vi bor och lever som vi gör förflyttar vi oss oftast efter vädret. Vi har helst uppehåll där vi väljer att vara och det gör att vi är utomhus väldigt mycket, vi gör det mesta utomhus, om vädret är på vår sida. Så när regnet kommer kan vi välkomna det med öppna famnen. Det gör vi nu.

En regnig måndag

Står i Oranienburg lite norr om Berlin och det började ösregna, ihållande, natten mellan söndag och måndag. På morgonen körde jag ut markisen typ 60 cm för att få bort regnandet mot dörren, sen gick jag för att betala för ytterligare en natt och valde då att även köpa el samt kort till servicehus. Det senare inte alls nödvändigt men det ingår i paketet med elen.

markis ute vid regn
Vi har ofta markisen ute en bit när det regnar

Elförbrukningen sköter vi ju själva med solcellen när solen lyser, men är det ihållande regn pluggar vi gärna in oss på en elstolpe. Då nyttjar vi våra datorer mycket och eftersom solen hinner inte ladda batterierna i takt med vår förbrukning behövs elen. Värmen går på gasol normalt men om vi ändå betalar ett fast pris för elen så låter vi elpannan ta bort det råa som bildas av regn.

Förmiddagen ägnades åt jobb och planering vad vi ska göra och ta vägen framöver. Snart har vi ju gjort det som vi planerade innan i lämnade Sverige. Efter lunchen, som bestod av goda rester med Summerrolls från söndagen, så bakade vi äpplepaj på den glutenfria smördegen vi hittat inne på Kaufland i Neubrandenburg.

På eftermiddagen kom våra vänner i sin van och vi hade en urmysigt kväll med det ljudligt smattrandet mot taket, som vanligt blev det massor av skratt och kloka samtal. Och den enkla äpplekakan blev jättegod och uppskattad.

Tänk vad bra en regnig måndag kan vara. Idag sätter vi oss på cyklarna tillsammans med våra vänner och kollar närområdet för regnet ska ha gjort sitt nu.

Det är så skönt att bara vara och njuta i nuet. Trots att det regnar eller kanske tack vare att det regnar.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till “Regnet öser ner och vi njuter”

 1. Visst är det så att om det är soligt och fint blir vi mer aktiva och efter flera sådana dagar kan det vara skönt med en riktig slappardag med t ex en bok, samtidigt som man lyssnar på regnet smatter på taket…

 2. Äääälskar regnet – tänker som du att det är något lugnande i det.
  Minns att jag har gillat det ända sedan jag var liten. Efteråt gick jag ofta ut och bara andades. Strosade på grusvägen och kollade in alla daggmaskar som ”vaknat till liv”.

  Nu för tiden så går jag gärna ut i regnet också.
  Har köpt mig ett bra regnställ som gör det möjligt.

  Ha det gott!

  • Doften efter regn är fantastiskt! Bra regnställ är viktigt om en vill vara ute i regnet. Och bra torkmöjligheter 😀

Translate »