Grymma frottéhanddukar som torkar fort

Grymma frottéhanddukar som torkar fort

När en bor i en husbil vill en gärna ha handdukar och kläder som torkar fort.

Och vi hittade massor av tips på olika microfiberhanddukar som både är lätta i vikt och de torkar snabbt. Glada i hågen köpte vi 4 stora och 4 små handdukar via Ebay innan vi ens fått FrankieBoy så vi verkligen hade rätt grejer redan när vi flyttade in.

De handdukarna vi köpte fick en bara tvätta i 30 grader. Kändes sådär när de används varje dag, men vi följde verkligen instruktionerna. Inte heller fick en använda sköljmedel. Nu använder vi inte sköljmedel alls längre så det var ingen utmaning.

Men vi tyckte redan efter några månader att handdukarna inte kändes riktigt rena. Och de var ganska dyra så vi tänkte de bör ju ha längre hållbarhet än så. Till slut gav vi upp de där 30 graderna och började istället tvätta i 40 grader. Men det blev bara kortvarigt bättre. Så vi tröttnade.

Vi gick till Kinesen (det finns väldigt många Kinaaffärer med allt möjligt plock) och köpte kassa handdukar. Tänkte det är bra med sämre kvalitet för då är de tunna och torkar fort. Men de fällde hela tiden, spelade ingen roll hur många gånger vi tvättade och torktumlade dom, de fällde lila och rosa garn hela tiden, även på våra kroppar när vi torkade oss. Så vi gav upp dom också. Ett besök till IKEA räddade oss.

På IKEA finns billiga och tunna frottéhanddukar! Sköna och som torkar fort! Vi har nu slängt alla andra varianter och har bara fyra stora riktigt bra handdukar från IKEA.

Nej, några nya microfiberhanddukar blir det inte, vi är sååå glada för våra IKEA frottéhanddukar!

/Anna

Publicerat:

i:

28 svar till “Grymma frottéhanddukar som torkar fort”

 1. Perfekt tips! ? Jag har letat länge efter tunna handdukar till husbilen ?, man vill ju att de torkar fort, men också att de verkligen suger vattnet efter dusch.
  Vet du möjligen om de även har badrockar i samma tunna kvalitet?

 2. Jag har microfiberbadhandduk, men tvättar i 60° tillsammans med vittvätt, fungerar bra. Däremot så använder jag alltid en slags ”pappersfilter” som gör att färger på kulörta plagg inte färgar av sig. Det gör att jag kan blanda många olika färgade tvättplagg o kan köra full maskin varje gång.

  • Det där pappersfiltret har jag fått tips om tidigare. Men jag väntar med att tvätta tills jag har full maskin. Fast idag har jag faktiskt handtvättat lite. Vad bra att era handdukar funkar, vi var verkligen inte nöjda med våra.

 3. Bra handdukar är viktigare än man tror. Vi kostade på oss och läxade till det med Lexingtonhanddukar. Det blev två badlakan och en vanlig handduk (som jag använder till håret). Dyrt men samtidigt så köper man inte handdukar så ofta!

  • Vad härligt! Men torkar de snabbt och bra oxå, känns som tjocka med hög kvalitet? Vi har ett par tjockare också som vi använder när vi är på stranden, de torkar för långsamt för att använda dagligen.

   • Håller också med om att IKEA har bra frottéprodukter. Vi har ett rejält lager med allt från tjocka mysiga badlakan att använda på hemmaplan till tunna i microfiber att packa i ryggsäcken (och lite varianter däremellan, men då har vi ett annat boende än ni har och lite för mycket skåp att stoppa saker i).

    • Vi har även ett par strandhanddukar som är lite tjockare. Har en mycket utrymme så samlar ju en på sig även sånt en kanske inte använder/behöver eller använder sällan.

   • Dom är vansinnigt bra och torkar förvånansvärt snabbt för att vara så tjocka! Däremot så är vi i värmen så det kan vara en bidragande orsak till att de torkar så snabbt 🙂

    • Tänker då det inte går att hänga ut för att torka. Regniga dagar, ställen där en inte får hänga nåt på utsidan etc. Torkar de då? Grymt i så fall!

     • Jo de torkar men de tar längre tid när de är i badrummet. Men samtidigt så blir de aldrig ”dyngsura” känns det som. Vi är väldigt nöjda med dem men de är nog inte de perfekta ”husbilshanddukarna” med tanke på vikten 🙂

     • Underbart ju! Äsch, en får väl välja bort nåt annat då. Prioritering liksom.

 4. Hahaha jag såg er framför mej, med lila och gröna små garntåtar hängandes överallt ?

  Vi använder Décathlons microfiber och tycker mycket bra om dem. Men visst kan det vara skönt att svepa in sig i ett fluffigt frottelakan och så kan det bli hemma i lägenheten.

  • Hahha, ja som söta julgranar varje dag 🙂 Glad att ni hittat något som funkar för er, våra var verkligen inte bra.

 5. Våra bästa badlakan och handdukar är supertunna och torkar blixtsnabbt (både oss och sej själva). De är i tunt bomullsmaterial som vanliga kökshanddukar ungefär. Kostade nästan gratis på allermediashop och vi vill verkligen få tag på flera men hittills inte lyckats i utlandet.

  • Allermediashop har jag inte ens hört talas om. Det kollar vi upp nästa gång vi behöver nya handdukar!

 6. Eftersom lin torkar mycket fortare än bomull så använder jag linfrotte handdukar Axlings & Klässbos badhandukar. På senarer har jag köpt Bambu badhandukar & de torkar oxå snabbt.
  Vävde för 25 år sen bastuhandukar som jag använder än.
  Det är kostsamt med linnehandukar men i längden är det billigare, de håller längre.

 7. Använder uteslutande hamamhanddukar på resa och i husbilen. Tunna, lätta, tar liten plats i bilen eller strandväskan. Torkar supersnabbt! Snygga dessutom, kan lika gärna användas som bordsduk, filt eller sjal på svala kvällar. En multiprodukt kan man säga! Visa är dyra, men de billigare på tex Hemtex, Ellos, mm är lika bra tycker jag!

 8. Vad heter dina Ikea-handdukar?
  Är just nu och tittar på deras sortiment. Det finns ju några olika modeller att välja på.

  • Vi har klippt bort etiketterna… så kan tyvärr inte ge dig namnet. Men de är ganska tunna. Fanns grå och beige att välja på här nere.

 9. Vi köpte grå Hären. Var kanske samma som era då ?. Fanns grå och beige.

Translate »