När en bor i en husbil vill en gärna ha handdukar och kläder som torkar fort.

Och vi hittade massor av tips på olika microfiberhanddukar som både är lätta i vikt och de torkar snabbt. Glada i hågen köpte vi 4 stora och 4 små handdukar via Ebay innan vi ens fått FrankieBoy så vi verkligen hade rätt grejer redan när vi flyttade in.

De handdukarna vi köpte fick en bara tvätta i 30 grader. Kändes sådär när de används varje dag, men vi följde verkligen instruktionerna. Inte heller fick en använda sköljmedel. Nu använder vi inte sköljmedel alls längre så det var ingen utmaning.

Men vi tyckte redan efter några månader att handdukarna inte kändes riktigt rena. Och de var ganska dyra så vi tänkte de bör ju ha längre hållbarhet än så. Till slut gav vi upp de där 30 graderna och började istället tvätta i 40 grader. Men det blev bara kortvarigt bättre. Så vi tröttnade.

Vi gick till Kinesen (det finns väldigt många Kinaaffärer med allt möjligt plock) och köpte kassa handdukar. Tänkte det är bra med sämre kvalitet för då är de tunna och torkar fort. Men de fällde hela tiden, spelade ingen roll hur många gånger vi tvättade och torktumlade dom, de fällde lila och rosa garn hela tiden, även på våra kroppar när vi torkade oss. Så vi gav upp dom också. Ett besök till IKEA räddade oss.

På IKEA finns billiga och tunna frottéhanddukar! Sköna och som torkar fort! Vi har nu slängt alla andra varianter och har bara fyra stora riktigt bra handdukar från IKEA.

Nej, några nya microfiberhanddukar blir det inte, vi är sååå glada för våra IKEA frottéhanddukar!

/Anna