myggor

Har upptäckt en nackdel till med att bo husbil

Det är ju som alltid både för- och nackdelar med allt. Med husbilen har vi varit bäst på att hitta fördelar. Men nu har det faktiskt dykt upp en nackdel till!

Vi har vår gemensamma säng längst bak i bilen och inga fler sovplatser. Vi har dörrar som vi kan stänga för att avgränsa sovrummet från resten av husbilen. Kanonbra. Men. Det är inte helt täta dörrar – det är springor över och under. Det gör inget vad gäller ljud, för det är otroligt bra ljudisolerat märker vi när en av oss (oftast jag) är uppe och jobbar tidigt på morgonen och Roger sover vidare.

Men, det gör att myggor kan flyga in och ut ur vårt sovrum som de vill.

Går inte att värja sig från myggorna

Det som alltså är den stora nackdelen är att när vi fått in någon mygga eller två (eller 5!) så kan jag inte gå någon annanstans och sova vidare och på det viset komma ifrån otäckingarna. Ja, för mig är det otäcka djur, ett myggbett blir inte som en kliande liten upphöjning på huden. Det blir stora bölder som kliar i flera dagar.

Jag misstänker att vi fick in myggorna när vi stod på campingen i Edam, för där var det en del mygg och flugor i nyklippta gräset. I  två nätter på raken vaknade jag av kliande stora bölder på armarna (som jag oftast har utanför täcket). Och jag kommer ingenstans. Jag kan inte fly. Därför jag tyckte bilden från fängelsehålorna i Willemstad passade bra!

För att försöka döda myggorna måste jag tända lampor för att se dem. Jag håller med andra ord både mig och Roger vaken! Här i Nederländerna är de annorlunda än i Sverige. De hörs inte förrän de är precis vid huvudet, så jag kan liksom inte döda dem när de sätter sig på huden, för jag märker inte det, förrän det är försent och de redan borrat sig in. Jag får nästan panik av att veta att dessa rovdjur finns i min närhet!

Myggdödarspray i förebyggande syfte står på inköpslistan, men vi har inte hittat något än, fast vi har nog lyckats döda alla myggor i bilen – bara det inte kommer in nya på den här campingen…

Jag har antihistamin salva att lägga på betten, så det mildrar klådan i alla fall.

/Anna

Publicerat:

i:

21 svar till ”Har upptäckt en nackdel till med att bo husbil”

 1. Profilbild för Ulla Björk
  Ulla Björk

  Jag har varit lika drabbad som du av myggen i många år med stora bölder som ploppar upp överallt där de tvingat sej på mej, men för 4 år sen så fick jag tips av en kvinna att prova B-vitamin och då är det den som heter B-vitamin complex jag köper, alltså med alla B-vitaminer eftersom ingen vad jag hört vet vilken B-vitamin som hjälper och sen jag började med den så har jag inte haft ett enda myggbett.
  De kommer alldeles inpå mej sen vänder de och det måste väl vara nåt i innehållet som de inte gillar, så det kan du ju prova och se om du får hjälp.
  Följer er på er intressanta resa via din blogg 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kanske kan vara värt att prova! Tycker jag provat det mesta och det är inget som hjälper 🙂 Roligt att du följer med på vår resa.

 2. Profilbild för Laila Hogström
  Laila Hogström

  Jag har samma problem med myggor, får stora bölder av betten. Alla i min närhet kan känna sig säkra när jag är med, myggorna älskar mig.
  Vad kan du göra för att göra din situation bättre!
  Diciplin…..se till att myggdörren i bodelsdörren alltid dras för och myggnäten i tak och fönster likaså. I en lägenhet har du inte denna facilitet.
  Ta antihistamintabletter i förebyggande syfte när du är på platser du vet att det finns mygg.
  Ha alltid med myggspray och medel mot kliandet.
  Åk inte till platser där det är bra grogrund för mygg, fukt och vegetation.
  Har alltid mygghatt i närheten av sängen bak och har tidigare år använt den flitigt när vi börjar vår resa genom Europa till Spanien.
  Jag hade en bra sommar hemma i år, få myggor och lite besvär. Hittills i Mar de Pulpi, Spanien har det funkat väldigt bra men jag är väl förbered mot moskitos men när det blir
  kyligare klimat blir de färre.
  En som vet hur du har det!
  Laila

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har hög disciplin på myggdörren och fönster. Det här är ju inget nytt för mig, har varit så här i hela mitt liv så jag är förberedd. Men tack för din omtanke.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi upptäckte att myggorna tog sig in genom de självventilerande takluckorna samt genom friskluftsintaget i fram, i somras! Och när vi hade fönstren öppna, för det var så varmt, var det en millimeterliten glipa mellan myggnät och mörkläggningsgardin som dom också tog sig in genom! Jag vet precis vad du pratar om och lider, för jag vet hur de där bölderna känns….. !!!
  Vi satte Termacellen på golvet vid ytterdörren och klarade oss hyfsat, för då blev det färre inne.
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   What!??! Nej, de får inte ta sig in genom flygskydden, då överlever jag inte.. Vet du vad jag märkt – markisen hjälper! För de drar sig tydligen för att komma in under den, de håller sig hellre utanför i alla fall. Men Termacellen vid dörren kan ju vara en variant också.

 4. Profilbild för Christel

  Jag är ytterligare en med samma problem och kan bli fullständigt hysterisk med att stänga alla myggnät hela tiden. Jag upplever det lite lättare i husbilen än i segelbåt som vi hade tidigare. Där hade jag alltid myggnät som jag sydde själv runt min koj, kan ju vara något att fundera på. Ha det bra trots myggbett, Mygga och After Bite är bra!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi får hoppas att det var en tillfällighet. Annars så får vi hitta lösningar för att hålla rovdjuren ifrån vårt hem.

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Hos oss är det likadant. Sambon tycker inte det finns några myggor och tacka för det, när alla flockas runt mig. Jag får också stora myggbett som kliar i någon vecka.
  Den här sommaren har jag dock varit ganska förskonad p g a torkan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahah, ja det är ju inte konstigt att ingen annan får betten, de äter sig ju mätta på oss!

 6. Profilbild för Emma

  Usch, det finns inte mycket saker som är lika irriterande som mygg ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Håller med, men inatt var de väldigt frånvarande tack och lov!

 7. Profilbild för Matts Torebring

  Hav tröst, jag har sett värre, Vi bodde en dag/natt i San Rosé. Där slog jag ihjäl inte fem, utan säkert 350 flugor, när vi skulle äta middag ute. På morgonen när vi flydde därifrån, stod folk på busshållsplatserna med flugsmällare i händerna för att fri ansiktet.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh fy! Tack för varningen!

 8. Profilbild för Tess

  Usch, vad trist! Det kan verkligen vara jobbigt med ordentliga myggbett. Jag hoppas att ni slipper det när det blir kallare!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men det blir inte kallare för oss 🙂 Snarare varmare. Vi är ju på väg söderut.. 😀

 9. Profilbild för Lillan Kind

  Men oj så jobbigt för dig! Vi har lyckligtvis varit förskonade från myggor i husbilen för det har funkat kanonbra med myggnäten i fönster, dörrar och luckor.
  Har ni hittat något apotek ännu? Vi har hittat myggmedel på apoteken runtom i Europa. Jag har använt en medicin som heter Tavegyl mot allergi som orsakar klåda och smärta i huden, men har fått den via recept. Men om du uppsöker en doktor kan du säkert få hjälp.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag hoppas och tror att våra myggskydd för fönster och dörr funkar fint. Där vi står nu är det en del mygg, men det har inte kommit in några. Inte ramlat in på något apotek än. Jag har alla möjliga allergimediciner, har varit allergisk i över 40 år 😀

 10. Profilbild för Rolle o Carina

  Håller med,är inga älskare av vare sig mygg eller knott 🙂

  Ha det gött…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nu blåser och regnar det så nu slipper vi dem iaf!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
23°C / 8°C
25°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.