Hej då Alingsås – vi ses nästa år igen!

Hej då Alingsås – vi ses nästa år igen!

Alingsås är en av våra fasta punkter i Sverige. Nu har vi varit där sista gången för i år. 

Det var i Alingsås vi hade vår senaste fasta bostad, en lägenhet i centrum. Men det finns helt andra saker som avgör att det är en av våra baser i Sverige. I torsdags sov vi sista natten på Savannen för i år.

Dotter med sambo

I Alingsås bor dottern med sin sambo. De har flyttat till större boende och vi har haft glädjen att kunna hjälpa dem med det och även fått se hur de boat in sig i sitt nya och fina hem. I torsdags kväll bjöd de oss på smarrig middag och vi fick hänga tillsammans en sista gång för i år.

I torsdags var vi också med vår guddotter, som bor i Vimle, där vi bodde innan vi flyttade till Alingsås. Vi försöker träffa Alice så mycket som möjlighet och det var härligt att hon kom med tåget till Alingsås så vi fick ytterligare en hel dag tillsammans.

Alingsås
Foto: Thomas Segvall

Företagets kontor & adress

I Alingsås hyr vi plats på ett kontorshotell vid Lilla Torget. Där är företagets adress och vi har fin service med allt vi kan tänka oss att behöva både när vi inte är där och när vi är där. I år har vi inte nyttjat kontoret så jättemycket, men i torsdags var vi i alla fall där och använde skrivaren en sista gång.

Tandläkaren

Vi går till samma tandläkare, och han har sin klinik i Alingsås. Just i år har det ju blivit en hel del besök dit. I torsdags fick jag min ”godkänd-stämpel” på att allt ser bra ut och att vi kan resa iväg utan att det finns någon större risk för behov av återbesök. Det känns tryggt och bra, även om allt så klart kan hända med tänderna när som helst. Men just nu är allt jättebra i båda våra munnar.

Tårar ersatta av värme

Förra året när vi lämnade Alingsås grät jag i en timme innan tårarna var slut. Tårar för att jag direkt kände en enorm saknad av min dotter.

I går när vi rullade ut från Alingsås för sista gången i år kände jag en stor tacksamhet istället. Tacksam för att få vara en del av livet för de människor vi älskar mest på jorden, trots att vi väljer att inte vara fysiskt närvarande hela året. Tacksam för internet som gör vår kontakt så enkel trots att det skiljer många mil.

Översta bilden är från bron vi nästan alltid gick över när vi skulle till/från vår lägenhet.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till “Hej då Alingsås – vi ses nästa år igen!”

    • Hoppas de möts många gånger 😀 Vi kommer ju i alla fall vara i samma land dec/jan 😀

  1. Så fint skrivet om din dotter och Alingsås. Kunde direkt identifiera och blev ganska blank i ögonen. Så fint att ha träffats irl. Ha det fint nu. Kramiz

Translate »