plugga gasol

Nu har vi bara LPG-tank för gasol

När vi köpte bilen beställde vi en LPG-tank för att vi hade förstått att det skulle vara bra i Europa. Och det är det!

Men vi hade också kvar våra två P11:or, alltså lösa gasoltuber. P11:orna är vanliga i Sverige och det går hyfsat lätt att hitta en station där de går att fylla på eller bytas ut. LPG är inte lika utbrett i Sverige som i de andra länder vi besökt i Europa.

Därför tänkte vi att vi skulle behöva båda varianterna. Och det är ju skönt att ha en massa tankutrymme för sånt som går åt. Eller.. hur är det nu. Vill vi ha en massa onödigt och tungt med oss? Svar nej.

Bort med P11:orna

Så vi nu tagit ut båda P11:orna, efter att vi förbrukat upp all gasol i dem. Det gör bilen lättare och vi fick ett helt skåp till att nyttja till annat och därmed en bättre planering på våra saker.

När vi tog bort de lösa gasoltuberna så gav fortfarande panelen indikation på att gasolen var slut. Även om vi slagit över till LPG. Så därför har vi pluggat så givaren i duokontrollen inte ger utslag. Dessutom har vi pluggat slangarna med luddfritt papper och silvertejp för att hindra smuts från att komma in. Slangarna har vi hängt upp med buntband. Dessa åtgärder har vi gjort i samråd med Forsbergs, vill ju vara säkra på att vi inte förstör något eller skapar en säkerhetsrisk.

På bilden är P11:orna fortfarande kvar, men du ser pluggningen av slang.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Nu har vi bara LPG-tank för gasol”

 1. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Vi tänkte göra samma sak men är nu oerhört Tacksamma att vi inte gjorde det. För vår del handlar det om att vi vill stå still en längre tid då och då. I Spanien tex är ju gasolen oerhört billig och alla campingar har gasolservice. (Vi minimerar ju elanvändningen där nere. )Då behöver man inte koppla loss och riva allt varje gång det tar slut. Receptionen byter flaskan vid bilen för 15 pengar. För ER förstår jag att det passar utmärkt med fasta tankar, ni rör er ju mycket mer. Grattis till viktminskningen *LER*

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Står en still är en påfyllningsbar flaska bra så klart. Sen kan en ju hyra en flaska på campingen med om jag förstått det rätt, ifall en blir stående länge. Men vi rullar ju som sagt, även om vi säkert kommer stanna längre på vissa ställen än andra. Men inte sååå länge att vår 50-liters tank tar slut.

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Är väl bra för er som gör långresor,vi klarar oss med 2 PC-Tior 🙂

  Ha det gott…….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det känns bra för oss. Detsamma!

 3. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Vi har också en fast tankflaska, perfekt ute i Europa. Vi har också med en extra spansk flaska. För hur det än är så kan gasolen ta slut och då står du där. I Italien kan det bli problem med att fylla, har jag läst. I Spanien och Portugal är det inga problem.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har dock inte fasta tuber, utan en tank. Så vi kan fylla på när vi vill, det behöver inte vara slut. Så det är bra, vi har en mätare i vår sambandscentral så vi ser hur mkt vi har kvar i tanken. Jättesmidigt! 50 liter gasol räcker ju ett tag så vi kan ha bra framförhållning. Hade inga som helst problem med det förra övervintringen då vi inte använde våra reserv-P11:or något alls.

 4. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Hur har ni gjort om ni vill grilla med gasolgrill? Eller har ni ingen sån nu? Vi ska till JR larmcenter för lite fix, bla det så vi kan grilla på LPG:n vi har ju iofs två flaskor, vet dock inte hur det ska dras…och vi som rullar har ju inte problem med att hitta lpg, och skulle det vara så att man vill fylla på så får man väl åka iväg, ratt på bilen och inga tält?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har kvar vårt utkast på FrankieBoy, så det är inte förändrat. Dock har vi inte någon grill längre, så det utkastet har inte använts på länge. Nej LPG har inte varit ett problem alls. Och skulle en känna sig osäker så kan en nu fylla på utan att tanken är tom, så smidigt.

 5. Profilbild för Pasi
  Pasi

  Ett bra val!
  Helt i onödigt att kuska runt på två flaskor när ni har fast tank. Visserligen är det rätt krångligt i delar av Sverige att få fyllt, särskilt norr om Piteå.

  Hoppas vi ses i södern till vintern!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, det känns rätt för oss, tur vi inte är norr om Piteå så ofta 😀

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.