Helt klart mer berg än vi minns

Helt klart mer berg än vi minns

Vi har varit i Spanien förut, men vi måste haft andra ögon – för vi såg inte bergen då. Eller har förträngt dem i alla fall.

Det kan ju bero på att vi åkte i en liten pluttbil när vi var här 2002 och inte såg hur höga bergen var eller att Roger halvsov i bilen med kompisar när han var här på 90-talet.

Jag tror i och för sig att vi har helt andra ögon nu. Vi uppskattar naturens skiftningar. Och när en åker husbil blir naturens förändringar som en film som spelas upp i det stora panoramafönstret. Det är fantastiskt fascinerande att se landskapet och dess varierande natur.

Annat än Pyrenéerna och Sierra Nevada

Vi hade full koll på Pyrenéerna i norr och Sierra Nevada i söder samt klippan i Calpe. Men that´s about it. Erkänner. Så att vi följer de här fantastiska bergen hela tiden tycker vi är häftigt och läckert. Ibland så behöver vi även passera ett litet bergsmassiv och får klättra upp och ner. Men oftast åker vi utmed bergsfoten. Här ett litet axplock av bergen vi passerat.

berg i spanien

berg i spanien

berg i spanien

berg i spanien

berg i spanien
Det är ju väldigt kul att bli lite överraskad när en är ute och åker. Precis som vi blev med citrusodlingarna runt Valencia. Det är så häftigt att resa med husbil!

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till “Helt klart mer berg än vi minns”

 1. Kan bara hålla med! Vi hade ju inte åkt med husbil i Spanien heller förrän förra året, och det som slog oss var hur hela landskapet liksom böljade, och även om jag tycker om berg och djupa dalar, så är det ju dom där förbenade broarna man ska över…gillar inte! Speciellt inte när det blåser…
  Hoppas ni är krya och äter mycket c-vitamin?Så kanske vi syns om två veckor?

 2. Det är fascinerande så mycket berg påverkar omgivningen och upplevelsen av den. Och att även färgskalor på ställen sätter tonen för hela upplevelsen. Minns när jag var ute i den kaliforniska öknen – heeeelt andra färgskalor än de svenska. Fascinerande!

  • Ja naturen är verkligen fascinerande och ger oss varierande upplevelser. Kan tänka mig att det var häftigt i kaliforniska öknen!

 3. Har aldrig varit till Spanien. Ser lockande ut. Hur är temperaturen där just nu? Vi njuter av +24 på Rhodos, Grekland.

  • Idag har det varit 19 grader, men kanska kalla vindar. Det är lite kallare än vanligt här nu, men det blir nog snart varmare igen. VI har det bra ändå!

 4. Visst är natur och berg fascinerande utanför husbilsfönstret. Vi åkte genom Italien på vår väg hem från Kroatien och åkte då i Dolomiterna. Det var så otroligt vackert, trots dimma och moln så vi måste nog ge oss dit igen och ge de häftiga bergen ordentligt med tid.

  • Helt galet fascinerande är det! Kan tänka mig att Dolomiterna var ljuvliga att åka igenom.

  • Underbart när vi faktiskt ser naturen. Inte bara svischar förbi, vilket är lätt hänt. Att en tittar i telefonen eller läser en bok.

 5. Så härligt när man åker tillbaka till en plats igen man var på förut. Otroligt fina bilder på bergen du tagit. Man längtar utomlands när man ser detta

Translate »