frisör portugal

Hos frisören i Ourique

Jag har klippt mig själv, med Rogers hjälp, i fyra år. Nyligen bröt jag den vanan och gick till en lokal frisör här i Ourique.

Och det kan jag säga att jag kommer fortsätta med!

Färgning

Färgar mitt hår rött emellanåt, för jag tycker det är kul. Nu var det några år sedan sist, men jag köpte en färgförpackning i affären och tänkte att jag gör det väl själv igen. Men när jag letade efter en svensk beskrivning av hur jag skulle göra så hamnade jag på en YouTube video om att det alltid är bättre att gå till frissan att färga håret.

Och så tänkte jag, att jag ju inte ens provat eller kollat vad det kostar här i Portugal.

Klippning

Att klippa sig själv är svårt, och jag tänkte att det nog var dags att få en ordentlig genomgång av håret. Och eftersom jag ville färga håret också så tänkte jag att då gör jag båda delarna på salongen.

Hittade Elisabete Cabeleireiros (sista ordet betyder frisör) på Google Maps. Hon har 5,0 i betyg, så jag ringde och bokade en tid. Hon är inte särskilt bra på engelska så vi hankade oss fram i telefonen på en blandning av portugisiska och engelska.

Dags!

Strax före utsatt tid var jag på plats i den lilla mysiga lokalen och hon blev klar med sin kund i god tid. När vi började prata så insåg vi att det blivit ett missförstånd, hon hade inte uppfattat att jag ville färga håret. Men med hjälp av en översättningsapp så berättade hon att hon skulle färga en annan kund efter mig, så då kunde hon klippa mig när hennes färg verkade. Sagt och gjort, hon började med att färga mitt hår, i en mörk röd/mahogny nyans jag gillar skarpt. Fick huvudmassage och sedan sköljde hon ur färgen.

När nästa kund kom så satte jag mig och läste min bok som jag hade med mig. Och en halvtimme senare så klippte hon mig. Så noggrann hon var!

Det var väldigt bra för mig och min portugisiska att gå dit. Vi pratade på om många olika saker och jag fick beröm av henne för att jag pratade så bra efter bara två år. Det gjorde mig glad!

Första gången jag var i Ourique i mörker faktiskt.. och julbelysningen hänger kvar.

Igen!

Så jag kommer gå dit igen, kanske var 5:e vecka. Finns ingen som helst anledning att fortsätta klippa mig själv när jag kan gå till henne och samtidigt få praktisera min portugisiska. Utmärkt!

Dessutom är det löjligt billigt faktiskt… betalade €32,- för klippning och färgning! Senast jag gjorde samma sak i Sverige betalade jag SEK1900,- och det var några år sedan.

Nu vet jag att lönerna här är alldeles för låga och jag tycker de tar för lite betalt många gånger. Jag tänker att jag går dit ofta istället! Och när jag känner henne lite bättre kanske jag kan få ge henne grönsaker och frukt från min trädgård.

Nä jag bjuder inte på nån bild idag, det är ju fullständigt ointressant hur jag ser ut, det var ju frissan och upplevelsen jag ville berätta om.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Hos frisören i Ourique”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Så bra att du hittade till Elisabete. Jag är så glad åt ”min” Dora, som också försöker lära mig portugisiska samtidigt som hon klipper mitt hår. Tvätt, massage, klipp, fön ger jag 18,50 € för, samt för språkförbättringen som ingår. Det gav jag nästan 60 € för på Åland, utan språkförbättring.
  De har inte höga löner, jag vet att det är så här också även om de har jobbat i branschen i många år. Dora går snart på pension och säger att det är mycket svårt att få allt att gå ihop nu när de vuxna sönerna studerar i Lissabon (inget bidrag eller lån så föräldrarna står för studierna) .

  Kul att du är nöjd med din frisyr!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Språkförbättringen är den riktiga vinsten tycker jag 🙂 Förstår det är tufft för henne med studerande söner.

 2. Profilbild för Madde

  Det är riktigt bra pris. 2000 är inget konstigt pris här i Sverige. Rätt dyrt egentligen. Samtidigt är det värt om man hittar en bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, både pris och utövande var riktigt bra!

 3. Profilbild för Anita

  Grattis till att hittat en så bra frissa. Låter som en spännande och vacker färg du fick på håret. Och så fick du praktisera din portugisiska också. Min frissa sedan 25 år gick i pension i september så jag har varit tvungen att leta en ny. Nu har jag hittat en som jag är nöjd med och det känns väldigt skönt och dit tänker jag gå var sjätte vecka. Och skillnad på priserna är det verkligen mellan Sverige och Portugal. Men att ta med grönsaker och frukt från dina odlingar låter väl jättebra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja portugisiska träningen är grymt bra. Vad bra du hittat en ny frissa du är nöjd med.

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Lycka att hitta en frisör man trivs med, min frisör säger att mitt halvgråa hår fint så jag färgar inte 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det känns jättebra. Jag färgar inte för att min ordinarie färg inte är bra. Jag gillar förändring bara 🙂

 5. Profilbild för Barbro

  Det här var kul att läsa om. Perfekt ställe att språkträna på, såsom du beskriver.
  Ja hjälp så billigt för BÅDE färg och klippning.
  Jag har också länge klippt mig själv pga Corona. Så nu känns det lyxigt att kunna gå till ett proffs igen.

  God fortsättning Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Verkligen bra språkträning och billigt. Detsamma Barbro!

 6. Profilbild för Kraka

  Kära nån så billigt! I Sverige kostar en färgning minst runt 2000:- . Så nej, det blir ingen färgning hos frisören för mig. Däremot behöver jag klippa mig. Men då gäller det att kolla noga för det kan kosta allt mellan 300 och 1500 med en klippning.
  Ha en fin dag! Här har kommit stora mängder snö igen under natten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är väldigt billigt. Usch för snön. Fin dag har jag verkligen haft, du med hoppas jag.

 7. Profilbild för Marianne Cargus

  Det är inte alltid man hittar en frissa man klickar med, så du hade tur på första försöket. Mahognyrött hör till de snyggaste hårfärgerna enligt mej. Priset du betalade är ungefär samma som jag gör för bara klippning, för 3-4 år sedan slutade jag slinga håret, men har aldrig kommit upp till 1000 kronor för det. Elisabete blir säkert glad för dricks i form av dina grönsaker.
  Tack för receptet på kikärtsgodis, det ska jag prova om magen fixar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är glad att jag hittade Elisabete, verkligen! Kul du vill prova, håller tummarna för att magen gillar.

 8. Profilbild för Ingrid

  Min Eva, som är van vid italienska priser hos frisören, sparar alltid färgning och klippning tills de åker till Sicilien. Hon har sin frisör där som hon gått till i många år och priset är rent löjligt lågt om man jämför med Sverige.
  Senast jag var och gjorde en vanlig enkel klippning här i Klintehamn betalade jag 560:-.
  Ha en fin tisdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag kan förstå Eva. Nu när jag vet vad det kostar här.. 🙂 Detsamma!

 9. Profilbild för Lillan Kind

  Jag minns inte när jag var hos frisören senast, och jag klipper både mig själv och min man. Kul att du hittade en duktig och noggrann frisör som dessutom inte kostade skjortan – och som ger dig språkträning dessutom. Jag gav upp om att gå till frisören efter att ha provat många. Ingen kunde klippa långt hår, så jag mådde illa av både hur jag såg ut och av hur mycket det kostade varje gång.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fin bonus med språkträningen! Trist att du inte hittat någon som kan klippa dig som du önskar.

 10. Profilbild för Micke

  Frugan har nog inte varit hos en frisör på säkert 15 år, hon fixar allt själv med lite hjälp av mig.
  Men visst, det är ju värt att gå dit, så avkopplande och fint på alla vis.

  Tillönskar dig en fin dag. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det går ju att lösa själv för det mesta, men nu är det inte värt krånglet tycker jag. Ger gärna Elisabete en slant varje månad 🙂 Detsamma!

 11. Profilbild för znogge

  Det lät som ett väldigt klokt beslut att få en ordentlig genomklippning av håret. Priset var dessutom rena fyndet. Här kostar motsvarande behandling drygt 2000 kronor… Bra dessutom att gynna lokala företagare tänker jag, speciellt när man vet att lönerna är låga.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Rena kapet faktiskt 🙂 Ja vi vill absolut gynna portugiserna så mycket vi kan.

 12. Profilbild för LillaSyster

  Det blir som när jag går till frissan ibland byter vi grönsaker med varandra =) Ibland tittar jag bara in med en bukett blommor.
  Kan bara instämma att det var billigt. Att klippa mig själv skulle jag aldrig prova – fick ju dock testa att ta luggen förra vintern då min frissa var sjuk i covid lääänge. Men jag kom fram till att det är bäst att överlåta det till proffsen, det finns ju hårspänne. Hopplöst att få det rakt och snyggt. Ha en bra eftermiddag =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad fint att du bara tittar in med en bukett emellanåt! Håller med om att det är bäst att lämna över saxen till proffsen, i alla fall om en vill ha det snyggt 🙂

 13. Profilbild för Ditte

  Perfekt! Och roligt att du blev så nöjd. Nej, finns ju ingen anledning att styra med detta själv när det finns bra frisörer att tillgå. Språkträning dessutom och det är ju detta med att dagligen använda språket som ger stora framsteg. Kul att du fick beröm och givetvis att du blev nöjd.
  Har sedan 2013 haft min bästa frissa i Spanien och nästan värt att ta en tur extra för att klippa mig där och till ett pris som är väldigt lågt, ca 14 euro.Färgat håret har jag aldrig gjort. Inte annat än slingor några gånger. Har ljust hår och har alltid haft det. Och det kvarstår. Ofta solblekt och det gillar jag.
  Under åren i Peking var det kinesiska frisörer på en salong och där var det då kinesiska som gällde. Bra språkträning där också. (I början var min kinesiska lärare Sofia med eftersom de kinesiska frisörerna inte var så vana vid min typ av hår.)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig kineserna tyckte ditt hår var fascinerande! Älskar oxå när mitt hår blir solblekt. Och i sommar blir det kanske rosa eftersom det nu är mörkare 🙂

 14. Profilbild för Anette

  Oj, att klippa mig själv skulle jag aldrig våga. Är alldeles för opraktiskt för det och lite för mån om min kalufs. Kanske till och med lite fåfäng.
  Jag har besökt frisörer i både Thailand och Italien, med blandat resultat. Det kan vara svårt att beskriva hur man vill ha håret. På Thai skulle det aldrig funka, fick välja frisörer som kunde åtminstone lite engelska, svårt ändå.
  Perfekt att få en språklektion samtidigt som man friseras.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tar med mig bilder som inspiration och låter frisören göra som den vill 🙂 Jag är inte så noga med resultatet, det växer ju ut igen. Riktigt bra med språklektionen.

 15. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Helt perfekt! Hårklippning och språkövning kombinerat och till ett mycket bra pris. Då skulle jag också klippa mig ofta. Här hemma kostar klippning 640 kr där jag går, lite i häftigaste laget….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ganska mycket dyrare i sverige helt klart. Och visst är det en bra kombo med att träna på språket!

 16. Profilbild för Veiken

  Hahaha! Du visste redan innan att vi ville ha en bild på resultatet! 🙂
  Så bra att slå två flugor i en smäll – både bli finare och få lite språklektioner!
  Jag gör allt själv med mitt hår – är utbildad damfrisör så jag vet exakt hur jag vill ha det. För det mesta är jag nöjd med min frissa!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag tycker det är väldigt smidigt. Vad bra du kan göra allt själv, tycker du inte det är svårt att klippa dig på baksidan av huvudet själv t.ex?

 17. Profilbild för Anna
  Anna

  Men vilken snöpligt avslutning…för oss. Haha var så nyfiken på frisyr och färg. Förr färgade jag jämt i henna, älskar det mörk röda jag fick. Men hoppas att du visar dog på bild av annan anledning så jag kan njuta av dig.
  Förstår att upplevelsen var fantastisk. Även om du med Rogers hjälp fått dina lockar tuktade är det något helt annat hos någon utbildad. Du gör rätt i att gå till Elisabeth och bli ompysslad under dina lektioner i portugisiska. Tror inte det går få bättre upplevelser av undervisning.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, ja du vet jag tycker ju utseende är fullständigt oviktigt. Ja, visst var det en toppengrej att få håret tuktat samtidigt som jag pratar portugisiska. Kommer bild på SMS till dig 😉

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.