convento d alter

Hotell Convento d’Alter

Att bo i ett gammalt kloster från 1600-talet tyckte vi lät spännande, därför hamnade vi i Alter do Chão och på hotell Convento d’Alter sista natten på vår roadtrip.

I inlägget om Alter do Chão berättade jag att det här hotellet var en av anledningarna att vi åkte hit.

Hotel Convento d’Alter har 30 rum och massa historia i väggarna. Med ett bra betyg online kändes det tryggt att boka en natt här, dessutom till ett överkomligt pris.

Trots få rum fick jag en känsla av konferenshotell. Eller eventlokal. Det var stora runda bord med vita dukar lite överallt i hotellet. Det var en rörig känsla och jag såg inte de gamla fina detaljerna för att det var så mycket bröte. Rum som liksom inte fyllde någon funktion utan bara var belamrade med prylar. Fanns massor av yta som en hade kunnat göra något riktigt unikt med, men som nu kändes som en öppen förvaring av bord och stolar.

Fick ingen särskild känsla alls faktiskt, det gjorde mig besviken.

Så fint intryck innan vi gick in på hotellet.
En vacker ljusgård men märkligt möblerad.
Gamla dörröppningar med dekorationer.

Rummet, 105

Det var ett stort rum på andra våningen. Fönstret vette mot söder och det fanns stora och tunga gardiner för att mörklägga. Vilket är ett nödvändigt skydd mot den starka solen. Bra med en plats för resväskan.

Det var en ganska långsam AC men till slut fick vi ner temperaturen inne i rummet så vi kunde få sova i ett svalt rum.

Stort badrum och det var en härlig fart på vattnet i duschen. Dock håller inte renoveringen längre, det är dags för en uppfräschning.

Placeringarna av toaletterna i de gamla byggnaderna är inte alltid så smarta. Men funkar så klart.

Sova

En oskön säng och täcket värmde inte särskilt mycket. Går ju alltid att få ordnat men en natt gick bra.

Det var tyst omkring oss, det var inte många gäster på hotellet, inte som vi såg i alla fall.

Frukost & restaurang

Det här hotellet har inget kök. Menyn i baren består av mackor och soppa (från konservburk misstänker jag). Roger beställde ett par mackor till middag, de var okej, men han fick inte en endast grönsak till. Och glutenfritt bröd hade de inte så jag gick till en liten butik ett par gator bort och köpte ett salladshuvud, cashewnötter, tomater och Philadelphiaost. Väl tillbaka i baren så fick jag en tallrik så jag kunde göra min egen lilla sallad där på plats.

Frukosten var intetsägande men fanns frukt i alla fall. Eftersom de inte har något kök så måste äggröra och bacon kommit från annat håll. De förvarades i såna där låga metallkärl med lock på som ofta används i catering.

Jag fick mina grönsaker, som de förvarat i kylen åt mig, så jag blev mätt av vad som serverades. Fick glutenfritt bröd till frukosten i alla fall.

Andra utrymmen

Det finns en utomhuspool med solstolar, inget vi provade.

Däremot hittade vi ett biljardbord som vi använde under kvällen. Var längesen vi spelade så det var riktigt kul att testa på igen.

Utsikten från vårt rum mot poolen.

Läge & parkering

Vi kunde parkera precis utanför ingången till hotellet, vilket var den bästa parkeringen enligt receptionisten. Om det finns flera parkeringar vet jag inte.

Läget är toppen mitt i stan, nästan granne med borgen.

Service

Vid incheckningen möttes vi av en trevlig receptionist. På väg till rummet berättade han klostrets historia så fort så jag inte hann uppfatta något alls. Men han kunde bra engelska.

Det fanns inte det lilla extra nånstans. När jag inte kunde få något att äta i baren på kvällen så var jag beredd på att strunta i allt och åka hem direkt.

Tack vare biljardbordet så blev det till slut en trevlig kväll och vi gick och la oss tidigt så vi kunde åka hem tidigt dagen därpå.

Vi kommer inte återvända hit, det var inte ett hotell i vår smak.

PS. Julkalendern hade ett fel, ommöblering var med två gånger. Det är nu rättat om du vill ladda hem den på nytt, tack Anki!

Publicerat:

i:

16 svar till ”Hotell Convento d’Alter”

 1. Profilbild för Anni

  Men så trist, det såg ju fantastiskt lovande ut vid entrén. Möbleringen i ljusgården passar inte ens för en konferens, är det tänkt att man ska umgås där så ser det inget inbjudande ut. Synd på så vackra byggnader.
  Det positiva är ändå tillmötesgåendet – att du fick ha saker i deras kyl och att de fixade fram bröd till frukosten.

  Hoppas att du skrivit en recension, du också.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst var det trist. Jag tänkte mer att de hade så mycket möbler som de kunde använda för att ställa iordning för en konferens eller event, men ingenstans att förvara dem emellan så de belamrade alla ytor de hade. Jag ska skriva recensioner för alla hotell vi nyttjat. Tack för påminnelsen om det.

 2. Profilbild för Anette

  På bilderna ser det väldigt trevligt och välskött ut, undantaget möbleringen i ljusgården. Kanske står de stora, tunga borden bara där tillfälligtvis?
  Ett hotell med potential.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det såg inte ut som det var tillfälligt, det var lika belamrat i hela hotellet. Så mycket potential!

 3. Profilbild för Znogge

  Det borde vara ett hotell med stor potential kan man tycka men det kändes som om den äkta själen saknades där.

 4. Profilbild för LillaSyster

  Det såg ju verkligen fint ut på utsidan.
  Trist att det inte levde upp till förväntningarna man skapat sig.
  Den blå himlen – helt underbart att se här är bara grått, gråare och gråast just nu. Dessutom redan kolsvart ute. Ha en bra kväll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jättefint på utsidan. Men som Znogge sa, saknade själ. Finns verkligen potential om de skulle vilja. Kanske för lite gäster för att ha råd med det. Vi har haft lite regn och moln i några dagar så skönt att se blå himlen igen även här. Detsamma

 5. Profilbild för Ditte

  Trist, när en hoppats och tänkt sig något annat. Skönt att ni bara stannade en natt.
  Har i Spanien bott på några”paradorer” under årens lopp ,varav någon kloster och de har alltid varit väldigt bra. Och alla har haft en själ.
  Å andra sidan är det ju intressant med de förväntningar en har och hur ett boende motsvarar dem. Har lärt mig att omdömen på sociala medier och annat inte alls är att lita på. Mycket blir ju en chansning. Och en natt funkar ju. Omgivningarna verkade fina.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så kan bli ibland. Tror säkert det finns andra conventos & pousadas som är bra mycket trevligare än det här. Vi testar igen.

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Kloster låter intressant men då gärna med nunnor, retreat och enkel klostermat.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det hade ju varit extra spännande!

 7. Profilbild för Susjos

  Det var fina bilder du fotat i alla fall 😉 och fina omgivningar.
  Ha det gott!

 8. Profilbild för Äventyret framtiden

  Nu har jag laddat ner julkalendern igen! Tack för Anki, som har ögonen på skaft!
  Fina bilder tar du oavsett om du trivs med omgivningen eller inte.
  Det ser väldigt inbjudande ut på utsidan men jag förstår känslan ni fick inomhus.
  Jag kan inte sätta fingret på vad det är som ”stör” ögat, känslan men det gör det. Toastolens placering var ju kul men å andra sidan så räknar man kanske inte med att någon annan ska stiga in när man sitter där på tronen? Det verkar som om det praktiska/det mest lättgjorda, har fått vara i högsta prioritet; inte alla gånger det bästa
  Nu till kylskåpet som lekte Jesus! Spännande!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Japp, väldigt bra att Anki sa till 🙂 Det var inte lätt att beskriva så glad du ändå kan känna att det är något som stör. Toans placering spelar ingen som helst roll, men jag reagerar alltid över ogenomtänkta saker.

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.