adventskalender - julkalender

Julkalender för 2022

Är du som jag som älskar upptakten till jul? Då kanske du kan ha glädje av den här julkalendern jag gjort.

Tanken med min julkalender är att inspirera till eftertanke och vänliga handlingar. Och kanske någon av punkterna också kan leda till något nytt och bra i ditt liv. Oavsett så är det ett sätt att vänta in julen med förväntan. Hoppas du hänger på!

Den 1-24 december kommer varje utmaning finnas med på bloggens inlägg.

Men eftersom vi är många som gör eller har gjort adventskalendrar till barn och barnbarn genom åren så kan du redan nu hämta hem hela julkalendern i ett pdf-format. Jag tänker att den kanske kan ge dig innehåll om du ska göra kalendrar i år. Du kan så klart använda den precis som den är om du vill (pdf:en är gjord så du kan klippa ut lappar), eller så plockar du det som passar och fyller ut med andra grejer.

Om du har en blogg blir jag självfallet glad om du vill ha med adventsluckorna på dina inlägg under 1-24 december också. Gärna med en beskrivning av hur du kommer följa uppmaningen, om du kommer göra det.

Snart är det december och vi kan börja lucköppningen!

Adventskalender eller julkalender? Har fram till idag alltid använt ordet adventskalender för sånt här, men läste på nu och valde ordet julkalender istället.

Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Publicerat:

i:

22 svar till ”Julkalender för 2022”

 1. Profilbild för Veiken

  Oj, jul är riktigt långt borta för mig, men dagarna går så helt plötsligt är det julafton! Alltid bra att vara förberedd! 🙂
  Ska ta mig ett kik nu

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den 1 december närmar sig och det är ju lite pyssel att göra en julkalender så därför ville jag vara ute i god tid. Hoppas du kan ha glädje av den!

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vi är inga ”julmänniskor”, men tiden före jul kan jag tycka är riktigt mysig när man tänder ljus i mörkret. Det här var en julkalender jag kan tänka mig att anamma, fullständigt fri från överdriven konsumtion.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ingen konsumtion krävs för att ha en fin upptakt till jul tycker jag!

 3. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag gillar förberedelsetiden, trots att vi inte ”jular” till det speciellt mycket men julkalender brukar jag ha i bloggen och gärna läsa andras. Jag har laddat ner din kalender och möjligen så blir det en Anna-Karin-Kalender i år på min blogg på något sätt. När jag skrev Anna-Karin så log jag. Min syster hette så. Nu gick jag igång. Tack för inspirationen Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men åh, nu blir jag rörd. Tycker Anna-Karins julkalender låter alldeles förträffligt. Kram

 4. Profilbild för Znogge

  Jag tycker mycket om förberedelserna inför julen. Din kalender har kloka och fina uppmaningar som vi borde ha i åtanke året om. Pussel kommer jag att lägga och jag håller fast vid traditionen att skicka handskrivna julkort även om det hamnar färre och färre i brevlådan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så att vi behöver ha lite eftertanke året om. Men jag tycker om att lyfta vissa saker särskilt i juletid och då kan ju denna kalendern passa. Pussel är underbart, det lägger jag också i juletid.

 5. Profilbild för Ingrid

  Jag har laddat ner din julkalender och ser att den har många tänkvärda uppmaningar. Jag kommer att kolla på den varje dag och se om jag kan följa uppmaningarna. Tack för den!
  Ha en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att du uppskattar uppmaningarna. Jag kommer också lägga dem på bloggen så du blir påmind 😀

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Åå så fin, kollade lite julgranspynt i dag, det har blivit en tradition att hitta pynt som berättar något som hänt under året… började när jag hittade julgranskula som föreställde brudpar… de året de gifte sig. Ett år blev det hästar när flickorna red, konståkningsskridskor osv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vilken fin tradition du har! Undrar vad det blir för pynt i år?

 7. Profilbild för Susjos

  Så spännande, måste ladda ner och titta på din kalender. Jag blir lätt stressad av julen, och vill inte riktigt tänka på den ännu, men med åren har jag lugnat ner mej, julen kommer ju i alla fall!
  Ha det fint!
  PS. Vår ö som vi åker till är Gran Canaria för att få sol och det härliga ljuset!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Stress vill vi inte ha på julen, har alltid undvikit det och gjort det vi vill och mår bra av. Njut på Gran Canaria, där har jag inte varit.

 8. Profilbild för Ditte

  Kul och fin tanke vad gäller kalendern och innehållet. Innehållet/uppmaningarna i den fungerar ju när som under året.
  Jag har som mål att varje dag göra något som jag blir extra glad av och helst också göra/uppleva något nytt, litet eller stort, som jag inte gjort tidigare. Likaså finns det med att varje dag glädja någon utanför familjen. Lite av det som du har med i kalendern.
  För egen del är jag ingen julig person och jag tycker inte ens om julen. Har aldrig gjort det, inte ens som barn. Och under många år under min uppväxt har vi varit bortresta; antingen i svenska fjällen eller utomlands. Hur det blir i år återstår att se.
  Men trots att jag inte är ”julig” tar jag till första advent fram adventsljusstakarna och lite annat. Men mycket måttligt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de funkar absolut året runt! Att leva varje dag, med aktiva val, gillar jag skarpt. Här är det också ganska måttligt faktiskt, men jag älskar det röda och alla ljus som kommer fram. Men den 26/12 är julen slut för mig, då åker den ut 🙂

 9. Profilbild för Kraka

  Vilken bra kalender du gjort!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Var dock ett fel i.. så har uppdaterat den och laddat upp en nu.

   1. Profilbild för Kraka

    Lägger du ut den nya till oss att ladda ner? Just nu får jag bara ett felmeddelande när jag försöker ladda ner.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Det var min sajts cache som ställde till det, jag hade nämligen lagt ut den nya. Prova igen, antingen här via inlägget eller via menyn ”till dig”.

 10. Profilbild för Anki

  Jag är ingen ”julig” person, men tycker tiden med advent är ganska mysig.
  Har laddat ner din fina kalender … den är såå bra, men att möblera om två gånger tror jag inte jag hinner 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men oj!! Tack för upptäckten. Jag har uppdaterat den och bytt ut länkningarna. Du ska ju plocka skräp en av de där dagarna 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.