Att bo på hotell kan vara alldeles underbart, skönt och avkopplande. Men det kan också vara ”jaha”. Dessvärre tyckte jag inte att At Six var något speciellt. Det var mest bara nytt.

Som medlem i Secret Escapes får jag erbjudanden om hotell, nya som äldre, och för att fira vårt kristallbröllop (15 år) bokade jag in oss två nätter på At Six över midsommar i Stockholm. Förväntningarna var stora eftersom jag gillar Petter Stordalen. Har hängt en del på Post hotell i Göteborg, men aldrig sovit på något av hans hotell i Nordic Choice-kedjan tidigare.

Incheckningen gick fint på At Six

När vi väl hittade in på hotellet (som inte hade någon skylt alls vid entrén) så möttes vi av två personer bakom receptionsdisken. En var upptagen med en annan gäst, den andra sprang ut och in ur bagagerummet och vände oss ryggen hela tiden. När hon väl var färdig så ursäktade hon sig och checkade in oss. Jag nämnde vår bröllopsdag när hon frågade om vi hade några särskilda önskemål, och då fick vi ett rum på översta våningen. Jag hade bokat ett Superior rum och var garanterad att få bo på de översta våningarna. Vi fick ett hörnrum med utsikt över hustaken och lyftkranarna. Det byggs mycket i området.

At six hotell i Stockholm

Sköna sängar i vårt hörnrum

”Like the standard rooms, our superior rooms (26m2) feature many exclusive details. These rooms also offer guests great views of the trendy Brunkebergstorg square. Thoughtful amenities include a king size Hilding Anders bed and organic cotton sheets, a luxury bathroom, as well as a work space and a stylish lounge area that is framed by oak panels creating a bay window effect. Sitback and relax with a cocktail from the bar corner’s drinks cabinet.”

Trendy square, intressant för det var helt folktomt hela helgen, fast alla trendiga kanske befann sig på Sandhamn.

Ja, Hilding Anders sängen var verkligen jätteskön!

Workspace betyder en långsmal disk med en stol som man inte kan gå förbi om någon sitter i den.

Lounge area, det måste vara den enda fåtöljen som fanns i rummet.

Vi hade även lyxen av att ha en balkong. En 50cm (!) djup balkong med skjutpartier i glas. Fönstren var från golv till tak så det var ljust i rummet. Så ljust så jag vaknade för tidigt första morgonen då jag hade missat att dra igen mörkläggningsgardinerna helt.

Något som jag tycker om är när det är ordentlig fart på vattnet i duschen. Det var det dessvärre inte. Men spolningen i toaletten hade istället ett forsande vattenfall. Borde vart tvärtom.

Det fanns även en käck radio på rummet med riktigt bra ljud!

At six hotell i Stockholm At six hotell i Stockholm At six hotell i Stockholm

Frukost med god variation

Det fanns mycket gott att välja på i frukosten. Det som man kan förvänta sig av ett stort och 4-stjärnigt hotell. Men jag gillade att de även hade chiapudding med rostade mandelflarn och mycket frukt! Grönsakerna var dessvärre väldigt torra och trista. Det glutenfria brödet var av en annorlunda variant och det tycker jag är roligt när man provar något nytt. Smaken passade inte mig, men det spelar ingen roll, jag gillar tanken!

Vad man kan förvänta sig, men inte mer

Det är ett nybyggt stort hotell med 343 rum. Jag gillar ju mest små och personliga hotell så är väl inte rätt målgrupp. Vi testade aldrig restaurangen eller baren, så vet inte hur deras mat är. Det fanns detaljer i inredning och på rummet som tilltalade. Men vår gemensamma uppfattning är att vi lämnade hotellet At Six utan lust att återvända.

Det är inget speciellt med At Six mer än läget och när det nya inte är nytt längre finns inte mycket kvar.