alingsas-lagenhet

Hur blev 2015 då?

Jag gillar att summera året som gått. Gör det varje år, men ofta bara i mitt eget huvud och ibland i egna anteckningar. Men 2012 gjorde jag det här på bloggen. Tycker det är roligt att gå tillbaka att läsa mina gamla inlägg och känner att året 2015 behöver dokumenteras.

Flytt till Alingsås

Året började med fortsatt packning och försäljning av alla möjliga prylar inför flytten den sista januari. Vi lämnade Vimle för Alingsås och det var helt rätt för oss, där vi var och fortfarande är i våra liv. Vimle kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, det var platsen där jag först upplevde riktigt tystnad och det är där Alice finns (den goaste guddottern man kan ha!) Alingsås är en perfekt stad för oss. Lagom stor, mysig med få höga hus, trevlig gågata med flera unika butiker och grönområden som t.ex. Nolhagaparken. Vi har träffat och lärt känna goa människor och vi har nära till Göteborg.

Resa och uppleva annat än hemmaplanen

En del av anledningarna till flytten var att vi ville börja resa. För att kunna njuta av resorna fullt ut kände vi att vi ville bo i lägenhet. En lägenhet vi bara kan låsa dörren till och sedan åka iväg utan att känna oro över eventuella inbrott och utan att känna att tiden man är borta behöver tas igen när man kommer igen vad gäller trädgård och annat underhåll.

Under våren firade vi påsken i New York, mötte våren på Valborg i Stockholm, var på Kinnekulle en helg på bilträff, hurrade för väns examen i Lund och spenderade ett par dagar i Malmö.

I slutet av juni firade vi vår bröllopsdag i London och i juli spenderade vi en skön och avslappnad helg med vänner i Tällberg. Ytterligare en helg i juli spenderades i Dalarna, då hos vänner som öppnat sina hjärtan för våra f.d. grisar Knut & Emil. På den resan hade vi även glädjen att ha med oss dottern! Senare på sommaren åkte vi till Gotland i några dagar. Vi bilade runt på ön men bodde centralt i Visby.

På hösten skulle vi åkt iväg till Fuerteventura, men den resan blev inställd. Några dagars kurs i Stockholm för Roger gjorde att jag flyttade kontoret till Stockholm de dagarna. Kvällarna spenderades på stan i olika sammanhang. Fastnade en extra natt p.g.a storm. Nyår firade vi i London och det kommer det blogginlägg om inom kort.

Några avsked under året

Vimle är ett stort avsked och alla de prylar vi sålde inför flytten är många små och obetydliga avsked. Det finns fler saker jag sagt hej då till under 2015.

WebCoast var en konferens som jag alltid längtade till, jag träffade massor av vänner och lärde mig nya saker. Inspirerades till olika saker som gynnade mitt företag, men även på det personliga planet. 2015 var sista året som WebCoast gick av stapeln. WebCoast är för mig förknippat med så otroligt mycket gläjde!

webcoast-gladje
Ingela, Anna och jag

Jag sålde min älskade Alfa Mito. Helt meningslöst att ha en bil när man bor 100 meter från järnvägsstationen. Åker alltid tåg till Göteborg och i stan går el. cyklar jag. Även Roger sålde sin bil, eller rättare sagt två av sina bilar, men köpte en ny också. Så vi har en bil kvar, men det är en sommarbil, en Alfa GTV.

Glutenfritt är det som gäller för mig sedan i somras. Jag mår så otroligt mycket bättre utan gluten i min kropp, så det är nu tillagt på listan på det jag aldrig mer äter: kött, fågel, gluten.

Beslöt att sluta med hormonpreparat. Efter att ha haft hormonspiral i närmare 25 år och dessförinnan ha knaprat p-piller i många år kändes beslutet angeläget.

Några nya bekantskaper

När jag får grisnoja och känner att ett tryne behövs för att göra min dag, besöker jag minigrisarna i Nolhaga. Underbara tre små tillgivna pluttar som kommer när jag visslar.

minigrisar-nolhaga

Jag har alltid gillat att dansa, nu bor jag så jag kan vara med i en dansklubb, jag dansar bugg två dagar i veckan, och jag älskar det!

mat.se – vi handlar smidigt via app på kvällen och får hemkört det dagen efter, en perfekt lösning när man inte har en bil och vill storhandla!

När vi var i London i somras kunde vi köpa AppleWatch över disk, vilket vi självklart gjorde och jag älskar min klocka!

Spelade handboll som ung och har alltid gillat att kika på TV när det varit handbollsmatcher. Nu bor vi granne med Estrad, AHK´s arena och vi är där så ofta vi kan när det spelas hemmamatch. Underbart spännande och glädjefyllda kvällar med spel på högsta nivå i Elitserien.

Har besökt en osteopat för första gången i mitt liv!

anna-forsberg-apple-watches

Hälsan kunde varit bättre

Jag har haft vidrig tandvärk i några omgångar på grund av en rotfyllning. Men efter några besök hos tandläkaren så hittades orsaken och nu är den borta för alltid hoppas jag!

Åkte även på ryggskott i somras, en jobbig variant som spökade länge. Fick hjälp av osteopaten att behandla, men det hindrade mig att löpa i somras och min vardagsmotion blev väldigt lidande.

Jag har en frusen vänsteraxel, den kom direkt efter att den högra hade läkt. Den har så klart påverkat min rörelse under hela året. Men nu är mesta smärtan borta, bara invänta full rörlighet igen.

En morgon i november ramlade jag på centralstationen i Göteborg och bröt min vänsterarm. Slapp gips för brottet var så snyggt och benet satt exakt i den position som det ska. Men det innebar ingen dans och ingen träning.

Jag har det här året gått upp i vikt framför allt av utebliven träning och vardagsrörelse, men några extra kilon har det nog blivit av goda viner och restaurangmat på våra resor.

Familj och vänner

Jag har lärt känna många härliga människor under 2015, jag har fått nya vänner och jag har spenderat en hel del tid med nya och gamla vänner samt familjen såklart. Roger och jag har ägnat mycket av vår fritid tillsammans samtidigt som vi har våra egna intressen som vi sysslar med på var sitt håll. En mix vi gillar!

Ännu ett år har jag fått uppleva

Ytterligare ett år har gått och jag åldras med glädje! Visst ser jag mig i spegeln i vinklar jag inte gillar, men jag ser framför allt saker som jag inte sett förut och som jag faktiskt älskar – mina rynkor! Varje rynka är på nåt vis ett bevis på att jag upplever mitt liv. Att jag gör saker, att jag påverkas, att jag påverkar. Målet med mitt liv är att göra skillnad för någon och att uppleva alla dagar jag lever. Inte bara leva. Så när jag upplever mitt liv så tänker jag att det sätter spår, i min hud, i mitt hjärta, i min kropp på olika sätt. Jag gillar det. Jag är glad för mina rynkiga händer och för de rynkorna jag senast upptäckt, de på min hals.

anna-forsbergs-rynkiga-hals
Rynkig och vacker hals

2016 – hur blir det?

Jag gillar nystarter och jag gillar förändringar, men jag brukar inte kalla det för nyårslöften eftersom jag gör förändringar i mitt liv löpande. De som är aktuella och som jag jobbar med just nu är:

Bättre balans i kosten – jag är Pescetarian men har en bas på rawfood/vegan. Numera väljer jag dessutom alltid glutenfritt, det är inga problem, men jag tillåter mig lite för mycket mjölkprodukter och sockerhaltiga produkter utanför hemmet främst. Jag ska helt enkelt säga nej tack och göra mina braiga val lite oftare. Jag ska också äta mer fisk!

Stå mer – jag har ett höj-/sänkbart skrivbord på kontoret som jag är dålig på att använda, det ska bli ändring på det – dags att stå igen på jobbet!

Yogan ska få bättre plats i mitt liv. Jag ska arbeta för att yogan ska bli en naturlig och efterlängtad stund i min vardag.

Välkommen 2016 – jag ska vårda och uppleva dig så mycket jag kan!

Publicerat:

i:

4 svar till ”Hur blev 2015 då?”

 1. Profilbild för Merja Pellikka Erlandsson
  Merja Pellikka Erlandsson

  😀
  Glädjespridare!!!
  Gott 2016 också. Så klart.
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack fina Merja! När ses vi? Kram

 2. Profilbild för Jonas
  Jonas

  Hej Anna!

  Inspirerande läsning och summering av året och tack för tipset om http://www.mat.se i ditt inlägg. 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du hittade hit 😀

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.