husbilskollektiv

Hur går det med husbils­kollektivet?

Lägesrapport angående husbilskollektivet. Vi har ju haft tankar på att skapa ett kollektiv för heltidshusbilister och har försökt hitta likasinnade.

Bloggat om dessa tankar ett par gånger tidigare, ursprungstankarna kan du läsa om här och första mötet med gängen finns beskrivet här. Det har varit en mycket långsam process som vi verkligen inte varit tillräckligt drivande i.

Vad är anledningarna till stiltjen?

För att ett kollektiv ska bli av krävs engagemang av alla och det krävs även en del praktiska förutsättningar. Projektet har varit dödsdömt av flera som tidigt ifrågasatte vår idé, men vi ger oss inte förrän vi försökt om det är något vi tror på.

Mark

Det är svårt att hitta passande mark med rätt tillstånd. Och mark som passar alla i kollektivet. Alla vill verkligen olika. En del tycker vanlig camping funkar utmärkt och väljer det. Andra vill bo mitt i skogen på mark som ändå inte är intressant för annat.

Önskemålen varierar

Några vill bara ha en sommarplats, andra vill kunna bo där året om. Vissa vill ha toalett i ett byggt hus på marken, andra vill använda allt i sin bil men att det finns vatten, avlopp och el. Och vi vill bo vid havet. Alla vill inte ens bo i Göteborgsområdet.

Inte akut

Ingen av oss är i en akut situation där detta är lösningen, därför är det ingen som driver det framåt. Alla har alternativa ställen att stå på och tycker det funkar ok. Ingen vill riktigt ta tag i stafettpinnen och springa framåt.

Pengar

Alla har olika ekonomiska förutsättningar. En del är villiga att betala mer än vad en camping kostar, just eftersom önskan är att det ska vara mycket bättre än en camping medan andra ser det som ett sätt att ha låg boendekostnad.

Oenighet

Att hitta en plats som uppfyller allas önskemål som vi kan samsas kring verkar svårt. Vi är så långt ifrån varandra det går att komma känns det som. Det dödar kreativiteten när det känns omöjligt att nå resultat.

Kollektiv inte för oss

Kan vi inte ens enas om vad vi vill ha så känns det inte som att vi kan enas när eventuellt kollektiv är klart heller. För att driva ett kollektiv på ett bra sätt krävs likasinnade och ett väldigt stort engagemang. Vi vill inte göra avkall på vår absolut viktigaste ingrediens i livet, friheten, så därför har vi insett att ett kollektiv inte är för oss.

Den här processen har med andra ord gett oss nya erfarenheter, och ni vet ju att vi gillar att ta beslut, nu har vi tagit ett med större kunskap i bagaget. Vi ser det som en vinstlott!

Att drömma och få idéer är härligt, vissa utvecklas andra avvecklas, precis som det ska. Att kasta sig ut och testa en idé är viktigt tycker vi, känns inte som något nederlag på något sätt, snarare tvärtom, vi kan nu bocka av den punkten och gå vidare.

Bilden är från nya ställplatsen i Tavira i Portugal

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Hur går det med husbils­kollektivet?”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi fricampar helst vid nån sjö,så kollektiv är inte nåt för oss!
  Ibland så tar vi in nån natt på ställplats som vi gjort sen 2005 🙂

  Trevlig Helg…….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Och så har ni ju ert fasta boende med 😀 Men visst är det skönt med fricamping där så är tillåtet.

 2. Profilbild för Göran
  Göran

  Man längtar redan tillbaka till Tavira

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Portugal är verkligen fantastiskt!

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.