Har du någonsin funderat på hur många saker du äger och varför? Det har jag.

Inte bara i processen när vi gjorde oss av med i princip allt vi ägde, utan även nu. Fastän vi bara har det som finns i husbilen. Det blir ändå en hel del saker. Och siffran över hur många saker vi äger är jag nyfiken på.

Personlig inventering

Jag tänker mig att vi kan göra fem listor i den här lilla familjen.

  • En för saker som ingår i husbilen, saker vi inte ägt om vi inte haft FrankieBoy
  • En för saker som hör ett hem till
  • En för mina personliga saker
  • En för Rogers personliga saker
  • En för gemensamma personliga saker

Husbilslistan

I den här listan skulle det ingå slangar, nivåklossar och solskyddet för vindrutan till exempel.

Hemlistan

Alla köksgrejer, badrumsattiraljer och klädnypor hamnar här.

Personliga listor

Våra kläder, spel och böcker skulle fördelas i de här listorna.

Det vore riktigt kul att göra det här, att svart på vitt se vad vi faktiskt äger. En dag när vi inte har något annat vi vill göra så gör vi det! Kanske en regnig och blåsig sommardag i Sverige.

Varför göra en inventering?

Det är inte bara nyfikenhet som driver mig till att göra den här typen av inventering. Det är också för att kunna se vad jag mer kan göra mig av med. Vad som är mitt personliga behov och vad som hänger ihop med ett hem, oavsett vilket det är. Jag såg att ett par som flyttade in i sin husbil märkte upp allt med små klisterlappar och när de använde en sak tog de bort klistermärket. De kan då lätt se vilka saker de aldrig använt sen de flyttade in i sitt rullande hem. Mycket smart! Tänker vi kan göra samma sak den dagen vi inventerar.

Har du gjort en inventering av dina saker någon gång? Skulle du vara intresserad av att göra det? Och i så fall varför?

Fotot från två av våra skåp. Som du ser så är det inte så trångt med prylar som det skulle kunna vara.

/Anna