Tänk att vi som verkligen älskar havet har hamnat i Silves och vi trivs bra här i den omtalade staden för husbilister.

Nä det är ju inte så himla långt från havet, men ändå, vi varken hör eller ser havet. Silves ligger inte i bergen, som en kanske tror så fort en lämnar vattenkanten. Vi är typ bara 14 meter över havet, men vi är inte vid stränderna. Och jo vi saknar havet. Men ändå trivs vi här riktigt bra, redan efter ett drygt dygn kan vi konstatera det. När vi är inne på olika Facebook-grupper så talas det varmt om Silves, och vi förstår det. Här finns tre ställplatser och de är ofta fullbelagda har vi förstått. Vi fick en riktigt bra plats intill borgen, stadens turistmagnet. Vår ställplats ligger precis i kanten av den lilla stadskärnan, så vi har nära till allt.

Det är inte direkt supervärme på gång den här veckan och det ska även komma lite regnskurar. Så vi bestämde idag att vi stannar här i några dagar, där vi har el och hyfsat wi-fi och en intressant stad att besöka mellan skurarna.

Det finns en hel del kvar att upptäcka här. Vi har bara börjat och ändå hunnit med både en gammal väderkvarn och den gamla borgen (som jag tyckte var riktigt svårt att fota, fast jag gillade grindens mönster). Det som jag gillar bäst hittills är de ljuvliga vyerna, de genuina husen och de ganska tomma gatorna. Det är skönt att vara på en stilla plats. Här finns bra mataffärer och samhället är pluttigt och gemytligt. Finns massor av storkar som byggt bon på de mest märkliga ställen och så mängder av målade elskåp. Gillar en historia är den här platsen en guldgruva. Läs på Wikipedia om Silves.

Vi återvänder till havet så småningom, vi är sugna på att kolla in Portimao, men då vill vi ha sköna vindar och sol. Kanske önskedröm så här års, men om inte vi önskar – vem ska då göra det?

Några bilder från vårt första dygn här i Silves, som jag verkligen inte kan uttala, men det låter ungefär så här på portugisiska: Silvääääch och med fonetiska tecken [ˈsiɫvɨʃ])

silves-portugal

silves-portugal

silves-portugal

silves-portugal

silves-portugal

silves-portugal

silves-portugal

silves

silves-portugal

/Anna