instängda på ställplats

”Instängda” på ställplats i Peniche

Som vi förut sagt så lever vi dag för dag, det händer hela tiden något som påverkar våra val och beslut behöver redigeras. I dessa tider mer än någonsin tidigare.

Idag är vi glada att vi blev ”utslängda” från Ecoparque i Setúbal, för annars hade vi inte hunnit hit och in på ställplatsen mitt i centrala Peniche. De stängde nämligen här vid 14-tiden igår, inga nya bilar kommer in längre.

Vaddå ”instängda”?

Den stora grinden för bilar är stängd. Det går inte att köra in genom den och ingen bemanning finns som kan hjälpa till. Ut kan vi köra, genom att trycka på en knapp på insidan. Vi är alltså inte instängda på riktigt.

Det finns även en gånggrind som vi har kod till, genom den kan vi röra oss hur mycket vi vill. Men det gäller ju att undvika risken att behöva sjukvård så inga riskfyllda sportaktiviteter blir det.

Det finns tio husbilar från olika nationaliteter här i vår lilla bunker där det får plats många fler, så det är ett stort avstånd mellan alla husbilar och mycket rymd. Faktiskt känns det bara tryggt, inte alls instängt. Mikael, Annika och Posten kom också hit igår, skönt med vänner nära när världen svajar.

Ställplatsens toaletter och duschar är stängda. Sopsorteringen borttagen. Receptionen är stängd. Men vi har fri tillgång till wi-fi, el, vatten och tömning. Allt som vi kan tänkas behöva oavsett hur länge vi står här. Mataffärer finns runt hörnet. Ute på gatan står sopcontainers vi kan använda för våra sopor.

Som du ser på bilden ovan finns det paddelbanor, men vi fick inte låna några racket för det är en för riskfylld sport att hålla på med just nu när vi inte ska belasta sjukvården. Förstår absolut, men det hade varit kul att prova.

Nuläget

Vi har förstått att fler och fler campingar och ställplatser stänger för nya gäster, både i Portugal och Frankrike. De som står där får stå kvar, men inga nya släpps in. Precis som vi har det här i Peniche. Så om vi skulle vilja lämna den här ställplatsen vet vi inte vart vi skulle ta vägen. Att utforska nya platser är så klart inte alls på kartan just nu. Inte att köra hemåt heller.

Risken att det blir undantagstillstånd i Portugal är överhängande. Då kommer vi inte kunna lämna ställplatsen mer än för att handla. Vi är friska, men kan så klart inte veta om vi är smittobärare ändå. Känns som om hela Europa stänger och ber alla sluta förflytta sig. Så vi tänker att då gör vi det. Vi stannar här. Tills vidare.

Slutsnackat om corona?

Vi har en hel del inlägg klara, som inte handlar om världens situation just nu. Så om det inte händer något som vi absolut känner vi vill berätta kommer det istället inlägg med en hel del bilder framöver. Hoppas ni tycker det är skönt med lite variation i era flöden som vi misstänker är fyllda av corona.

Skrivet 15/3 kl. 17.15

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

21 svar till ””Instängda” på ställplats i Peniche”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Mmm vi blir ”hemskickade” tidigare än planerat från solbad vistelse i Thailand ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Okej, ja ingen vet vilka åtgärder som sätts in i de olika länderna. Vi får helt enkelt lita på att de tar beslut utifrån experters inrådan.

 2. Profilbild för Christel

  Skönt att ni har det bra där ni är.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jadå, vi känner oss trygga här!

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Så bra att drt nödvändigaste fungerar hos er. Drt börjar krisa här hemma och ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har det bra här.

 4. Profilbild för Anna
  Anna

  Det känns som om hela världen stannar upp ett tag nu. Men inte vill vi bli smittade så det är bara att sitta kvar i båten lugnt och fint.
  Var rädda om er ???? Hälsa Posten med familj ????????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi varken vill bli smittade eller riskera smitta någon annan, så vi får precis som ni sitta kvar och avvakta. Nu är tydligen gränsen ändå stängd mot Spanien, hört om folk i husbil som fått vända.

 5. Profilbild för Lisa

  Coronaviruset ställer till det överallt just nu. Man får ta det lugnt och avvakta. Kan kanske bli lite tråkigt där i er bunker( vi besökte den ifjol )
  Har hört att det kan vara nyttigt också att ha lite tråkigt då uppskattar man det roliga desto mer sen . Håll ut .

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Spelar ingen roll var vi är, kan bli tråkigt ändå 😀 Men det är ju upp till oss att göra det så bra vi kan. Och ja, tråkigt är inte dumt heller, det skapar alla möjliga intressanta reflektioner.

 6. Profilbild för Birgit Schunemann
  Birgit Schunemann

  Så skönt att ni har det bra ???? Här i norrland är det än så länge ganska lugnt och här i Ö-vik så har vi än så länge inget coronafall. På vår camping är det lugnt, som det verkar så har konfirmationslägret som var inbokat i början av april bokats av, men det är det vi har märkt av viruset här. Fortsätt att ha det bra och jag hoppas att ni får vara friska.
  Blåsiga hälsningar
  Birgit

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Birgit! Hoppas ni också får vara friska och tack för omtanken!

 7. Profilbild för Lisa

  Det låter som att ni landat på en bra plats med rådande läge. Önskar er allt gott,

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är en trist, men ändå väldigt bra boplats just nu.

 8. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Vi har packat ihop allt o tänkte köra imorgon, men efter info ändrade vi oss o bokade en ny fräsch bungalow istället med AC, egen Toa, dusch mm som vi flyttar in imorgon fm o stannar kvar på TC tillsvidare. Känns tryggare o måste campingen stänga så får vi stanna kvar? Tänker göra det bästa av situationen o försöka njuta av det fina vädret.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men det var nog tur ni inte åkte, flera som inte kommit över gränsen om jag förstått det rätt. Njut nu i er bungalow, det är inställningen som räknas – så ses vi kanske utmed vägen när vi får lov att åka hemåt. Kram!

 9. Profilbild för Åsa

  Det känns som ni har en skön inställning – lite ”gilla läget” – det hjälper ju inte att ogilla. Vi har ju situationen ändå.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi gillar läget, finns ingen anledning att göra annat. Det hade blivit svåra dagar om vi skulle fylla dem med oro och negativa tankar.

 10. Profilbild för Åsa

  Klokt. Så klokt!

 11. Profilbild för FREEDOMtravel

  Men vilken konstig situation … Planerar de då att stänga när alla åkt? Ja, det är ju helt rätt inställning att ”gilla läget”. Det finns inte mycket annat att göra. Ta hand om er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Vi klarar oss fint utan personalen. Tror inte de stänger helt, de tjänar ju en lite pengar på oss utan att behöva göra något.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.