slashie

Jag är en slashie och har varit det länge

I början av året skrevs ett inlägg om begreppet slashie på bloggen Svenska Nomader. Jag läser ofta den bloggen dels för att det är intressant men också för att jag ju tillhör den communityn numera och vill lära/läsa mer. 

Begreppet slashie

För mig är begreppet slashie helt nytt. Men samtidigt inser jag att jag varit en slashie länge. Långt innan begreppet förmodligen skapades. Nu är jag inte ett fan av etiketter och att stoppa folk i fack, men det är ändå skönt att få bekräftat att det finns ett begrepp att känna igen sig i.

Du kan läsa hela inlägget på Svenska Nomader men här kommer ett utdrag av det jag känner igen mig i mest:

Istället för att på frågan “Vem är du?” svara “jag är ekonom” svarar en slashie kanske “Jag är Bitcoin-entusiast / investerare / controller / föreläsare” som ett led i att bli definierad av sin ambition, vision och passion istället för den enskilda yrkesrollen.

Skillnaden är att jag fram till nu inte uttryckt mig som en slashie gör, bara känt mig som en. För jag har aldrig riktigt kunna uttrycka vad jag gör, eftersom jag gör det jag är passionerad av, inte bara det jag tjänar pengar på. Inte ens i min yrkesroll finns EN titel. Utan jag sätter ofta ihop min titel till flera olika med slash emellan.

Vem är jag? Vad gör jag?

Nu när det finns ett begrepp för det jag alltid känt, även om jag är 50+ och inte alls tillhör den åldersgrupp (millennials) som Christoffer berättar om i inlägget på Svenska Nomader, så vill jag använda slashar mer.

Jag är nämligen en multipassionerad person. Gillar att göra olika saker olika dagar. Att få göra det jag är passionerad av är viktigare än vilket jobb eller titel som helst. Jag vill inte behöva välja mellan lön och att få göra det jag vill göra. Jag vill ha balans i mitt liv och då vill jag inte bli definierad av mitt avlönade arbete.

Det här är jag idag

Husbilsentusiast / Digital nomad / Fotograf / Webbproducent / Egen företagare / Bloggare / Ofärdig författare / Förändringsberoende

Av dessa åtta definitioner av mig och det jag dagligen gör och engagerar mig i det endast en som ger mig lön, att vara webbproducent. Det intressanta i att vara slashie är att det är mitt bloggande, mitt skrivande, mitt val av livsstil som mer stämmer överens med vem jag är. Som visar min passion och som påverkar mina dagliga val.

Är du också en slashie kanske? Hur ser dina slashs ut?

Bilden är från förra veckan då jag befann mig på Höga Kusten

Publicerat:

i:

8 svar till ”Jag är en slashie och har varit det länge”

 1. Profilbild för Tess Mabon

  japp. jag känner tillhörighet till skaran slashies jag med.
  Brukar ofta även pilla in en extra fråga emellan mitt svar och den där initiala frågan om vad jag gör. en fråga om frågaren menar hur jag tjänar pengar.
  för då drar jag denna slashie: coach/mindfulnessinstruktör/utbildare i skolor kring psykisk hälsa.
  om hen inte undrar vad som har med pengar att göra så blir svaret så här:
  bloggare/nybliven kolonilottsägare/hundmatte/keramiker/som älskar att vara i sin kropp allra helst när den är i rörelse.

  från en slashie till en annan
  kram/trevlig helg/ta hand om dig/njut vidare i livet/ <3

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Åh en slashie till! <3 Mina slash innehåller både jobb och inte jobb. Liksom det som är grejen tänker jag, att jag slashar (?) det jag har passion för och det jag sysslar med oavsett om det är inkomstbringande eller inte. Trevlig helg till dig oxå, kram

   1. Profilbild för Helena Roth

    Och här är en till! ”Vad gör du?” frågar folk varpå jag brukar svara nått i stil med ”coachar/bloggar/håller utbildningar inom både GMP och personlig grupputveckling/konsultar i läkemedelsbranschen/bokslukare/kattälskare/podälskare/mångsysslare helt enkelt” eller vad som nu kommer för mig i stunden. 🙂

    1. Profilbild för webbtanten
     webbtanten

     Underbart! Du har en härlig mix av passioner 🙂

 2. Profilbild för Emma

  Aldrig hört ordet innan. Så de var något nytt.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Kul att kunna lära dig ett nytt ord

 3. Profilbild för FREEDOMtravel

  Jag kan känna igen mig i att jag vill göra olika saker. Jag är folkhälsovetare/forskare/utvärderare/handläggare på jobbet, men vill ju så mycket annat … också. Sånt som bloggare/resenörd/hobbyjournalist/husbilsentusiast/egenföretagare … Jag behöver inte göra karriär och bli ”bäst” på en sak, men vill få chansen att göra lite allt möjligt. Så, då kanske man är ”slashie” då…?

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Att göra många saker tycker jag också är tillfredsställande. Att det är just det inkomstbringande engagemanget som ska definiera känns inte som jag iaf. Kul att se dina passioner i din slashs 🙂

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.