I början av året skrevs ett inlägg om begreppet slashie på bloggen Svenska Nomader. Jag läser ofta den bloggen dels för att det är intressant men också för att jag ju tillhör den communityn numera och vill lära/läsa mer. 

Begreppet slashie

För mig är begreppet slashie helt nytt. Men samtidigt inser jag att jag varit en slashie länge. Långt innan begreppet förmodligen skapades. Nu är jag inte ett fan av etiketter och att stoppa folk i fack, men det är ändå skönt att få bekräftat att det finns ett begrepp att känna igen sig i.

Du kan läsa hela inlägget på Svenska Nomader men här kommer ett utdrag av det jag känner igen mig i mest:

Istället för att på frågan “Vem är du?” svara “jag är ekonom” svarar en slashie kanske “Jag är Bitcoin-entusiast / investerare / controller / föreläsare” som ett led i att bli definierad av sin ambition, vision och passion istället för den enskilda yrkesrollen.

Skillnaden är att jag fram till nu inte uttryckt mig som en slashie gör, bara känt mig som en. För jag har aldrig riktigt kunna uttrycka vad jag gör, eftersom jag gör det jag är passionerad av, inte bara det jag tjänar pengar på. Inte ens i min yrkesroll finns EN titel. Utan jag sätter ofta ihop min titel till flera olika med slash emellan.

Vem är jag? Vad gör jag?

Nu när det finns ett begrepp för det jag alltid känt, även om jag är 50+ och inte alls tillhör den åldersgrupp (millennials) som Christoffer berättar om i inlägget på Svenska Nomader, så vill jag använda slashar mer.

Jag är nämligen en multipassionerad person. Gillar att göra olika saker olika dagar. Att få göra det jag är passionerad av är viktigare än vilket jobb eller titel som helst. Jag vill inte behöva välja mellan lön och att få göra det jag vill göra. Jag vill ha balans i mitt liv och då vill jag inte bli definierad av mitt avlönade arbete.

Det här är jag idag

Husbilsentusiast / Digital nomad / Fotograf / Webbproducent / Egen företagare / Bloggare / Ofärdig författare / Förändringsberoende

Av dessa åtta definitioner av mig och det jag dagligen gör och engagerar mig i det endast en som ger mig lön, att vara webbproducent. Det intressanta i att vara slashie är att det är mitt bloggande, mitt skrivande, mitt val av livsstil som mer stämmer överens med vem jag är. Som visar min passion och som påverkar mina dagliga val.

Är du också en slashie kanske? Hur ser dina slashs ut?

Bilden är från förra veckan då jag befann mig på Höga Kusten