En kan stanna en natt, två nätter, en vecka, en månad eller hur länge det passar. Oss. Och våra behov.

När vi är ”klara” med en plats drar vi vidare. Är tanken. Det är inte alltid genomförbart att låta känslan och viljan styra, i alla fall inte så länge vi stannar i Sverige och Roger jobbar mån – fre.

Så vi byter boplats, alltid på helgerna och ibland även på veckorna. Och jag älskar det! Ser verkligen fram emot när vi drar ner i Europa i höst, se nedräkningen (till höger på dator och nedanför i mobil), så vi själva kan styra mer.

Boa in oss på ny plats

När vi kommer fram till en ny boplats så gäller det att först och främst hitta den plats vi gillar bäst. Plan mark, rätt utsikt etc.. om det finns att välja på vill säga. Sen ut med stolarna och brassa middag eller sätta på kaffet. Sätta oss på utsidan och insupa atmosfären. Sen ta en promenad eller cykeltur och kolla läget.

Fotograferar alltid lite när vi kommer till en ny plats. Bilden är från CSS Segelsällskap i Karlsborg där vi stod i måndags.

Har sett att många som har husbil ställer fram prydnadsföremål, mattor, växter etc när de boar in sig. Dit har vi inte kommit. Än.

Boa ut oss när det är dags att åka vidare

Älskar att ställa in allt och stänga luckor och lådor. Sätta fast bordet i rätt läge. Fylla vattenflaskorna. Stänga av vattenpump och wifit. Tömma gråvatten och kassett om det finns möjlighet. Fylla på färskvatten. Och särskilt inte glömma att ställa in hushållspappersrullen i ett skåp, för den åker ner i golvet och landar vid bodelsdörren.. har hänt ett antal gånger.

Känslan av att bryta upp och åka vidare till nästa plats är faktiskt helt underbar. Särskilt om vi valt att bryta upp och inte ”tvingas” till det. Men oavsett så tycker jag det är härligt. Jag vet ju att jag alltid kan välja att åka tillbaka. En annan gång.

Detta liv är härligt!

/Anna