januari

Januari (Janeiro) 2024

Nu har det gått en månad igen. Och i dagens inlägg summerar jag januari, visar bilder som inte förut varit med och berättar även lite nytt. Dessutom är det länkar till januari månads olika inlägg.

En ny rubrik har jag lagt till, månadens bästa bild, alltså den bilden jag själv är mest nöjd med. Katterna vill jag ju ha med i varje månadssammanställning, den här månaden fick Assi & Sombri även vara med som headerbild. Annars blev det bara ett inlägg om katterna i januari.

Jag blev jublande glad över att IKEA hade fått in sina Jubla-ljus och jag berättade om våra tankar kring resor framöver. Dessutom visade jag en blogg/webbplats jag gjort åt våra engelska vänner.

Månadens känsla

Acceptans är nog den känslan som mest präglat januari. Att acceptera sådant jag inte kan förändra och att acceptera att vissa saker tar längre tid än jag önskar.

Återblickar

I januari blir det alltid några inlägg där jag blickar tillbaka på 2023. Och det här året blev det följande

Vårt hus

Våra kompisar var här och passade på att fota vår tomt med sin drönare. Jag pysslade lite inomhus och så gjorde vi en köksbänk. Dessutom färdigställde vi äntligen den andra rabatten framför huset, dock saknas det växter än.

Socialt

Vi har hälsat på våra vänner i Luz samt haft besök av de som fick våra campingpoäng. Och så har vi ätit middag på Casa Nirvana med vänner och haft flera FaceTime. Dessutom har jag gått en fotopromenad med en kompis men de bilderna har jag ännu inte visat er..

Tanken var att vi skulle gå en vandring och igen besöka marknaden i Sao Luis men vi fick punktering på vägen dit!

Våra torsdagskvällar är väldigt sociala då vi åker till Castro Verde och hänger med andra som också vill bli bättre på portugisiska.

Väder

Tacksamma för över 100 mm regn i januar, men vi behöver lika mycket (eller egentligen mer) regn i februari. Men den här nya månaden har startat med 10 soltimmar varje dag de första dagarna.

Har mestadels haft sköna temperaurer, men neråt nollan ett par mornar
Bra att det regnat en del. Men mycket mer behövs
Vintern är fuktig här hos oss, men flera dagar med under 70% är härligt!

Trädgården & odling

Ett enda inlägg om odlingen och trädgården blev det i januari, trots att jag skördat massor av kål och sallad t.ex. Inlägget handlade om den odlings- och trädgårdskalender jag håller på att göra under det här året.

Mandelträden knoppar sig i januari.

Utflykter & omgivningar

En del inlägg med bilder från omgivningar och utflykter har det blivit.

Först ut var det en hel hög med bilder på skorstenar sen Vågskvätt i Porto Covo, Promenad i São Torpes, Hamnen i Sines, Furnas Beach i Milfontes, en dimmig morgon i vår by samt bilder från grannbyn Santa Luzia.

Praktisera med pixlar

Det blir två fotoövningar varje månad, den 1:a och den 15:e. I januari handlade det om att gå närmare motivet och om att stå i ögonhöjd.

Övningar

Mina redovisningar

Jag publicerar mina egna resultat av övningarna samma dag som nästa övning beskrivs, men i ett separat inlägg.

Bloggserier

Färgsprakande fredag fyller nätet med färg varje fredag. Jag är med och bidrar med färger från mitt hörn av världen.

Mina 24 bästa bilder under 2023 sprakade av färg, så det publicerade jag en fredag. Jag fotade kompisars båt från när vi hälsade på dem i hamnen i Lagos och det blev en färgsprakande fredag av det. Och så blev det ett inlägg med färgsprakande januariblomning.

Serien ”Selfie” har startat igen och jag hänger på när frågorna passar mig. Det blev ett inlägg om mat i januari.

Månadens bästa bild

Denna bilden är inte fotad i januari. Men däremot har jag redigerat den och skapat bilden under den gångna månaden. Jag fångade den här fiskmåsen i Porto Covo på julafton och jag är väldigt nöjd med denna bilden, så det får bli månadens bästa bild.

Mest lästa inlägget

Det absolut mest lästa inlägget i januari var ”Färgsprakande båtliv”

Det blev 33 inlägg i januari, du kan hitta alla inlägg i januariarkivet.

Publicerat:

i:

,

24 svar till ”Januari (Janeiro) 2024”

 1. Profilbild för Hannas krypin

  Vad trevligt att läsa din sammanfattning av januari. Funderar på att göra något liknande. Tycker om att läsa andras sammanfattningar för då kan jag få läsa inlägg som jag kanske missat. Klickade mig genast in på ditt inlägg om ditt bloggande. Ska kika in på de andra också. Är ju ganska ny här på din sida så har en del att läsa ikapp.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att du gillar mina månadssammanställningar! Jag tycker också de är trevliga och de hjälper mig att återuppleva månaden. Fråga gärna om du undrar över något, inte lätt att läsa ikapp 17 år 🙂

 2. Profilbild för Sara i Barcelona

  Anna! Ja tiden flyger iväg, där behöver jag jobba med acceptans kan jag lova, det kan stressa mig, så mycket man vill hinna med ju… fint att du känner att det har varit en stark känsla för dig. Jag tror att acceptans är viktigt för att kunna ta sig vidare och framåt 🙂
  Regn skriker vi efter här i Katalonien, vissa olatser har inte fått regn på 3 år och nu har dom utlyst emergency alert för torka :/ hoppas verkligen att det kommer lite regn snart här.
  Fin sammanfattning och bilden på måsen är jättefin verkligen <3 Ha en härlig helg! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du har verkligen rätt i att det är viktigt. Jag är mer av den otåliga typen som vill att allt ska gå snabbt. Oj, inte regnat på tre år?! Tack så mycket, och detsamma. Kram

 3. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  När man läser och blickar tillbaka på ditt januari så känns ju inte den månaden som en evighet och inte heller en utav årets värsta månader. (Jag är ju ingen vän av vinter och även om jag hade sol och värme halva januari så kändes den andra halvan så låååång och jobbig, jag vet jag borde inte klaga……)
  Så många fina bilder du tagit, men tråkigt att få punktering – tur i oturen att ni inte var påväg till något viktigt.
  Tack för att du bidrar med färg om fredagarna =) Ha nu en skön lördag, här skiner solen men det blåser halv storm.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Helt rätt att januari inte varit en evighet. Tycker månaderna springer fram, allihop. Tack så mycket, alltid trist när planer blir hindrade av oväntade saker. Hoppas din lördag varit bra!

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Inga knoppande mandelblommor här, men några buskar är tidiga. Det var spännande med drönare bilder, vi fick besök av arborister som tog bort ett stort 10-15 högt träd, ska bli intressant vad händer med trädgården, tror att våra vindruvor uppskattar mer sol 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Drönarbilder är väldigt speciellt. Hoppas din trädgård och vindruvorna mår bättre nu.

 5. Profilbild för Znogge

  En trevlig sammanfattning av januari som verkade vara en bra månad. Sedan går inte allting som på räls för så enkelt är inte livet. Allt kan vi inte påverka och just att vissa saker tar längre tid är en sådan.

  Bilden är kanon så det var ett bra val!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det var en okej månad. Roligt du gillade den bilden också!

 6. Profilbild för Kraka

  Januari gick så fort, vet inte vart den tog vägen. Överhuvudtaget går tiden obekvämt snabbt.
  Fina bilder, speciellt dem med katterna. Alldeles extra fin tycker jag den i headern är.
  Önskar dig en bra och trevlig lördag. För egen del önskar jag mig en lugnare dag/kväll än igår. Men det är nog att hoppas på för mycket. Just nu är det extra jobbigt på IVA och alla går ”på knäna”.
  Hälsa katterna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Katterna kan vi inte få nog av – roligt du gillar de bilderna. Så tråkigt att läsa att ni går på knäna på IVA.

 7. Profilbild för Mamma C

  En trevlig sammanfattning av månaden som gått.
  Här har jag inte sett till några knoppade mandelträd ännu.
  Bilden på måsen är så himla fin.
  Ha en bra lördag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det kommer knoppar hos er också snart gissar jag. Hoppas din lördag varit bra också, kram

 8. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Alltid kul med dina sammanfattningar och hur de får mig att inse att mycket har hänt under de olika månaderna. Tiden går fort och det är så lätt att glömma. Många fina bilder och du vet ju att jag alltid tittar lite extra på bilder med dina söta kissar. Men jag håller med om att sista bilden är otroligt fin och tydlig. Den får första pris även av mig 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt, ja månaderna innehåller ju ändå en del när en tittar tillbaka. Kul du gillar fiskmåsen du också även om kattbilderna alltid får lite extra ögonkast 🙂 Kram

 9. Profilbild för Marianne

  Jag förstår att du är väldig nöjd med den helhäftiga bilden på måsen. jag gillar mandelträdets knoppar också.
  ha nu en fin lördag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, väldigt nöjd är jag! Detsamma! Kram

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Tänk att januari redan är till ända, vilket vi tycker är skönt. Alltid skoj med dina månadssammanställningar. Hos oss känns det som om hela månaden har kretsat kring min axel och de båda besöken i Halmstad, kanske inte så konstigt. Nu ser vi fram emot längre dagar och lite förebud om vår….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Månaderna går verkligen fort och jag förstår verkligen att ni haft fokus på din axel och Halmstad.

 11. Profilbild för Susjos

  Fotot på måsen är makalös! Liksom bilden på katterna 😉
  Januari har varit lång och tuff, dåligt med nattsömn, kallt och mörkt i min del av världen! Ser fram emot ljusare tider!
  Ni ser ut att ha det mycket ljusare och grönare än här 😉
  Ha en fin start på februari!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Ja, visst är det ljusare och grönare än i norra Europa här i södra delarna. Tack detsamma!

 12. Profilbild för Anita

  Hade missat din månadssammanfattning. Vilken tur jag hittade den för bilden på måsen! Så, så bra! Roligt också att se de två bilderna på samma motiv men i olika väder.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra du hittade dit 🙂 Visst är den fin, är jättenöjd med den.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.