karta

Karta för årets övervintrings­resa

Nu har vi påbörjat kartan som visar hur vi reser den här vintern. Du kan så klart följa våra vägval!

Vi hade ju lite strul med Google Maps förra året så vi tänkte testa andra tjänster inför denna vintern. Jag har testat Polarsteps som är smidig och det går även att dela karta med alla via vår blogg. Nackdelen med den är att den drar helt raka sträck mellan punkterna vi lägger in så själva resvägen blir inte utmed vägarna. Eftersom vi tycker att vägvalet är en del av resan vill vi visa det, i den mån det går.

Så därför blir det Google Maps igen. Förhoppningsvis var det något driftsstrul hos Google för det funkade rätt bra på slutet i förra kartan. Kanske det även påverkas av uppkopplingarna då det ju är mycket data som ska hanteras.

Vi kommer hålla utkik efter andra kartlösningar men tills vidare så fortsätter vi med Google Maps för både rutt och boplatserna. Du har väl inte missat alla kartor med alla boplatser vi bott på, en karta för varje land.

Du hittar alltid reskartan via menyn under Resrutter och i sidofältet under ”Just nu” och boplatser vi besökt hittar du under Boplatser i menyn.

[su_button url=”https://anna-forsberg.se/europa-2019-2020/” target=”blank” style=”flat” background=”#9f3a67″ size=”6″]Karta Europaresa 2019-2020[/su_button]

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Karta för årets övervintrings­resa”

 1. Profilbild för Henry.laitinen
  Henry.laitinen

  Följer med spänning om 1 år åker vi. Hade så bra.
  MVH Hempa

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul du hänger med Henry, ser fram emot att kanske få möta er på varmare breddgrader 😀

 2. Profilbild för Våra husbilsresor

  Vi använder oxå Google maps, men följer med spänning om ni hittar nått bättre! Är inte helt förtjust i att man får upp alternativa vägar och tider ibland. Men säkert någon inställning man kan ta bort… har bara inte riktigt orkat att engagera mej i det ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nu förstår jag inte vad du menar med alternativa vägar och tider, det får aldrig jag. Eller menar du som GPS? För där använder vi bara Google Maps som ett komplement till bilens GPS. Detta inlägget handlar om hur vi dokumenterar vart vi åker 🙂

   1. Profilbild för Våra husbilsresor

    Nu blir jag förvirrad ? hur använder man Google Maps utan att ha den som navigator och vill visa hur man kört mellan två platser???
    Kanske bara funkar på dator och inte i appen?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Hihi jag gör vår resruttkarta i datorn. My Maps på Google Maps. Efterkonstruktion 🙂 Det tar för mkt batteri (& data kanske?) om jag ska tracka hela tiden. Vet var vi kört så lätt att lägga in om jag gör det varje dag vi rullat.

 3. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Hoppas också du hittar annat än Google maps, Vi fick tips om en som visserligen är för MC men jag håller på att kolla. Den heter Rever. Det är kul att kunna visa OCH minnas exakt hur man åkte.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips om Rever, ska kolla in den! Och ja, det är kul med exakt körväg.

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter trevligt att dra söderut redan,vi åker med 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Gött att n hänger på 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 10°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
22°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.