lystbadehavn

Vi hittade en pärla i Danmark

Det blev en fullpoängare till Maltrupvænge Lystbådehavn när vi gjorde vår bedömning för Approved by Boihusbil. En fantastisk boplats som vi definitivt kommer återvända till.

Maltrupvænge Lystbådehavn i utkanten av Sakskøbing ligger ca 3 mil från Rödbys hamn. Det var också vårt sista stopp i Danmark innan vi åkte färjan över till Puttgarden igår.

Sakskøbing
Kan inte bli annat än glad när en rullar in i Sakskøbing

Efter att ha spenderat en natt på Møns Camping var det skönt att rulla in i Maltrupvænge Lystbådehavn. Där fanns en till husbil som precis kommit, annars helt tomt. Lugnet som sköljde in över oss var befriande och efterlängtat. Grusplanen var också väldigt trevlig att se, har stått på gräs i många nätter nu och vi gillar inte det, grus tycker vi är bäst. Här stannade vi i två nätter.

Approved by Boihusbil

Vill gärna utveckla vår bedömning för den här platsen, det är ju den andra platsen som får full pott. Tidigare är det bara Bauergården som fått 11 poäng.

Vyn

En liten småbåtshamn. Segelbåtar passerar. Det är ett smalt vattenstråk och på andra sidan hamnen ser vi villor och välskötta gräsytor med träd i olika färger. Alldeles framför bilen vajar vassen innan vattnet tar över.

lystbadehavn
Utsikten från bilen

Plan mark

Ganska stora och runda stenar, 2-4cm ungefär, på en stor grusplan. Alla husbilar står mot hamnen. Helt plant, inga nivåblock behövs.

lystbadehavn
Hela ställplatsen syns inte, finns en plats till vänster om oss för ytterligare en husbil.

Rymlig layout

Varje plats har gott om plats och väl uppmärkt var en ska stå.

lystbadehavn
Vi ställde oss så vi inte kunde få en granne på höger sida.
lystbadehavn
Tydligt var en ska stå!

Närhet till sjö/hav

Ja det är väldigt nära. Ibland är det kanske nära på kartan, men ändå inte så lättillgängligt och då får platsen inte poäng för det. Men här är det riktigt nära, ingen tveksamhet på poängen här inte.

lystbadehavn
Nära vatten och vass

Skötsel

Det är verkligen enormt välskött. Det är gammalt på toalett och dusch (om en nu vill använda det) men det luktar fräscht och ser rent ut. Vid själva boplatsen är det så otroligt fint med blomlådor och färggranna sittplatser.  Inte ett ogräs på grusplanen heller.

Tillgänglighet

Vår GPS (Astrid) hade fått för sig att det var en bro över vattnet hit, så hon lurade oss. Men när vi väl kom på rätt väg så var det inga problem. Lite smalt och guppigt på slutet, men absolut inte obehagligt.

Avstånd till mataffär

Cykelväg in i lilla stan. Där finns allt en kan tänkas behöva och fler mataffärer att välja mellan.

Lugn & ro

Så lugnt och stilla. Nu var det inte många husbilar på plats när vi var där, men det var inte mycket som hände bland båtarna heller. Det kom några personbilar som dukade upp fika på de fina borden och njöt av miljön. En och annan båtägare kollade till sin båt och hamnvärden kom förbi och sa hej. På en av mornarna kom en skolklass och hade sin biologilektion (?) i det fria.

lystbadehavn
Ett gångstråk mellan bilen och vass/båtar och flera fikabord.

Trygghet

Eftersom det inte är så mycket rörelse här nu i lågsäsong så skulle det kunna kännas otryggt. Men det gör det inte, för det rör sig ändå lite folk och dessutom ligger det lite bostäder utmed vägen in till hamnen.

Bemötande & info

Tydliga skyltar om var en ska stå, dessutom tydlig information om hur en betalar. Inga frågetecken alls. Hamnvärden kom och sa hej.

Wi-Fi

Vi har placerat FrankieBoy så långt från servicehuset vi kan och vi har ändå kunna använda deras internet (med VPN) hela tiden. Kanon!

Utöver våra kriterier

Vi tycker inte faciliteter är viktigt, men ibland kan det vara kul. Här finns till exempel en bowlingbana, utomhus under ett träd. En manuell variant som vi såg en familj sysselsätta sig med en stund. Dessutom kan en låna cyklar, gratis. Det känns enormt generöst allting, för det kostar bara DKK 125,- eller €20,- och det inkluderar allt, även el om en vill ha. Vi gillar när det finns tömning av både grå- & svartvatten samt att kunna fylla med färskt vatten. För det gör ju att vi kan stanna länge om vi vill. Allt finns i Maltrupvænge Lystbådehavn.

Pengarna läggs kontant i ett kuvert, så säkra upp med danska kronor innan du kommer hit för att få det billigaste priset. Finns egentligen bara två nackdelar, jag fick ett myggbett och det finns ingen lämplig plats att bada i närheten.

Självklart la vi även vår dekal och visitkort i deras postlåda och hoppas de blir glada för vår utmärkelse!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Vi hittade en pärla i Danmark”

 1. Profilbild för Ama de casa

  Vilken glad fyr! Eller det kanske är nåt annat sorts torn, men glatt är det i alla fall och man blir glad av att se det 🙂

  Härligt när man hittar fina ställen att stanna på 🙂

  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är ett vattentorn som heter Saxine och jättevälkommen kände vi oss när vi såg ansiktet. Hoppas fredagen varit fin hos dig, här har det blivit massor av cyklande.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Ser ju perfekt ut som övernattningsställe. Det spar vi till kommande behov.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja där kan en stanna en natt eller flera och njuta av lugn och ro. Om en vill 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Ser helt o hållet inbjudande ut det stället!

  Njut vidare…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi kan rek ett stopp där om ni passerar.

 4. Profilbild för Reiselinda

  Ser ut som ett jättefint ställe! Ingen aning om när vi ska till Danmark nästa gång, men jag noterar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Den där listan på platser en vill besöka kan bli väldigt lång 🙂 Vi samlar sånt i Mapstr.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.