Eftersom vi kände vi ville se mer av Danmark på denna resan så planerade vi in lite stopp vi gärna delar med oss av.

Men istället för att berätta om platserna så visar vi lite bilder och ger er länkar till faktasajter, tycker det är dags för mycket bilder igen! Platserna ligger alla på vägen från Köpenhamn mot Rödby, så är lätta att stanna till vid om du ska åka Rödby – Puttgarden söderöver. Och vi som gillar vyer har så klart valt ut platser med vyer.

Stevns Klint

Här bjuds det på historia, geologi och krigslag. Finns en parkering precis vid klinten som en kan stå på även över natten. Kostar då DDK 40,-. Vi bodde inte där, men parkerade över dagen. Är det högsäsong kan det nog vara svårt att få plats, det är inte en jättestor parkering.

Slaget vid Köge bukt

Slaget vid Köge bukt skedde här, men markeringarna i havet kanske bara är fiskenät..

Närmare bild på klintens kalk och krita

Højerup nya kyrka

Højerup nya kyrka

Stevns klint, utsikt från balkongen i gamla kyrkan

Stevns klint, utsikt från balkongen i gamla kyrkan

Højerup gamla kyrka

Højerup gamla kyrka – kolla in golvet!

Camp Adventure – Skovtårnet

Camp Adventure är en häftig plats med flera olika aktiviteter, bland annat zipline. Vi besökte dock bara Skovtårnet. Parkerade på deras stora parkering, platserna avsedda för husbilar var belamrade med personbilar, men eftersom det inte var högsäsong kunde vi stå längre från entrén och ha gott om utrymme.

Gångar i skogen Skovtårnet

Vägen till Skovtårnet är på spångar genom vacker bok- & ekskog

Skovtårnet

Det var inte mycket folk när vi var där i söndags

Skovtårnet

Många varv att gå upp

Skovtårnet

Hundar, barnvagnar, gamla, unga, tyskar, danskar. De flesta klarar att gå upp, såg flera med både krycka och käpp också.

Utsikt Skovtårnet

Inte nån speciell utsikt från tornets topp.

Skovtårnet

Fräckt att behålla ett stort träd inne i tornet.

Møns klint

Vackra stup i krita. Dessvärre missade vi Danmarks längsta trappa ner till stranden, så den får vi ta nästa gång. Fanns ingen fakta utmed stigarna som det gjorde på Stevns Klint. Och inte mycket på Wikipedia heller. Men det finns ett Geocenter där en kan lära sig massor av hur dessa klippor kommit till. Och på deras webbplats finns också fräcka bilder och filmer från avstånd så perspektivet blir tydligare.

Vi valde att bo på campingen intill för att kunna gå fram till klinten då det är gångvägar, med stigar och trappor. Inget för cyklar.

møns klint

Mycket träd ivägen..

Vackra promenadstigar överallt

møns klint

Här vill en inte ramla ner

møns klint

Utsikten är magisk

møns klint

Vackra vyer

Detta är tre ställen vi varit på och som vi verkligen gillade. Kanske du redan besökt dessa platser, om inte kan vi rekommendera det, i alla fall om du gillar vackra vyer och natur.

/Anna & Roger