Pintrip

Pintrip – enkla och trygga övernattningar i Danmark

Pintrip är guiden för att uppleva det autentiska Danmark med husbil. Vi har testat lite och så här tycker vi.

Eftersom vi kom på att vi skulle stanna lite i Danmark först efter att vi lämnat området där vi har vår postadress, så kontaktade jag Pintrip via Instagram och frågade hur vi skulle kunna köpa guiden. Den skickas nämligen med post när en beställt på deras webbplats.

De återkom med några gårdar som troligen skulle ha en guidebok att sälja till oss. Jag kontaktade Nørbys Grønsager som ligger lämpligt utmed vår planerade resväg och fick beskedet att de hade ett exemplar kvar som de la undan till oss. Priset är €30,- online, vi betalade DDK 225,- på plats.

När vi i lördags körde in på deras gård kunde vi inte bara köpa guiden utan även en del härodlade grönsaker!

Hur funkar Pintrip?

Pintrip är Danmarks motsvarighet till Frankrikes French Passion och Storbritanniens BritStop.

 1. Beställ guiden
 2. Sätt Pintrip-etiketten i vindrutan
 3. Leta upp platser du vill besöka, leta reda på deras parkeringsmärkning och säg hej till värden
 4. Följ grundreglerna, står förklarade i guideboken
 5. Stanna max 24 timmar
 6. Det är gratis övernattningar när du har köpt Pintrip-guiden
 7. Gäller i 12 månader från 1 april

Varför ville vi nyttja Pintrip?

Vi tycker om att handla produkter direkt av producenten. Dels för att det är fräschare, särskilt när det är frukt och grönt, men också för att gynna ex. lantbrukaren

Det är ett sätt att komma närmare lokalbefolkningen, att få en inblick i livet hos danskarna.

Det kan leda in oss på andra vägar än vi skulle tagit, särskilt de små och krokiga vägarna in till en lantgård. Vet vi att det finns en boplats där inne så kan vi ju köra på smala vägar fram utan oro.

Pintrip är ett nytt sätt att resa i Danmark och vi tyckte det var spännande att prova, vi har inte testat den franska eller engelska varianten. Än.

Vilka Pintrip-platser bodde vi på?

Det blev bara att vi nyttjade två platser via Pintrip-guiden, för det fanns inte så många platser att välja mellan på södra Själland. Finns fler i resten av Danmark.

Nørbys Grønsager

En gård som producerar ekologisk frukt och grönsaker samt ekologiska ägg från egna hönor, som bland annat går i en hage intill platsen för vår parkering. De har plats för en husbil på gräs. Vi stod i ett skyddat läge av träd och byggnader. I deras gårdsbutik är det självbetjäning och massor av olika produkter att välja mellan. Vi njöt av en god middag på deras råvaror.

praestö vingård
Här står vi på en av de tre Pintrip-platserna som finns på Praestö Vingård

Præstø vingård

Den här gården ligger i utkanten av staden Præstø, med smidiga cykelvägar in till både hamn, restauranger och mataffärer. Det ösregnade den eftermiddagen vi var ute och cyklade så fick inget direkt intryck av staden, men tror den kan vara mysig när det är bättre väder. På vingården stod vi parkerade på gräs i ett skyddat och tryggt läge. Väldigt trevlig värd. De arbetar med husbilsreparationer och har en liten camperbutik också. Approved by Boihusbil dessutom!

Tänk på att boplatserna endast gäller för resenärer med Pintripguiden – så ingen idé att rulla fram och hoppas på att få stå gratis där utan att ha guiden, om en inte först kollat om de säljer passet på plats.

Vad tyckte vi då?

Det är ett annat sätt att resa än vad vi är vana vid. Vi stannar gärna i alla fall två nätter när vi ska utforska ett område. Nu blev det lite mer intensivt då vi skulle förflytta oss och utforska samma dag.

Det finns oftast ingen service på Pintrip-platserna, vilket gör att en ibland behöver bo en natt eller två på en riktig ställplats eller camping för att tömma och fylla. Vilket ju inte alls är ett problem, men något en bör vara medveten om.

De två platserna vi har stått på har varit på gräs. Vi gillar grus bättre 😀

Vi kommer absolut köpa ett Pintrippass nästa gång vi ska spendera några nätter i Danmark. För det är väldigt trevligt att stå på dessa gårdar.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

2 svar till ”Pintrip – enkla och trygga övernattningar i Danmark”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Verkar ju trevligt,tänk så mycket det finns bara man letar!

  Ha det gott…….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det gör det verkligen! Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.