Köpa husbil

Idag har vi bott i FrankieBoy i 500 dygn

Trots att vi bott 500 dygn i vår husbil känner vi oss fortfarande ändå som nybörjare ibland. 

Vi har satt en dygnsräknare här på bloggen (du ser den till höger om du besöker oss via en dator, eller en bit ner under inlägget om du använder en telefon). Den säger att det nu gått 500 dygn sen vi flyttade in i FrankieBoy, den 7 april 2018. Av dessa nätter har vi sovit i en annan säng en enda natt. Det var på ett hotell i Malaga när vi firade vår förlovningsdag i december förra året.

500 dygn motsvarar 6-10 år

Funderar lite på vad de här 500 nätterna motsvarar i antal års nyttjande när en inte bor i husbilen. Vi leker med tanken att andra husbilister spenderar varje semesterdag/natt i sin husbil. Det skulle då bli 35 dygn per år, om vi räknar med den lagstadgade semestern.

Sen tillkommer ju helger på våren och hösten, kanske varje helg från april till september. Det blir 21 helger utöver de 5 semesterveckorna. Vissa av helgerna är långhelger men de flesta är ju fre-sön, alltså 2 nätters helger. Det blir då 42 nätter till utöver semestern. 77 dygn känns som ett max om en bara använder den på vår, sommar och höst. Sen finns det ju många som använder sin husbil även på vintern och reser till fjälls till exempel. Och då tillkommer det ju till flera nätter.

Med lite matteuträkningar så landar vi vårt resonemang i att vi har erfarenhet motsvarande 6-10 års ”vanligt” husbilsliv. Nu är det ju ingen som räknar eller jämför, men eftersom vi känner oss som nybörjare ibland så var det kul att tänka med ett annat perspektiv.

Vi är ju ”bara” inne på andra året som husbilsägare och räknar en på det viset så är vi ju nybörjaren 🙂

Hur många nätter nyttjar du/ni husbilen per år?

Vore roligt att få en liten insikt i dina husbilsvanor. Hur ofta sover du i husbilen? Varje semesternatt? Alla helger? På vintern? Året runt? På heltid? Vill du dela med dig genom att berätta i en kommentar skulle vi bli jätteglada. Kanske du vill berätta hur länge du haft husbil också?

Bilden är från Westerqwarn 2018

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

34 svar till ”Idag har vi bott i FrankieBoy i 500 dygn”

 1. Profilbild för Nilla

  E inte lite avis på er!! Hade lätt gjort detsamma om inte jobbet inkräktat så ?.
  Vi kallar oss husbilsknarkare och ligger inte långt i från er uträkning – va 80 dygn / år, och så har det legat de 6 år vi varit beroende ?

  P,s mycket snygg blogg ??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ni maxar verkligen vad ni kan utifrån era förutsättningar, det är härligt. Gillar er blogg också, och är så glad att du hittat hit nu 😀

 2. Profilbild för Key
  Key

  500 dygn bra gjort

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack

 3. Profilbild för Kaj Dahlberg
  Kaj Dahlberg

  Vi nyttjar vår Adria Coral Supreme varje vinter som vi tillbringar i Sydeuropa ca 2 1/2 mån. Därutöver gör vi lite längre turer på vår o höst för att se så mycket som möjligt av Sverige och Norge. Dessutom reser vi till Stockholm då o då för barnvaktsjobb bl.a. Det blir nog drygt 100 dygn/år – minst. Vi har haft bilen sedan 2015 så fyra övervintringsresor har det blivit.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Låter som om er Adria får vara på rull en hel del. Underbart liv är det!

 4. Profilbild för Solan
  Solan

  Haft husbil i 31 år…totalt två stycken. Den första gick 25 000mil.
  Inget köpanyhusbilsbehov här inte. Köpte ny 7.5 m när vi gick i pension för 7 år sen.
  Övervintrar i Spanien/Portugal.
  Utnyttjar rullhuset ca 8 månader per år.
  ??? Solan

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Gillar att ni nyttjat bilarna till fullo och inte ryckts med av kommersen. Blir det Malaga i år igen? Kanske vi ses på vägarna.

 5. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Det största antalet nätter sammanhängande är 278 nätter. Vi har haft husbil sedan 2000 och övervintrat 5 gånger i Spanien Portugal varit ute 6 månader. Så många nätter är det

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det blir ju en del nätter på 19 år och ett antal övervintringar. Men inte så konstigt, det är ju ett fantastiskt sätt att leva och resa.

 6. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Är man som jag lite siffernörd och skriver 5-årsalmanacka får varje övernattning och varje golfrunda en symbol som sedan summeras när året är slut. Din uträkning stämmer nog riktigt bra. Så länge jag jobbat har det blivit en längre resanågon veckoresa och en del helger och vi har hamnat på 50-60 nätter/år. I år blir det lite mer då vi fortfarande har vår långresa kvar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja siffror är verkligen roligt, de kan ge intressanta svar på frågor en inte ens visste en hade 😀 När åker ni på långresan och vart?

   1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

    Färjan Gbg – Kiel på måndag och sedan genom Nederländerna, Belgien och efter Atlantkusten (med undantag för Normandie) ner till Santiago de Compostela där vi ska vandra. Skrev lite om våra planer på bloggen igår. Vi får hålla koll på var ni befinner er….

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Just det, har nog pratat om det tidigare, men glömt. Ska läsa ikapp mig på lite bloggar ikväll. Ni rör er inte alls där vi håller till, så blir nog svårt att få till ett möte. Men en vet ju aldrig 😀

 7. Profilbild för Husisblogg

  Mina ägare går nu in på sjätte året som husbilsägare. Under dessa år har de legat på ca 65-80 nätter per år. Det är ibland lite beroende på när födelsedagar firas, andra festligheter som ägarna är bjudna på etc.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   När en har ett annat boende så verkar det ligga ungefär där i antal nätter per år. Visst är det bra när en kan ta husbilen med sig på festligheter!

 8. Profilbild för Rolle o Carina

  Det var bra jobbat av er att tillbringat så många dygn! 🙂
  Vi har åkt sen -05 men har inte haft räkning på alla nätter!
  Men visst har det blitt några i alla 4 Bobilar vi haft 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det var inte särskilt svårt 😉 Gillar verkligen det här. Det är kul att räkna, är ju lite av en siffermänniska som du säkert redan märkt.

 9. Profilbild för Kors och Tvärs

  Men då är ni ju snart ikapp oss ? För ett par år sedan låg vi på 120 dygn och då jobbade vi fortfarande båda två. I år blir det nog sådär 285 eftersom jag jobbade i 5 v. Så nästa år blir det fler ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul att kunna springa jämsides med er 😀

 10. Profilbild för Barbro

  Jag vet inte om det är andra tider nu…?
  Men jag tänker spontant på alla dem som utnyttjar sina husbilar, båtar, husvagnar minimalt.
  De som har lämnat kommentarer här verkar vara entusiaster men enligt min erfarenhet så står det många tomma och ledsna 😉 husvagnar m.m. både här och där.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag vet inte hur det var tidigare, vi har ju inte så lång erfarenhet, även om vi har många nätter i bagaget. Vi möter ju bara personer som är aktiva med sina husvagnar och husbilar.

 11. Profilbild för Reiselinda

  Grattis till 500 dygn i husbilen! Kul att hänga med på resan!
  Vi är ju ”bara” drygt två år in på vårt husbilsägande. Första sommaren blev det runt 40 nätter tror jag, men då hämtade vi hem husbilen i juli. Andra säsongen hamnade vi på 138 nätter, varav 125 av dessa var våra fyra månader i Tyskland. Denna sommaren börjar vi närma oss 20 dygn. Missade ju hela juni på grund av krocken, men nu är det snart dags för semester, så då ska vi snygga till siffrorna lite… Har inte haft något ”normalt” år än, men gissar att det skulle hamna ungefär som du uppskattar det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Kul att du hänger med 🙂 Ja den där krocken ställde till det rejält för er. Ska bli kul att se vart ni tar vägen på semestern.

 12. Profilbild för Gösta Evén

  Är nu inne på min fjärde HB- Sålde villa och flyttade in permanent i HB i juni 2018.
  Har sovit de flesta nätterna i HB:n. sedan dess. Trivs utmärkt med detta livet.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Då har du säkert passerat våra 500 nätter för längesen. Visst är det ett fantastiskt och härligt liv!

 13. Profilbild för Eva Dramin

  Första husbilen inköpt 1997, begagnad. Sedan 4 som var nya. Sista inköpt 2008 och den har vi kvar än. Flyttade ut i den 2010 då vi gjorde vår första övervintring söderut. Hur många nätter har vi ingen aning om men det är 365 dagar varje år sedan 2010. Vi har nämligen inga andra sängar.
  Denna husbil har nu rullat omkring 23 000 mil.
  Och vi är långt ifrån fullärda och lär nog aldrig bli det. Sådant är husbilslivet, man lär sig något nytt hela tiden. Detta liv är enligt oss fullt av överraskningar. Är nog därför vi verkligen gillar detta härliga fria liv.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det blir många nätter det Eva 🙂 Fullärd blir en förhoppningsvis aldrig, livet i sig är dynamiskt och härligt tycker vi.

 14. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Normalt så sover vi i husbilen bara under resorna runt om i Europa. I år är det lite annorlunda, då sonen bor i vårt hus och vi i husbilen. Fram till nu har det blivit ca 230 dagar och fler lär det bli när vi reser söder ut. Räknar med att vara hemma 2 månader i vinter. Skulle inte vilja bo i husbilen för gott……saknar min vävstol och symaskin.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   En vävstol kan vara svårt att få in i husbilen 😀 Symaskin har jag dock sett flera som har i bagaget. Och såklart är det inte för alla att leva på heltid i en husbil.

 15. Profilbild för Tjoppe

  Hej svejs.
  Ja detta är intressant, vi har nu bott 3000 nätter ca på båt.varav de sista 1500 på Wilma där vi just nu ligger ankrade i portohelio i Grekland. Vi har legat på ankare mer än hälften av tiden. Snacka om att vi människor är anpassningsbara.?⛵️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är vi! Och det gillar jag skarpt 😀 Blir det Spanien i vinter? Kanske vi äntligen kan få till en träff?

 16. Profilbild för Ama de casa

  Grattis till jubileet! 🙂

  Jag har inte bott en enda natt i husbil, men just nu kan man nästan säga att jag bor på en husbåt 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, det har gått väldigt fort. Eller hur, en riktigt stor husbåt 😀

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.