Knäkatt och surkatt

Nu närmar sig kastreringen och det tror jag blir bra, för Assi är en surkatt. Medan Sombri har blivit en knäkatt.

I mitt arbete med att hantera katterna inför infångandet och veterinärernas hantering så har jag lyft dem. Lyft upp dem på deras hustak, lyft upp i famnen, lyft in i transportburen och även lyft upp i knäet.

Knäkatten Sombri

Och Sombri har börjat lägga sig ner och liksom gosa in sig ordentligt i knäet när jag lyft henne dit. Hon har även den senaste tiden själv hoppat upp i knäet om jag sitter på balkongen. Det är så himla mysigt att sitta där med en varm katt i knäet som jag kliar med ena handen medan andra handen håller boken jag läser samtidigt.

Surkatten Assi

Assi har ju alltid varit väldigt kelig och är det fortfarande, men han har blivit en surkatt. Han fräser mer och slår efter handen med utfällda klor helt plötsligt. Sen kan det gå 2 minuter så kommer han och piper igen och vill ha mer kel. Han jamar en hel del, något vi nonchalerar.

Han har också börjat spatsera lite längre bort från balkongen. Igår såg jag honom t.o.m. lämna tomtgränsen, det har han kanske gjort på nätter tidigare, men det var första gången jag såg det.

Jag har ingen aning, men kanske hans beteende är ett tecken på att han börjar bli könsmogen. Vi får se om det blir skillnad efter kastreringen.

Mobilbild överst

Publicerat:

i:

28 svar till ”Knäkatt och surkatt”

 1. Profilbild för Madde

  Mysigt med katter. Kastreringen kan göra gott för honom 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi hoppas det 🙂

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Fint du beskriver de olika personligheter.

  1. Profilbild för Hanneles bokparadis

   Sonen skippar frukosten om missen ska transporteras, lättare att få henne då 🙂

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Kanske kan funka bättre. Fast våra är gosigare efter maten.

 3. Profilbild för LillaSyster

  Livet blir bättre med katt, så är det. Det skulle inte förvåna mig om du bara får med dig Sobri på kastreringen. Men jag hoppas att jag har fel, men av erfarenhet så är det som om katten känner på sig när något är på gång och speciellt röda katter…..Du ha en bra dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är inställd på att det går åt fanders med båda.. hahaha. Men ja, Assi har börjat visa tendenser som kommer försvåra infångandet. Men vi hoppas fortfarande på att allt går bra. Underlättar inte heller med ovädret som gör att vi är ute mindre och därmed spenderar mindre tid med dem.

 4. Profilbild för Mamma C

  Ja, alla är vi olika även i djurvärlden.
  Men det kan nog bli bra för Assi efter kastreringen.
  Ha en ny bra vecka.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det! Ja vi hoppas det, du med i Sverige.

 5. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Jag tror kastreringen kommer att göra dom gott och Assi blir troligen mera tillgiven. Ha en fin måndag
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det tror vi också, detsamma. Kram

 6. Profilbild för Znogge

  Det kan säkert vara så att han håller på att bli könsmogen. Då kommer kastreringen helt i rätt tid. Hoppas att infångandet ska gå planenligt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi hoppas på det också!

 7. Profilbild för Ingrid

  Hoppas att kastreringen gör att Assi lite lugnare och mer harmonisk!
  Glad måndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det vore skönt, en veckas väntan kvar dock..

 8. Profilbild för Marianne

  Oj, har Assi har blivit tonåring och ska inmuta sitt revir? Lilla killen håller på att bli stor 🙂
  Så mysigt att Sombri hoppar upp i ditt knä för att få gosa.
  Jag håller tummarna att det ska gå bra med transport och kastrering.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så kan det ju vara! Fast inte revir om jag läst rätt, men jag vet inte. Sombri är så himla kelig och gosig. Tack, det behövs säkert.

 9. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag beundrar ditt sätt att vara med dina katter. Vilket enormt tålamod du har haft sedan de bara fanns där hos dig, hos er. Att sterilisera och kastrera katter är snudd på ett måste för att de ska ha det bra, ni ska ha det bra. Okastrerade katter far illa. Den veterinär vi hade på Åland var en enormt stor djurvän (alla veterinärer är inte det) och fastän han tyckte att det var att gå emot naturen många gånger så var han helt övertygad om att kastrering av hankatter var det bästa man kunde göra. Så lycka till med pälsklingarna!
  Så fina inlägg du har skrivit Anna, jag har inte läst dem alla ännu men det om Mörkret är toppen att lyfta fram. Vi har alla mörker i våra liv men att förlora ett barn är något av det mest mörka och att barnet i fråga inte orkar leva utan tar sitt liv måste vara det värsta tänkbara mörker man får vara med om. Det är fint att din vän pratar öppet om det. Att många inte kan ta det är deras problem. Att ha en ambition att göra skillnad i sådana här tragiska sammanhang är ändå att försöka göra något med tanke på andras liv och hälsa.
  Själv är jag född i en familj där en eldsvåda tog två av mina syskon. Jag vet inte om jag har skrivit om det tidigare i bloggform, däremot på annat sätt för att ge andra vissheten om att även om sorgen är fruktansvärd och aldrig går ur en förälder så händer det trots allt positiva saker som för livet vidare för andra än dem som har lämnat världen. Man gör skillnad på olika sätt i uppbyggande mening. Jag tror att det är oerhört viktigt för ens egen skull också.
  Nyckelpigor, jag gillar dem verkligen. Tänker på min son, (då 3 år) som samlade nuckelpigor i en burk med hål i locket och tog med sig till Stockholm Där släppte han ut nuckelpigorna som han själv kallade dem, bara för att Stockholm behövde sådana. Jag i min tur tyckte nästan synd om nyckelpigorna men han var övertygad om att de behövdes just där.
  Ovädret fick vi känna av i lördags, rejält men inte desto större regnmängder över oss i Funchal men alla levador stängdes ner, en person drogs iväg ut i havet, höga, höga vågor etc..jo, han omkom tyvärr. Mycket dramatik …nu skiner solen, allt är normalt igen men temperaturen bara drygt 20 grader mot de dryga 30 grader vi har haft i tre månaders tid.
  Ha det gott ni båda!
  Kramar

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för din långa och härliga kommentar! Har läst den flera gånger, men svaret blir kort idag. Tack och kram!

 10. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Kommer du ihåg vad jag berättade för dig, när du kom hem från Sparreviken året efter att du fått Irma-katten? Er relation under året var tät, men den dag du for iväg till Sparreviken försvann hon. Hon fick aldrig förtroende för mig eftersom hon tydligen kände att jag inte gillade katter. Mina försök att på något sätt ta hand om henne i ditt ställe och kela förkastade hon alltid. Nåväl hon försvann och jag letade, men kunde inte hitta henne. Hon förblev borta. Min bävan inför din hemkomst efter 14 dagar var stor. MEN någon timme innan du kom, kom också Irma hem. Vilken lättnad! Hur kunde hon veta? Ingen har kunnat förklara det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jajamen, det kommer jag ihåg! Det är kul med katter, helt oförutsägbara 🙂

 11. Profilbild för Susjos

  Underbara katter! Håller tummarna för att båda katterna blir kastrerade!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack det hoppas jag med!

 12. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Hoppas verkligen det går bra med kastreringen men katter verkar ha ett sjätte sinne för om något annorlunda ska hända så inte är det säkert att Asdi är hemma när det är dags…. Och det verkar som om han verkligen behöver det.
  Så mysigt att Sombri kommer självmant och hoppar upp i knät för lite närhet och kel.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det känns lite oroande, men hoppas det löser sig. Ja hon är så gosig lilla Sombri.

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Åååh, vad mysigt med en knäkisse som ligger där och kanske spinner högt när du klappar henne 😀 Hoppas att allt går bra med infångandet när ni ska iväg till veterinären och att inte Assi väljer just den tidpunkten att ge sig ut på strövtåg. Jag håller tummarna hårt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det, hon spinner och njuter. Jag med. Tack, alla tummar kan behövas nästa vecka.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.