Knäpp fot, bloggfix och nytt hopp

Jag är uttråkad. Sitter i soffan med min fot högt. Så idag blir det ett väldigt spontant inlägg om en ovanlig men ändå vanlig dag. Gårdagen alltså.

Knäpp fot

Tror det är något som hänt med min fot vid senaste långpromenaden. Fotens översida, liksom mitt på foten, är svullen och ömt när jag vinklar tårna uppåt. När jag går så stramar det och är lite ömt då också.

Det har hänt förut att jag blir öm ovanpå foten, men det brukar gå över lika fort som jag upptäcker det. Så nu hoppas jag det försvinner snabbt den här gången också.

Vi hade tänkt åka till Algarve för att leta efter lite nya shorts till oss båda, men ställde in det, då jag tänkte att en dag utan mycket rörelse kanske är exakt vad foten behöver. Och högläge.

Så nu sitter jag här och har tråkigt. Fast ändå inte, jag har massor av bilder att redigera och jag har förberett en del inlägg här på bloggen. Jobbat och ringt lite kunder har jag också gjort.

Översta bilden är en makrobild av den här lilla söta blomman som anses vara ogräs här.

Purpur lyckoklöver (tack för identifiering Karin!

Bloggfix

Jag har gjort en sida som heter ”Följ mig” för jag får frågan ibland hur en ska gå tillväga eftersom jag inte finns i sociala medier eller på bloggportaler. Den hittas via menyn.

Dessutom har jag förtydligat och snyggat till sidan ”Vem är Anna?” lite grann.

Nytt hopp om poolen

Och så passade jag på att ringa Kevin, vår poolbyggare. Han har inte svarat på mitt mejl ang. planeringen för byggstart. Anledningen till det är att han försöker stuva om lite så de kan börja bygga i maj. Åtminstone gjuta själva baljan, då det blir för varmt för sånt sedan. Däremot går det att lägga linern oavsett temperatur.

Inget är lovat och inget är spikat, men ett nytt hopp väckte han i alla fall. Tänk att vi kanske ändå får poolen klar i sommar!

Hej hopp, nu återgår jag till att redigera bilder!

Publicerat:

i:

,

18 svar till ”Knäpp fot, bloggfix och nytt hopp”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Håller tummarna för att foten läker snabbt och att ni får poolen klar så att nu kan nyttja den under sensommar iallafall =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Känns redan mycket bättre, tack!

 2. Profilbild för Kraka

  Högläge för fötterna är alltid bra. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande för dig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja och jag älskar att ha fötterna upplagda någonstans, det är även skönt 🙂 Bättre idag redan! tack!

 3. Profilbild för Anita

  Får också ont i min ena fot på översidan då och då och har funderat på om det har med vissa skor att göra. Men i regel går det snabbt över och jag hoppas det gör det för dig också. Högläge och vila är nog bra.
  Den ogräsblomman är väldigt fin tycker jag. Och nytt hopp om pool i sommar. Det vore väl en riktig höjdare om det blev så.
  Krya på dig med foten nu!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Lite skönt (om än inte så schysst mot dig) att läsa att du också får ont på samma ställe. Bättre idag. Ja en riktig höjdare om det blir pool till sensommaren i alla fall.

 4. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Vad tråkigt med foten. Krya på dig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ingen större fara, bättre idag redan. Tack!

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vi får hoppas foten snart i normalt läge, fötter är viktiga… (testa stödstrumpor vis promenader)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bättre idag, väldigt viktigt! Stödstrumpor har jag inte när jag går, kanske skulle vara bra. Men för varmt… 🙂

 6. Profilbild för Marianne

  Toppen om ni kan inviga poolen redan i sommar, jag håller tummarna 🙂
  Ogräs kan vara vackra, jag har funderat på vad som är ogräs och inte, jag tycker till exempel jättemycket om vintergröna, som syrran river bort för hon tycker det är ogräs.
  Så trist med foten, lite vila och högläge blir nog bra.
  Jag vet ju inget om fötter, förutom mina egna, jag har också haft ont mitt på ovansidan, ortoped/läkare sa att hålfoten sjunker ner med åldern och föreslog formgjutna inlägg, det hjälpte mej.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Visst är mycket ogräs fint. Jaså minsann, kanske därför jag får ont då! Ska kolla upp det!

 7. Profilbild för Äventyret framtiden

  Oj, så roligt, hoppeligen så får ni poolen redan i sommar! Jag håller tummarna för det!
  Du har tydligen överansträngt din lilla fot och viloläge är det bästa, kanske en ortoped kan hjälpa dig om du får det igen…behöver inte vara så allvarligt men kan handla om att åldern, jaja, jag vet ; ) börjar göra sig påmind. Glöm bort det där sista…;)
  Purpur lyckoklövern är så fin.

  Krya på foten-kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi hoppas på det! Tack! Ja den är nog lite överansträngd, men mycket bättre idag. Jo, en ortoped kan säkert hjälpa till, men det får nog vänta 🙂 Åldern, ja det är väl härligt att bli äldre, alternativet ställer jag inte upp på än 🙂 Tack för namnet! Kram

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Högläge och vila låter väl som bra medicin för en ömmande fot. Det är troligen något som blivit lite överansträngt och shorts finns säkert kvar när du är fit for fight igen.
  Nu hoppas vi på det bästa vad gäller poolbygget. Pool låter riktigt skönt i er sommarvärme.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Åkte idag istället men shorts hittade jag inga. Däremot lite T-shirts och annat som behövdes. Ja en pool vore väldigt skönt här!

 9. Profilbild för znogge

  Vilken otur med foten. Något liknande har hänt mig ett par gånger. Första gången tog det ett par veckor men andra gången bara några dagar. Efter lite tankeverksamhet insåg jag att jag hade använt samma skor vid båda tillfällena och promenerat långt.

  Det låt hoppfullt om poolen 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har använt mina walking sandaler (Ecco) och gått långt. Kanske fötterna behöver vänja sig igen efter vintern då jag använt andra skor. Är mkt bättre nu! Ja det är hoppfullt!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.