maj blommande raps

Kom igen maj månad – du kan inte knäcka oss!

Maj kommer vara en riktigt intensiv månad för oss, och det känns bra att vi faktiskt märker skillnaden mot hur vi numera är vana att leva.

Maj månad har alltid varit en månad med full fart för oss. Vi har båda haft mycket på våra jobb och vi har gärna utnyttjat långhelgerna till resor. Inte funnits tid för något annat.

Maj 2019

Även i år är maj en intensiv månad. Och till skillnad mot de senaste 8 månaderna har vi nu tider att passa och andra människor att förhålla oss till. Bara det är ju en stor skillnad som kommer ta kraft. Men vi ska också göra detta:

 • Ta oss till Sverige
 • Lämna in dator för reparation
 • Sköta vårt jobb på VimleWebb (som vanligt är maj en väldigt intensiv månad)
 • Kundbesök (minst ett par tillfällen)
 • Träffa vänner (flera tillfällen)
 • Testa en camping vi är nyfikna på
 • Handla på Ullared
 • Möte med husbilskollektivet
 • Besiktiga FrankieBoy
 • Åtgärda garantipunkter på Forsbergs
 • Bara vara med de vi älskar (många tillfällen)

Och det här är bara det vi vet. Troligen kommer det hända en massa som vi inte planerat.

Skillnad mot tidigare år?

Den stora skillnaden är att vi i år faktiskt har tid för annat än arbete i maj. Det står så många punkter på listan som vi inte hade hunnit med i maj tidigare år. Månaden då jobbet nästan kvävde oss.

Även om vi nu skräms lite av att ha alla dessa punkter att beta av så känns det ändå härligt. Härligt för att det känns så avlägset mot hur vi numera är vana att leva. Och härligt att vi gjort sådana förändringar i vårt liv att vi faktiskt reflekterar över att detta kan bli en lite påfrestande månad, om än rolig!

Även juni månad kommer vara fullklottrad med kundbesök, tandläkare, mammografi, frisörbesök, skolavslutningar, service för FrankieBoy och en massa annat.

Vi är beredda! Vi kommer anamma de här förändringarna, omfamna dem och ge järnet så vi sen har lite lugn och ro innan vi lämnar landet igen för nästa tur ut i Europa. Och vi kommer självklart hinna med det roligaste av allt – att träffa våra nära och kära.

En stor fördel för oss är att vi har hemmet med oss när vi gör våra kundbesök och när vi hälsar på våra vänner. Vi kan på det viset alltid gå hem en stund och andas, oavsett var vi är.

Bilden är från ett av alla ljuvliga blommande rapsfält utmed vägen här i Tyskland.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Kom igen maj månad – du kan inte knäcka oss!”

 1. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Hej, glöm inte att Portugal och Spanien är perfekta länder att fixa sina tänder i, vi har inte gått till någon svensk tandläkare sedan vi lämnade Sverige och vi har fått snabb och proffsig hjälp i såväl Spanien och Portugal. Det var faktiskt vår tandläkare hemmavid som tipsade oss där han poängterade att de ger minst lika bra vård som en svensk tandläkare/tandläkarklinik. Har det varit någon skillnad så är det den att vi fått en tid från ena dagen till den andra samt att besöket inte grävt lika djupt hål i plånboken.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Inget vi glömt, men det finns anledningar till att vi väljer Sverige för vår tandvård 🙂

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tur ni inte hunnit hem än för det har snöat i s Sverige :p
  Att inte knäckas av mycket att göra, är en bra inställning. Man förändrar ju synsättet när man får perspektiv på jobb, ledighet och hittar en balans. Det är lättare att få (och ta tillvara) energi samt att man lärt sig att hålla igen och inte springa runt i 110

  För ett tag sen hörde jag en liknelse om stress. En fiol med för löst spända strängar skapar gnisslig musik. En fiol med för hårt spända strängar går av. Men en fiol med alldeles lagom spända strängar ger ifrån sig den ljuvligaste musik

  Ha en fin dag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har sett det, usch och fy! Helt klart har mycket förändrats under de här 8 månaderna. Ett lagom av det mesta brukar vara bra. Detsamma vännen!

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Maj kan vara en lömsk månad,både på jobbet och naturen!
  Men jobb kan man göra nåt åt,men svårare med naturen 🙂

  Välkomna hemåt……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det, men lätt att fastna i farten och bli lite fartblind. Så tacksam att jag inte är det längre. Tack!

 4. Profilbild för Husisblogg

  Just nu behöver ni inte jäkta hemåt, vitt på marken på vissa ställen, åtminstone i Småland.
  Men det är en hel del som ska göras för er nu då men det trevligaste måste väl vara att få träffa en massa folk som ni säkert enbart haft kontakt med på tele eller kanske FaceTime nu när ni varit iväg så länge.
  Nu får ni återigen uppleva en fin sommar i Sverige, göra iordning Frankieboy.
  Kör försiktigt mot Sverige!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det var väldigt dumt med snö. Vi har dock inbokade saker som gör att vi kommer över gränsen snart. Hoppas det smält då! Och visst är det nära och kära som är det viktigaste när vi nu kommer tillbaka till Sverige. Tack!

 5. Profilbild för Reiselinda

  Det låter som ni har lite att pyssla med framöver, men mycket låter ju roligt också! VI har en stressig månad bakom oss och ser i stället fram emot semester och två resor andra halvan av maj!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det härligt med variationen 🙂 Blir en spännande månad i alla fall. Ska bli kul att läsa om era resor framöver.

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.