Koriandersoppa

Koriandersoppa

Eller ”creme de coentros” som det heter på portugisiska! Finns massor av olika recept på nätet. Detta gjorde vi och det var väldigt gott.

Har för det mesta massor av koriander tillgängligt och i det här receptet går det åt en stor bunt. Nästa gång ska jag prova att tillsätta lite vitt matlagningsvin också.

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor knippe koriander
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 3 potatisar
  • 1 matsked färsk grädde
  • salt och peppar

Gör så här

Skär av stjälkarna från korianderbunten och hacka samt skiva lök och vitlök. Lägg det i en kastrull med olivoljan och låt det fräsa i några minuter tills löken är genomskinlig.

Tillsätt morot, zucchini och potatis skalade och skurna i tärningar. Tillsätt vatten så att grönsakerna täcks och smaka av med salt. Låt det koka i 20 minuter. 

Tillsätt korianderbladen och koka i ytterligare 5 minuter.

Mixa soppan med stavmixern, tillsätt färsk grädde och mixa igen med stavmixern och smaka av med kryddorna.

Servera koriandersoppan garnerad med korianderblad, gärna fler än det enda som fanns kvar på min skärbräda….. Gott med ett rostat vitlöksbröd till också.

Publicerat:

i:

6 svar till “Koriandersoppa”

  1. Idag ska det bli soppa här hos oss och du gav mig en kick på vad vi ska använda. Inte koriander men väl persilja. som jag plockade längs levadavandringen uppe i bergen igår.
    Din soppa ser mycket god ut men här fungerar inte koriander. Uffe är inte kinkig alls men koriander …om jag kan undvika den så är han glad.

    • Det blir nog väldigt gott med persilja oxå. Jag är en storförbrukare av koriander, så himla gott 🙂 Men vet att många inte tycker det är så himla gott. Vad härligt att kunna plocka persilja under vandring!

  2. Vad gott det låter! En soppa jag gärna testar. Men tar nog lite mindre koriander och mer av persilja.

Translate »