får inte bada

Läkaren säger att jag inte får bada!

Jag som planerat en helg vid en sjö, utan jobb och utan något annat än bad och mys. 

Ett sår på mitt ben, jag har haft det i ett par år tror jag. Det blommar upp, läker och lämnar ett ärr. Blommar upp, läker och lämnar ett ärr… Så håller det på så. Det har inte stört mig nämnvärt, är inte större än ca 1 cm. Men nu tyckte min omgivning att det var dags att kolla upp det där såret.

Sagt och gjort, idag var jag på hudkliniken på Borås Lasarett, på remiss från vårdcentralen jag besökte för ett par veckor sedan. Läkaren karvade ut lite prover, det var omöjligt för henne att förstå vad det är som gör att det återkommer hela tiden och tar lång tid på sig att läka däremellan. Hon trodde dock inte det var någon melanom.

Hon gjorde en översyn av hela min kropp och konstaterade att det inte fanns några konstiga fläckar eller oroväckande hudförändringar. Jag såg bra ut sa hon! 🙂

Dags för gnäll!

Men.. det som nu stör mig är att jag inte får bada i helgen. Eftersom de har karvat i mitt ben och bakterierna i ex en insjö kan ge bensår. Så först när jag har en sårskorpa på plats på såret får jag bada igen!

Dessutom har jag värre allergi än jag haft på många år. Så jag tar allergitabletter. Och jag är så trött! Kände idag när jag körde till sjukhuset att jag nog inte ska sitta bakom ratten egentligen. Så ikväll får Roger köra när vi ska på studentuppvaktning.

Jaha, men annars mår jag bra. Du med?

Bilden – från Pixabay, känner att jag kanske får göra som elefanten – bada i jord och sand.

/Anna

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.