Lämnat Facebookgrupperna för husbilister

Det finns mängder av grupper på Facebook för oss som bor och/eller reser i husbil. Grupper jag faktiskt lämnat nu.

Det finns grupper för oss som reser till Spanien, för oss som reser till Portugal etc. Men också mer generella grupper som Husbilsvänner, Husbilskompisar och Så här gjorde vi. En stor blandning av grupper, alla med samma regel, som sällan följs: Visa respekt.

Erfarenheter och tips

Grupperna har generellt gett mig mycket tips och vi har kunnat ta till oss av andras erfarenheter. Vi har hittat platser att besöka och nya boplatser tack vare det generösa delandet i grupperna. Det har varit väldigt bra!

Attityden och tonen

Det är hårda toner i trådarna. Mycket personangrepp och idiotförklaranden. Jag blir ledsen och förbannad om vartannat när jag ser hur illa människor uttrycker sig mot andra. Helt utan respekt.

Droppen var i helgen när jag berättat om en sak vi upplevt ang. tömningen av toalettkassetter i Europa. Flera hade inte själva sett/upplevt det jag beskrev så jag anklagades för att fantisera, drömma, mardrömma och ljuga. Och fick veta att jag inte är trovärdig för att jag har upplevt något som den andra personen inte har upplevt. Det gör mig tydligen till en lögnare. Jag har ingen som helst lust eller anledning att förklara mig, bevisa eller ens försvara mig.

Väljer med omsorg

Jag vill inte lägga min kraft på att hantera det jag ser i grupperna. Eller det jag själv utsätts för. Min tid är värdefull och den tänker jag inte dela med illasinnade och trångsinta personer. För det är vad jag anser att personer som inte är villiga att lyssna och lära är. Livet är föränderligt och utveckling sker i alla led. Och när någon har erfarenhet eller kunskap om något som en själv inte riktigt förstår eller tror på, då håller en tyst och lyssnar. Att alltid ifrågasätta och idiotförklara andra är ett destruktivt beteende som jag undviker att utsätta mig själv för.

Så nu har jag lämnat de flesta gruppernat. Så gör jag med energitjuvar, tar bort dem. Roger har också lämnat flera grupper, men hänger än så länge kvar i några av de jag lämnat. Jag tänker att om det är någon som saknar vår input så finns ju massor här på bloggen och på Instagram.

De här är de enda facebook grupperna för husbilister som är jag med i:

Husbilsbloggarna – en grupp där det delas länkar till bloggar och inlägg i sociala kanaler, som handlar om husbilar. Gruppen är för oss som bloggar och för dig som vill läsa bloggar.

Travellers in large motorhomes – engelskspråkig grupp för oss med husbilar över 8 meter.

Vi som bor på hjul – en grupp för oss som bor på hjul eller som vill bo på hjul.

Frankiakompisar – en grupp för oss som har en Frankia husbil

Bilden är från en trång gata i Frankrike.

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till ”Lämnat Facebookgrupperna för husbilister”

 1. Profilbild för Christel

  Precis vad jag tänkt så många gånger, men inte gjort handling av för att jag tror att jag missar något. Nu ska jag faktiskt gå ur iallafall en av dessa som jag tycker är värst. Tack för att du belyser det!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tror inte vi missar så mycket faktiskt, finns ju så mycket tips att hämta på nätet på andra sätt.

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Bra skrivit Anna, håller fullständigt med dig om dessa energitjuvar.
  Det finns så mycket annat positivt som man kan lägga energi på, som istället inspirerar till nya upplevelser o tänkesätt.
  Anna, du o Roger är en sådan inspirationskälla som förgyller min morgon varje dag.
  Just nu i Sthlm o njuter med två av mina barnbarn som blev otroligt glada att jag överraskade dem, många kramar blev det o mycket värme i Mormors hjärta.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh vad roligt att överraskningen blev lyckad! Underbart att få vara en del av din start på dagen. Kram!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  En del grupper är totalt fruktansvärda, så visst stjäl de energi! Jag gjorde också en rensning häromdagen. Det kändes skönt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Finns verkligen människor som skulle behöva tänka igenom sina svar/kommentarer. Ställa sig frågan hur de hade uttryckt sig om de stod mitt framför människan.

 4. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Inte med husbil till Portugal? Var det inte du som startade den?

  Jag har noterat det samma, men jag har inte blivit drabbat då jag i princip bara läser där om något intressant ämne dyker upp.

  Däremot blev jag attackerat så på en trädgårdsgrupp. Så illa att jag grät en hel eftermiddag. Jag hade varit en av experterna i den gruppen under ett par år och använde mycket av min tid att hjälpa nybörjare. Sedan kom det en inlägg där en grupp ett stort gäng nybörjare dissade min helt befogad råd och började babblat.

  Jag fick många meddelanden där folk önskade mig tillbaka i gruppen men det blev bara så mycket att jag var tvungen att stänga av flödet därifrån och sedan kom ju flyttplaner mm. Så jag åter återvände aldrig. Även administration skrev till mig och beklagade det inträffade.

  Så jag förstår fullt ut hur sårande trassel det blir i sådana trådar!
  Andas ut…. tur att du har annat att vända tankarna till , men jag vet att det tråkiga kan knaga en stund…
  Det blir en sådan

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej den gruppen har jag inte startat. De grupper vi dragit igång är Bo på hjul och den engelska för stora husbilar. Det är så otroligt konstigt att folk kan sitta bakom sina skärmar och skriva vilken skit som helst utan att tänka på att det är en person på andra sidan. Jag gick ur innan det blev för trassligt.

 5. Profilbild för Tina & Bengt

  Trist!!! Bra val att gå ur, det går ju liksom inte värja sej mot den sortens människor – konstigt att dessa inte kastas ur grupperna istället bara. Jag saknar inte gruppen jag gick ur i vintras utan hämtar inspiration och information från andras bloggar, kontakter och reseböcker istället. Kram på’re!! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja skittrist rent ut sagt! Exakt, inspiration finns på så många andra ställen. Kram!

 6. Profilbild för Anki

  Därför håller jag låg profil på FB – är nästan aldrig där – läser ibland, men kommenterar sällan. Förstår inte hur vissa har så svårt att hålla en respektfull ton … suck …

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är tydligen väldigt svårt att visa respekt. Och jag förstår varför du håller en låg profil.

 7. Profilbild för Åsa

  Kan inte annat än hålla med, tyvärr. Sorgligt hur människor är bakom sina datorer.. Vi är glada över vår härliga Sunlight grupp där alla är trevliga och hjälpsamma. Tack för tips om bra grupper, går med i två direkt ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi känner likadant i vår Frankiagrupp!

 8. Profilbild för Stefan Sunesson
  Stefan Sunesson

  Varför ska det vara så svårt att visa varandra respekt? Så sorligt att läsa att något som borde vara kul och inspirerande förstörs av en del personer. Jag behöver inte vara med i några grupper, får så mycket tips och inspiration av er blogg och inlägg på Instagram. Kanske går med i någon bra grupp när vi själva köpt en husbil. ?.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men vad fint Stefan! Så glad att kunna inspirera 🙂

 9. Profilbild för Maggan och Göran
  Maggan och Göran

  Håller helt med dig, det finns ofta nån som börjar ifrågasätta och göra ner den som som skrivit ett inlägg och tipsat om saker och facebook har jag pausat flera gånger pga allt otrevligt som tyvärr skrivs där
  Tråkigt, men tack för din härliga blogg som jag absolut inte kommer att lämna
  Trevlig helg

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja jag förstår inte varför det ska vara så där. Men känner mig ännu friare nu när jag inte är med i de där grupperna. Varmaste tack för att du hänger hos oss!

 10. Profilbild för Åsa på husbilsresa.se

  Ett år senare läser jag ditt inlägg. Klockrent! Har också blivit påhoppad för ingenting. Efter det har jag bara valt att kolla flödet då och då. Men håller mig på min kant. Det är rent bedrövligt vilken mobb det finns. Tur att det finns kloka och balanserade människor också – som ni.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så skönt att inte vara där längre. Tack, ser fram emot att träffa er!

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.