Det finns mängder av grupper på Facebook för oss som bor och/eller reser i husbil. Grupper jag faktiskt lämnat nu.

Det finns grupper för oss som reser till Spanien, för oss som reser till Portugal etc. Men också mer generella grupper som Husbilsvänner, Husbilskompisar och Så här gjorde vi. En stor blandning av grupper, alla med samma regel, som sällan följs: Visa respekt.

Erfarenheter och tips

Grupperna har generellt gett mig mycket tips och vi har kunnat ta till oss av andras erfarenheter. Vi har hittat platser att besöka och nya boplatser tack vare det generösa delandet i grupperna. Det har varit väldigt bra!

Attityden och tonen

Det är hårda toner i trådarna. Mycket personangrepp och idiotförklaranden. Jag blir ledsen och förbannad om vartannat när jag ser hur illa människor uttrycker sig mot andra. Helt utan respekt.

Droppen var i helgen när jag berättat om en sak vi upplevt ang. tömningen av toalettkassetter i Europa. Flera hade inte själva sett/upplevt det jag beskrev så jag anklagades för att fantisera, drömma, mardrömma och ljuga. Och fick veta att jag inte är trovärdig för att jag har upplevt något som den andra personen inte har upplevt. Det gör mig tydligen till en lögnare. Jag har ingen som helst lust eller anledning att förklara mig, bevisa eller ens försvara mig.

Väljer med omsorg

Jag vill inte lägga min kraft på att hantera det jag ser i grupperna. Eller det jag själv utsätts för. Min tid är värdefull och den tänker jag inte dela med illasinnade och trångsinta personer. För det är vad jag anser att personer som inte är villiga att lyssna och lära är. Livet är föränderligt och utveckling sker i alla led. Och när någon har erfarenhet eller kunskap om något som en själv inte riktigt förstår eller tror på, då håller en tyst och lyssnar. Att alltid ifrågasätta och idiotförklara andra är ett destruktivt beteende som jag undviker att utsätta mig själv för.

Så nu har jag lämnat de flesta gruppernat. Så gör jag med energitjuvar, tar bort dem. Roger har också lämnat flera grupper, men hänger än så länge kvar i några av de jag lämnat. Jag tänker att om det är någon som saknar vår input så finns ju massor här på bloggen och på Instagram.

De här är de enda facebook grupperna för husbilister som är jag med i:

Husbilsbloggarna – en grupp där det delas länkar till bloggar och inlägg i sociala kanaler, som handlar om husbilar. Gruppen är för oss som bloggar och för dig som vill läsa bloggar.

Travellers in large motorhomes – engelskspråkig grupp för oss med husbilar över 8 meter.

Vi som bor på hjul – en grupp för oss som bor på hjul eller som vill bo på hjul.

Frankiakompisar – en grupp för oss som har en Frankia husbil

Bilden är från en trång gata i Frankrike.

/Anna