prövotiden är över

Prövotiden är över, nu går vi all-in

När vi flyttade in i FrankieBoy visste vi ju inte om vi skulle gilla att bo i husbil eller inte. Vi sålde allt (i princip) och kände då att detta var rätt beslut. Men vi visste inte om det skulle bli ett år eller längre.

Har du följt oss i bloggen och/eller på Instagram så har du nog förstått att vi gillar det här livet.

Ett år eller längre

Ett år räcker inte, absolut inte. Vi vill fortsätta leva i denna frihet. Även om vi gick all-in redan när vi sålde allt och flyttade in i FrankieBoy så är det ju också så att vi nånstans innerst inne visste att det fanns en liten risk att denna livsstilen inte var för oss. Att vi kanske skulle ta ett nytt beslut efter ett år, när vi prövat. Men för varje dag som gått har vi insett att detta är helt fantastiskt. Så nej, vi kommer inte avsluta den här livsstilen efter ett år.

FrankieBoy är här för att stanna

Det är vanligt har vi förstått, att en byter bil efter nåt år för att en då har en upptäckt vad en saknar och vad en vill förändra. Och det kan vi absolut förstå. Vi har trots gediget arbete inför vårt köp hittat saker som vi skulle kunna tänka oss att ändra på vid köp av en ny bil.

Vi har i dagarna beslutat att vi inte byter ut FrankieBoy mot en annan bil. Främst av den enkla anledningen att vi verkligen gillar vårt hem men kostnaden är en annan stor deal breaker för oss. Vi har inte ens kollat vad det skulle kosta, men vi känner inte att det är värt det ändå. Vi vill använda våra pengar till att leva vårt fria liv i en fantastiskt bekväm och bra bil utan skulder. Så FrankieBoy är här för att stanna.

Facebooksidan förändras

Mitt alias/nick i sociala kanaler är ”Webbtanten”. Och jag har ju även en blogg som heter så. Facebooksidan där vi delar inläggen från denna bloggen är ursprungligen för den andra bloggen. Men eftersom jag bloggade så lite på den och jag inte visste hur länge den här bloggen skulle vara aktiv så slog jag ihop båda bloggarnas inlägg till samma FB-sida och kopplade på mitt Instagramflöde också. Tills vidare.

Nu har den scenen förändrats helt. Jag bloggar här nästan varje dag, vi instagrammar båda två på varsitt konto och jag kör stories varje dag – allt i andan av vår livsstil om att bo i husbil. Så jag har ansökt om att byta namn på Facebook sidan till ”Bo i husbil”, kommer skala bort allt om Webbtanten där. Den bloggen är så gott som avstannad och då behöver jag inte ha någonstans att dela de inläggen längre.

Mitt instagramkonto kommer inte ändras. Jag är fortfarande Webbtanten. Denna ändring gäller bara Facebooksidan.

Nytt grafiskt utseende

Av samma anledning kommer vi ändra logotype. När jag skapade bloggen slängde jag ihop loggan själv, och jag är definitiv inte någon formgivare som kan göra bra loggor. Den har varit perfekt för oss under det här året, men nu vill vi göra det på riktigt. Så vi har tagit hjälp av våra vänner som driver Paraiba att hjälpa oss ta fram rätt känsla och vi är mitt i den härliga processen just nu.

När den är klar kommer bloggens utseende anpassas efter den nya profilen och vi kommer att stripa bilen på något sätt. Så vi kommer att synas. Ni kommer märka när vi står på samma ställplats/camping och ni kommer veta när ni mött eller kört om FrankieBoy på vägarna. Det tycker vi är riktigt roligt!

Inte trodde ni väl det skulle bli händelselöst bara för att vi är i Sverige en tid?

Bilden är från Ystad

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Prövotiden är över, nu går vi all-in”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Att det skulle bli stiltje på bloggen hade jag inte för ett ögonblick trott. Jag har ju fått en glimt på framtiden och det kommer att bli väldigt bra!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi, du känner oss väl du! Ja vi tror på det nya, på utveckling och på annan färg 🙂

 2. Profilbild för Tone

  Hei Anna og Roger!

  Bra beslutning :-). Både å beholde bilen og fortsette med dette herlige livet!
  Vi har også gått noen runder og med slike spørsmål. Livet på fulltid i bobil blir bare bedre og bedre, og vår bobil ”Sølvpilen” blir en god stund til. Vi er også fornøyd med bobilen vår, og kostnaden ved å bytte er altfor stor i forhold til om det blir noe bedre. Og ja, – mye annet morsomt å bruke pengene til.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, ja vi är glada att ha landat i ett beslut och därmed fokusera på där vi är, både vad gäller livsstil och bilval 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Ni har ju tagit ett bra beslut att ha kvar Frankie som ni trivs i!
  Vi har nu landat hemma efter några dars vila efter hemkomsten
  från underbart varma Turkiet,här hemma fryser man ju 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det känns skönt att ha tagit beslutet! Visst är det kallt, vi längtar tillbaka till värmen vi.

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.