vi lever så mycket bättre

Vi lever så mycket bättre!

Vi lever så mycket bättre i vår nuvarande livsstil än vad vi någonsin gjort tidigare.

Har bloggat om 100 anledningar att bo i husbil för ett tag sedan och den listan borde räcka som förklaring tänker jag. Men vi vill utveckla lite mer. Visst har vi levt mycket bra tidigare också, särskilt de 7 åren vi bodde på en liten gård i Vimle. Men detta är faktiskt bättre.

I det pågående arbetet med vår nya digitala identitet har vi en byline som vi gillar vi skarpt. Nämligen ”Vi lever så mycket bättre”, den innehåller så mycket av det vi känner i vår livsstil. En perfekt hashtagg med andra ord, #vileversåmycketbättre som vi båda nu använder på Instagram.

Hur lever vi bättre?

Om en använder ordet bättre är det i jämförelse med något. Och vi jämför alltså med våra tidigare livsstilar. Vi jämför inte med någon annan, bara med oss själva. Och reflekterar över hur bra vi mår i den här livsstilen. Den är verkligen för oss, här och nu.

Stress existerar knappt

Efter att ha varit hemma i Sverige i några veckor så känner vi hur stressen kryper på oss igen. Den finns liksom i luften. Vi inser att vi successivt skakat av oss den när vi var ute i Europa. Vi har jobbat hela tiden, så det är inte så att vi haft någon semester. Att leva efter ljuset och våra behov är så fantastiskt att det inte går att beskriva. Mycket sällan är klockan styrande. Kraven är färre, nästan inga finns. Vi stressar inte, det finns oftast tid till det vi vill göra. Och om det inte finns tid idag kanske det finns imorgon. Eller nästa gång vi besöker landet. När en upplever så mycket så är det okej att inte uppleva allt.

Vi har tid

Vi har tid att vara nyfikna. Det finns utrymme för spontana idéer. Vi utvecklar nya intressen. vi upptäcker, utforskar och reflekterar. Vi luktar på blommor, uppskattar färger, ser småsaker och andas. Långsamt. Väldigt mycket mer av den varan i den här livsstilen än nånsin tidigare.

Lever så mycket bättre
Vackra blommor är något vi njuter av mycket

Arbetet är en del i vår balans

Vi säger nej till nya projektkunder och fokuserar på de kunder vi har, det gör att vi inte har lika långa arbetsdagar som tidigare. Vi är nöjda med det vi har, vi jagar inte tillväxt i företaget. Vi har sysselsättning, inkomst, trygghet och massor av glädje i vårt arbete. Inte tunga bördor eller oförstående chefer. Arbetet sker när det passar oss och våra kunder bäst.

Utomhus & solenergi

Att anpassa sig efter väder och oväder känns naturligt. Regnar det på tvären eller är för kallt prioriterar vi inomhusaktiviteter. Annars är vi utomhus dagtid. Vi suger i oss dagsljuset när det erbjuds. Solen tankar våra energidepåer. Och vi andas frisk luft, gärna havsluft, stora delar av dagen. I jämförelse med tidigare så är detta en väsentlig skillnad, då vi alltid var på jobbet när det var ljust. Att vi dessutom i vintertid befinner oss där dagarna är längre gör att vi maximerar antal dagsljus- & soltimmar.

Mer rörelse

Cykling och vandring blir det mycket mer av när klimatet är behagligt. Vi bär vatten och toalettkassetter och vi lyfter in och ur grejer ur bilen. Det är inte alltid pulshöjande, men det är rörelse. Vi håller kroppen i rörelse mycket mer när vi lever det här livet än vad vi gjorde tidigare. I alla fall väldigt stor skillnad för mig som satt still vid datorn 8-14 timmar per dag tidigare och som mest körde någon timmes träning några gånger per vecka. Jag märker att kroppen är rörligare nu, inte alls lika stel. Ryggen tänker jag knappt på att jag ens har längre, den som var öm och värkte väldigt mycket tidigare. Roger rörde sig mycket som glasmästare, men det var en hel del rörelser som skapade belastningsskador.

Vi lever så mycket bättre
Min ständiga följeslagare

Nya insikter & upplevelser

Genom att möta nya platser och nya människor får vi input, intryck och nya insikter. Vi lär oss så mycket och utifrån nya erfarenheter utvecklas vi, får nya värderingar, eller fördjupar tidigare värderingar. Vi stannar upp, tänker, njuter och tar in. Min mamma ville att jag skulle flytta utomlands efter gymnasiet, inget jag var intresserad av eller mogen för då, men nu förstår jag. För resandet vi gör nu är en väldigt stor skillnad mot att flyga iväg en långhelg, bo på hotell och äta på restaurang. Vi lever med resandet. Vi är i vår vardag hela tiden i nya kulturer, vi har inte semester, trots att vi upplever mycket av det som andra upplever på sin semesterresa. Vi tycker vi upplever så mycket mera. Men vi lever också så mycket närmare oss själva, finns tid för reflektioner och reaktioner.

Snällare mot miljön

Vi slänger ingen mat. Vattenförbrukningen är låg och vi är noga med vårt avfall och våra sopor. Vi flyger mindre och tänker på vårt avtryck på jorden mycket mer eftersom vi ser mer än tidigare. Läs mer om vår reflektion kring vår klimatpåverkan!

Vi lever så mycket bättre
Kvigor med bästa betesmarken vid havet.

Spenderar mindre pengar

Den här livsstilen kostar mindre. Vi tänker oss för innan vi köper något. Det är även bra för miljön att inte köpa en massa producerade saker. Men det är också bra för vårt eget välmående. Att inte ha så mycket prylar att ta hand om, förvara och engagera oss i. Och det håller våra utgifter på en lägre nivå och ger oss ännu mer möjligheter till framtida beslut.

Nej tack till normer

Vi följer inte strömmen eller normen och har inte gjort det på många år. Vi gör det vi mår bra av och vi har med denna livsstilen möjlighet att ta nya beslut så ofta som vi vill, vi älskar förändringar i både stort och smått. Besluten styrs oftast av väder, lust och behov. Vi struntar fullständigt i vad andra tycker, vi vill leva vårt liv. Och vi tänker inte låta normlivet krypa på oss igen. Vi hoppas att den nya normen snart är att lämna ekorrhjulet, för vi ser mer och mer av den längtan hos människor runt oss och i sociala medier. Och vi hejar på!

Vi är tillsammans 24/7

Vi mår bäst tillsammans. Det finns inget bättre sätt att leva vårt liv än att göra det ihop så mycket vi kan. Har tidigare skrivit om hur vi känner kring all denna tid tillsammans.

Att inte låtas andra förväntningar styra våra beslut är en frihet som inte går att beskriva i ord. I vår nuvarande livsstil så lever vi så mycket bättre!

Bilderna är från vår cykelutflykt till Glommen.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

20 svar till ”Vi lever så mycket bättre!”

 1. Profilbild för Imelda
  Imelda

  Härlig läsning! ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack!

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Mycket intressanta reflektioner! Oj, vad långt ni kommit i era tankar redan efter 1 år. Livet är livslångt lärande.?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är det verkligen! Vi har ju tid att reflektera numera 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Förstod att ni skulle bli lyckliga över ert nya boende! 🙂

  Njut vidare…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Inte så överraskande, vad bra, då är vi tydliga 🙂

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vad härligt att ni funnit en livsstil som passar er så bra.
  Fint inlägg!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi är tacksamma för varje dag! Tack!

 5. Profilbild för Barbro

  Jag gläds med er!

  Det här funderar jag på och blir lite beklämd över:
  ”Efter att ha varit hemma i Sverige i några veckor så känner vi hur stressen kryper på oss igen. Den finns liksom i luften.”

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ja det är faktiskt sorgligt, men kanske ligger hos oss. Att inte kunna stå emot farten liksom. Men det känns. I kroppen och knoppen.

 6. Profilbild för Rebecca
  Rebecca

  Jag tycker att det är intressant hur ni lever precis så som ni vill. Det är inspirerande. Sedan spelar det ju mindre roll om det innebär att ni bor i husbil, tält på savannen eller tält på elmoped! Bara grejen att ni har vågat är ju mäktigt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Rebecca. Ja hur en lever spelar absolut ingen roll, så länge det är som en vill och behöver.

 7. Profilbild för Reiselinda

  Vad härligt det låter!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi njuter varje dag!

 8. Profilbild för Kors och Tvärs

  Passion och relation, tror jag att jag skriv i en anna kommentar. Det är två ord jag kommer tillbaka till även när jag läste detta

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, två viktiga ord i vårt liv.

 9. Profilbild för Lena

  Exakt så! Känner igen oss. Stressen kryper inpå oss också efter vi kom till Sverige igen. Längtar redan till hösten och nästa resa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad bra att vi båda ändå vet att det blir bättre när vi kommer iväg igen. Men tänker på alla som lever i detta hela tiden och inte märker det.

 10. Profilbild för Anneli

  Det är så härligt att läsa era inlägg. För många år sedan drömde jag också om det där livet, sälja allt, köpa en husbil och bo i den. Låta lusten, nyfikenheten och vädret styra vart kosan ska gå.
  Nu är jag 64 och har precis gått i pension. Jobbat inom sjukvården i alla år och har en alltför låg pension för att jag ska kunna släppa arbetslivet helt och hållet. Jobbar som timanställd för att dryga ut pensionen, nån natt eller två i veckan.
  Min man har dessutom några år kvar innan han går.
  Men drömmen lever kvar, och vi har precis skaffat vår första husbil. Vi är fullkomligt sålda på livet vi lever i den, trots att vi bara (ännu så länge) kan ge oss ut på helgerna. Stressen och alla måsten fullkomligt rinner av en, allt finns på plats, och bara det man verkligen behöver, inget annat. Och det är precis så som du beskriver som jag inbillat mig att ett liv i husbil skulle vara. Kravlöst, stressfritt, naturligt, spännande, berikande och alldeles, alldeles underbart. Som en bal på slottet ungefär. 😉

  Jag följer med stort nöje era resor, reflektioner och tankar. Ni inspirerar verkligen!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du följer oss Anneli! Vårt liv är billigare än normlivet och vi har en helt annan möjlighet att välja. Nu har ni några år att testa er fram i er nya husbil så när maken går i pension kanske ni är redo, kanske ni har tröttnat och gör nåt helt annat 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
21°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.