Lästa böcker sommaren 2021

Jag är en periodare när det gäller att läsa böcker och sommaren är ofta en period då jag gärna läser mycket.

Idag är sommaren officiellt slut i Portugal (läste jag hos Åsas blogg Bortugal) men min läsperiod är inte slut än. Gillar mest feel good romaner och kriminalromaner. Riktiga bladvändare där jag har svårt att lägga ifrån mig boken (paddan) är underbart. Serier med många böcker tycker jag är härligt att läsa, då jag vet att jag kan fortsätta läsa länge om jag gillar storyn.

Förut läste jag i Adlibris läsplatta Letto men den gick sönder så började istället att använda min iPad. Jag läser bara e-böcker numera. Älskar att hålla i en riktig bok, men lättast att här i Portugal läsa svenska böcker som e-bok. Lyssna på böcker funkar inte för mig.

Jag laddar hem från biblioteket till Adobe Digital och läser som sagt i min iPad. Det händer också att jag köper en e-bok, särskilt om biblioteket inte har en del av en serie jag läser eller att jag lånat maxantalet 6 böcker/månad.

Sommarläsning 2021

Så vad har denna sommaren gett mig för verklighetsflykter?

Där solen aldrig går ned

av Henrik Brandão Jönsson. ”I sju kapitel berättar journalisten Henrik Brandão Jönsson om arvet efter det globala imperiet. Han besöker de forna portugisiska kolonierna och upptäcker att de blivit sina grannländers syndiga motpoler: i Goa har droger och frosseri fått fäste, i spelhålan Macao har pengar och girighet tagit över, i Brasilien breder lättjan ut sig. Alltmedan Portugal känner avund inför allt hon skapat utomlands, men inte fått till på hemmaplan.” Citat från Storytel.

En intressant bok som jag vill läsa flera gånger för att förstå alla sammanhang. Den är varken en bladvändare eller feelgood. Och definitivt inte en kriminalroman. Men väldigt intressant för mig som vill lära mig mer om kulturen i mitt hemland och den lusofona världen.

Sektion M (del 1, 2, 3 och 4)

av Christina Larsson. En serie som handlar om en specialenhet inom polisen i Göteborg som löser speciellt komplicerade mord till 100%. Enhetens personal är handplockad och styrs av ”Treenigheten”. Riktigt spännande! Kul att läsa om miljöerna runt Göteborg också. En del till ska komma.

Midsommarblot

av Ewa Klingberg. Den första boken i Ewas nya mysdeckarserie. Full av relationer, känslor och spänning. En för mig perfekt mix. Ser fram emot kommande böcker.

Kan även rekommendera serien Begravningsbyrån Tranan som jag läste i vintras.

Död i gryningen

av Deon Meyer. Den första boken jag läst av denna författaren och jag fastnade! Hans böcker utspelar sig i Sydafrika och det är för mig en helt ny miljö att läsa om.

Serien om Benny Grissel

av Deon Meyer. Huvudpersonens relationer och livsval ger kryddan till de här kriminalromanerna som är riktiga bladvändare allihop.

Böcker jag läst i serien:

Devils Peak, Tretton timmar, 7 dagar, Kobra, Ikaros och Kvinnan i den blå slängkappan. Villebråd heter nästa bok och den läser jag just nu.

The dark flood finns också, men är inte ännu översatta till svenska vad jag kan hitta.

Jägarens hjärta

av Deon Meyer. Denna boken handlar om en av personerna i Benny Grissel serien. En otroligt spännande bok om hur en man överlistar polisen i deras jakt.

Den sista safarin

av Deon Meyer. Utspelar sig i Krugerparken. Huvudpersonens relationer är som alltid mest fängslande för mig, men här ger girighet och vilda djur en ytterligare dimension.

Skyddsängeln

av Sofie Sarenbrant. Har läst all böcker om Emma Sköld, riktigt spännande och så även denna boken.

Je mappelle Agneta

av Emma Hamberg. En skön feelgood roman! Om hur en kvinna spontant drar till Frankrike. Gillar Emma Hambergs böcker om Rosengädda och denna håller absolut samma klass!

Värdshuset vid havet

av Liz Johnsson. Lite trög i starten, var på väg att lägga bort den. Men gav den en ny chans och då blev den bättre. Riktigt bra faktiskt. Förutsägbar, men det gör inget, den var mysig.

Ta ingen skit Ann-Britt

av Christina Larsson. Samma författare som Sektion M-böckerna, men en helt annan stil. Allt händer på en och samma gång och det är inte bara huvudpersonen som inte hänger med. Även jag som läsare.. Men det är en härlig bok med så viktigt budskap som jag tror många skulle kunna ha glädje av.

Summering

Sedan den första juni har jag alltså läst 19 böcker. Det har varit många härliga och avslappnande timmar. Som kontrast till allt arbete med hus och trädgård förstår ni säkert att böcker är en av de stora avkopplingarna för mig. För Roger också, fast han läser helt andra böcker än jag.

Har du en blogg vore det kul att se din sommarlista på lästa böcker. Skriv gärna en kommentar eller länka så jag kan hitta den.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Lästa böcker sommaren 2021”

  1. Profilbild för Åsa Jansson
    Åsa Jansson

    Ser att du läst Deon Meyer som är min favoritförfattare, snubblade över honom för ca 10 år sedan.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Ja, måste säga att det är ruskigt bra böcker!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.