I alla fall hur livet ser ut på Camper Areas M & H i El Rincon. Vi har nämligen vår plats på ställplatsen på med bästa läget för insyn som du kan se på bilden.

Och apelsinerna är inte någon dekoration, de ligger där för att få lite mer sol på sig innan vi avnjuter dem. Det är både långliggare och korttidsbesökare här. Mest engelsmän och tyskar, men en och annan fransman och så vi. Det finns plats för 35 st. husbilar på den här ställplatsen.

Morgon/förmiddag kl. 7-11

Hundar i bergen väcker nog de flesta av oss på morgonkvisten, men det är oftast tyst fram till halv nio i alla fall. Folk går till receptionen/butiken och köper varmt och nybakat bröd. Sätter på en tvättmaskin eller går ut och går med hunden. Det är ett lugnt tempo och det visas för det mesta hänsyn till de som ligger kvar och snusar en stund till.

När frukosten är intagen ska det tömmas toaletter, fyllas på vatten, diskas och pratas. Då är det en ganska stor aktivitet på ställplatsen. En del bilar lämnar så klart för att rulla vidare till nästa anhalt på sin resa.

Många cyklar iväg för sitt dagsäventyr, till stranden, affären eller vad det nu kan vara som man ska göra. En del tar fram kaffet och sätter sig i solen utanför sin bil och andra fortsätter med sin tvätthantering.

Mitt på dagen kl. 11-15

Nu är det väldigt lugnt på ställplatsen. Många är ute på andra äventyr, jobbar eller tar det lugnt i/vid sin bil. Det kommer en och annan ny husbil som vill få en plats på denna populära ställplats dryga milen norr om Malaga.

Folk återvänder efter sina utflykter och har med sig matkassar, sandiga handdukar eller trötta hundar. De som kommit samma dag installerar sig, får information i receptionen på besöksmål och fyller på/tömmer sina tankar.

Det är helt klart den lugnaste tiden på ställplatsen.

Eftermiddag/kväll kl. 15-20

Vi står här i november, mörkret faller vid 19-tiden. Nu vaknar folk upp från sina siestor, det lagas mat och det tas en öl och lite snack vid butiken. Där finns nämligen några bord och samtal pågår ofta hela eftermiddagarna. Ägarna själva är delaktiga och är med i gemenskapen, det är en väldigt personlig och härlig stämning.

Innan mörkret faller på ställplatsen går folk i skytteltrafik till duschen och utedisken. Dörrar och fönster stängs, folk kryper in i sina hem. Ställplatsen har ingen utebelysning men allas levande ljus och TV-skärmar lyser upp tills mörkergardinerna dras ner och var och en har sin egen lilla sfär utan insyn från omvärlden.

Tystnaden infinner sig olika tider, beroende på hur sent folk sitter vid borden vid butiken. Men helt tyst är det ofta redan 22.

Du vet väl att du kan prenumerera på våra inlägg så du inte missar något inlägg?

/Anna