Livet på en ställplats sett från första parkett

Livet på en ställplats sett från första parkett

I alla fall hur livet ser ut på Camper Areas M & H i El Rincon. Vi har nämligen vår plats på ställplatsen på med bästa läget för insyn som du kan se på bilden.

Och apelsinerna är inte någon dekoration, de ligger där för att få lite mer sol på sig innan vi avnjuter dem. Det är både långliggare och korttidsbesökare här. Mest engelsmän och tyskar, men en och annan fransman och så vi. Det finns plats för 35 st. husbilar på den här ställplatsen.

Morgon/förmiddag kl. 7-11

Hundar i bergen väcker nog de flesta av oss på morgonkvisten, men det är oftast tyst fram till halv nio i alla fall. Folk går till receptionen/butiken och köper varmt och nybakat bröd. Sätter på en tvättmaskin eller går ut och går med hunden. Det är ett lugnt tempo och det visas för det mesta hänsyn till de som ligger kvar och snusar en stund till.

När frukosten är intagen ska det tömmas toaletter, fyllas på vatten, diskas och pratas. Då är det en ganska stor aktivitet på ställplatsen. En del bilar lämnar så klart för att rulla vidare till nästa anhalt på sin resa.

Många cyklar iväg för sitt dagsäventyr, till stranden, affären eller vad det nu kan vara som man ska göra. En del tar fram kaffet och sätter sig i solen utanför sin bil och andra fortsätter med sin tvätthantering.

Mitt på dagen kl. 11-15

Nu är det väldigt lugnt på ställplatsen. Många är ute på andra äventyr, jobbar eller tar det lugnt i/vid sin bil. Det kommer en och annan ny husbil som vill få en plats på denna populära ställplats dryga milen norr om Malaga.

Folk återvänder efter sina utflykter och har med sig matkassar, sandiga handdukar eller trötta hundar. De som kommit samma dag installerar sig, får information i receptionen på besöksmål och fyller på/tömmer sina tankar.

Det är helt klart den lugnaste tiden på ställplatsen.

Eftermiddag/kväll kl. 15-20

Vi står här i november, mörkret faller vid 19-tiden. Nu vaknar folk upp från sina siestor, det lagas mat och det tas en öl och lite snack vid butiken. Där finns nämligen några bord och samtal pågår ofta hela eftermiddagarna. Ägarna själva är delaktiga och är med i gemenskapen, det är en väldigt personlig och härlig stämning.

Innan mörkret faller på ställplatsen går folk i skytteltrafik till duschen och utedisken. Dörrar och fönster stängs, folk kryper in i sina hem. Ställplatsen har ingen utebelysning men allas levande ljus och TV-skärmar lyser upp tills mörkergardinerna dras ner och var och en har sin egen lilla sfär utan insyn från omvärlden.

Tystnaden infinner sig olika tider, beroende på hur sent folk sitter vid borden vid butiken. Men helt tyst är det ofta redan 22.

Du vet väl att du kan prenumerera på våra inlägg så du inte missar något inlägg?

/Anna

Publicerat:

i:

24 svar till “Livet på en ställplats sett från första parkett”

 1. Underbart att följa er på er resa. Känns nästan som att man är med själv. Saknar ställplats och campinglivet enormt nu i det gråa november!

 2. Det här var ett inlägg som riktigt gjorde att man känner att man borde bryta upp, lägga om sin livsstil och bara njuta.
  Ekorrhjulet har dock en väldigt stark dragningskraft…

  • Härligt, så vi vill inspirera! Tyvärr har ekorrhjulet en stark dragningskraft, det är normer inget annat. Följ ditt hjärta 😀

 3. That is life på en stellplats, herrarnas dagliga spring med toa o vatten. Damerna med tvätt o disk eller nått annat!
  Men vi njuter av friheten trots alla dagligmåsten som vi inte kan komma ifrån

  • Nu blir jag fundersam, vad är det för dagligmåsten ni har? Och inte är det väl sån genusindelning – inte där vi rör oss i alla fall, tack och lov!

 4. Rincon de la Victoria är en underbar stad tycker vi med en härlig strandpromenad. Har varit där några gånger men aldrig på ställplatsen. Förr några år sedan så fanns det många fina gratis ställplatser där som var mycket välbesökta.
  Cykla iväg till den plattbelagda strandpromenaden tar slut och fortsätt över flodfåran så finns det ytterligare mycket att njuta av.
  Ang. apelsiner så brukar vi ha dom hängande i ett nät på backspegeln. Där mår dom bra har vi fått lära oss. Luft och sol och ingen risk för att dom ska börja mögla.
  Önskar en fortsatt mycket trevlig vistelse på en av våra favorit platser.

  • Varmaste tack för dina tips Eva! Vi bor ju lite utanför Rincon så vi cyklar över den där flodbädden varje gång vi ska in till Rincon. Åt andra hållet finns dessutom en tunnel och efter den har vi sett skymten av nya öppna vyer. Vi ska utforska mer här, men vi har gott om tid. Bra tips med apelsinerna – fast vi har ingen backspel.. hihi.. men vi har handtag som vi kan hänga dem i, från överskåpen.

 5. Camping Villasol

  Hej här kommer ett tips på ställplats som min mormors brors son Lasse Pentell och Marie Pentell är där efter att ha köpt husbil och åkt genom Europa och ska stanna här till April 2019. Tänkte ifall ni ville ha lite alternativ till platser att åka till.

  • Hej Eva-Lena! Tack för tips om camping, vi har kört förbi Benidorm för ett bra tag sedan 🙂 Men alla tips är så klart välkomna!

Translate »