utmaning jobba som digitala nomader

Stor utmaning att vara digitala nomader

Vad skönt ni har det, bara njuter av sol och nya upptäckter och kan göra precis som ni vill!

Så låter det ibland från de vi möter. Visst har de rätt, till viss del. De som kikar in i vår bil och ser oss sitta med datorerna med jobb tror säkert vi bara Facebookar.

Faktum är att det ibland är en stor utmaning att vara digitala nomader. Eftersom vi är så fria med våra arbetstider och våra uppdrag krävs det lite struktur och planering för att faktiskt utföra uppdragen i tid också.

Det är lätt att låta uppdragen glida iväg nån dag eller två. Det har inte hänt, för vi är väldigt strukturerade och organiserade, men vi kan ibland känna att det vore gött att skjuta på jobb, för att vi kan.

Det är också lätt att få semesterfeeling eftersom vi befinner oss på nya platser i ett somrigt klimat.

Detta livet är verkligen helt fantastiskt på de flesta sätt. Och vi retar er gärna med bilder på när vi sitter och jobbar under en palm på en strand. Men verkligheten ser sällan ut så. Vi jobbar oftast i bilen. Alltså vid vårt bord. Visst kan vi stå parkerade så vi har fantastisk utsikt, men oftast ser vi kanske in i en annan husbil eller en stor parkering. Vi jagar wi-fi, vi har abonnemang med tillräckligt utrymme – men det är inte alltid det är tillräckligt bra fart. Vi jobbar t.ex. gärna på ett café där det finns grymt wi-fi, särskilt om vi ska ladda upp bilder.

Vårt arbete är fritt och oftast arbetar vi morgon och kväll. Men ibland även dagtid, om kundens behov är sådant. Då kan det vara så att vi sitter i en varm bil och jobbar när solen gassar på utsidan. Jag har till och med jobbat samtidigt som vi kört när planering gått åt fanders.

Det är med andra ord en stor utmaning att vara digitala nomader. Faktiskt. Men vi klagar verkligen inte!

Bilden är från när vi var i Frankrike och vi jobbade i soluppgången på en vingård, för inte skjutton fotar jag oss när vi sitter instängda i bilen.

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till ”Stor utmaning att vara digitala nomader”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Häärligt att kunna planera lite o få jobba från datorerna!
  Snart så lägger vi jobb åt sidan helt o mer Daytrading
  helt o hållet,skall bli underbart att vara helt fri 🙂

  Ha det gott o njut….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är härligt att kunna välja själv! Och inte vara platsoberoende. Spännande med er daytrading – jag var inne och kikade på det för något år sen men insåg min begränsning så valde bort det.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Nog är det så att ett arbete utan reglerade arbetstider kräver självdisciplin, men har man det så är det ett härligt sätt att kunna planera sin tid.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi klagar definitivt inte 😀 Ville väl egentligen bara ta bort guldramen.

 3. Profilbild för World by Tina

  Drömjobbet! Att jobba från exakt vart man vill. Inte riktigt där än, men det kommer att ske! Ska bara bli utbildad resekonsult först, sen tänker jag att det kommer lösa sig. Men än så länge samlar jag cash och ledighet och reser så ofta och länge jag kan. I somras bodde jag 6 veckor men killen i vår version av husbil – en ombyggd personbil som vi lyckades ta oss till 11 länder med=)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är fantastiskt – en enorm frihet – om en har lite disciplin vill säga. Underbart att resa, vad kul att bli resekonsult. lycka till med det!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Nog behövs det stenhård disciplin när man är på så trevliga ställen och häftig utsikt som ”stör”

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det ju 😀

 5. Profilbild för Helena Roth

  Som alltid – there’s always more to it than meets the eye, liksom. Och på samma gång är det så fantastiskt att det finns så många sätt att ”göra sitt jobb” idag – det är coolt på riktigt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det verkligen. Alltid. Försöker dock vara så transparenta som vi kan för att ge inblick i den här livsstilen. Så tänker att vissa saker behöver förtydligas ibland. Verkligen coolt att jobb kan utföras på olika sätt. Normerna bryts upp. I like!

 6. Profilbild för Kristina Svensson

  Hög igenkänning på den! Jag får liknande kommentarer ”hur har du råd att vara i xxx så länge?”. Svar: jag jobbar 3-10 timmar om dagen (varav jag kan fakturera en del timmar medan annat är eget arbete). Men hur kul är det att ta bilder av mig i mysbyxor när jag sliter mitt hår i någon telefonkonferens eller sitter och försöker få ordning på någon trilskande text?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Oavsett hur mkt/lite en jobbar så är det ju kontroll på utgifterna om gör en ”rik”. Kanske vi ska börja ta såna där kuliga bilder istället 😀

   1. Profilbild för Kristina Svensson

    Hehe, ja jag tänker ibland att jag skulle i varje fall komplettera med sådana…

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Gört! Det är alldeles för mkt tillrättalagda bilder i flödena 😀

 7. Profilbild för Charlotte

  Jag har tillbringat några vintermånader i Indien. Uppkopplingen är ofta långsam och lite slumpartad. Det är rätt lätt att skicka mejl – men så fort det kommer till bilder, eller till att Skypa eller så gäller det att vara uppfinningsrik. Ändå går det att jobba så långt hemifrån, bara en är lite om sig och kring sig – och ibland får en stå ut med att bara vara lokalt – utan wifi.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Lokalt kan jag inte jobba så mycket då mina kunders webbplats är live. Så vi behöver internet varje gång vi jobbar 🙂 Men det löser sig bra! Vi har ju vårt telefonabonnemang.

 8. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Woop Woop…semesterfeeling får vi lätt hela tiden, även när vi kanske inte borde ha..fniss!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Äsch, njut på vettja! Ni jobbar ju inte så tycker absolut inte det kan bli fel med semesterfeeling då.

 9. Profilbild för FREEDOMtravel

  Jag förstår att det kan vara en utmaning. Det kan se lätt ut utåt förstås, men gäller ju att ha en del diciplin 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt så. 🙂

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
33°C / 15°C
36°C / 17°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.