Madeira, en törst att stilla

Madeira, en törst att stilla

Ända sedan vi flyttade hit till Portugal har vi pratat om att vi nu enkelt kan resa till både Madeira och Azorerna med inrikesflyg. Och nu är Madeira bokat!

Vi var på Madeira över årsskiftet 2016-2017 och har längtat tillbaka sen dess. Madeira var faktiskt också med som ett alternativ för oss när vi bestämde oss för att flytta till Portugal.

Resa till Madeira

Och att inte bo på Madeira var troligen helt rätt beslut för oss, för vi trivs ju så himla bra här där vi bor. Eftersom vi har bra kommunikationer kan vi enkelt åka dit och njuta utan att bo där.

Vi tar tåget från Funcheira (tågstation i en by utanför Ourique) till Orient tågstation i Lissabon, därifrån Metro eller taxi 2,5 km till flygplatsen i Lissabon. Har bokat flyget med TAP air, portugisiska flygbolaget, så det blir premiär att flyga med dem.

En airbnb lägenhet har vi bokat i gamla stan i Funchal. Den här gången valde vi bort hotell och vill istället rå om oss själva och kunna äta middag ”hemma” emellanåt. Med närhet till matmarknad och affär samt busshållplats tror vi att tiden i lägenheten kommer bli alldeles perfekt.

Återvända till Madeira

Det är inte ofta vi återvänder till en plats när vi väljer att resa. Det blir oftast nya resmål som vi är nyfikna på. Men när en återvänder blir det för oss i alla fall en helt annan upplevelse. Och nu har vi alltså bokat för att få den även på Madeira.

Vi vill njuta av Madeira. Med vandringar både utmed levador och i stan. Utforska mer av ön och verkligen ta oss tid att njuta av vyer och färger. Kanske vi hyr en bil, kanske inte. Den här resans dagar kommer inte att planeras innan. Vi har några platser noterade som vi gärna vill besöka, men samtidigt så är det inte viktigt, det är inte huvudsyftet med resan. Vi vill helt enkelt bara tillbaka, vi har en törst efter Madeira att stilla… och vad vi känner för att göra när vi väl är där är det som kommer styra hur dagarna ser ut.

Vi kommer åka dit innan våren exploderar, det är ett medvetet val eftersom vi vill vara hemma och odla när våren är som vackrast.

Ser också fram emot att träffa Karin (som har bloggen Äventyret Framtiden) samt hennes man.

Men först ska vi ser lite mer av ”mainland” på vår roadtrip, njuta av en ny odlingssäsong (höst/vinter) samt fira jul och nyår. Det är först nästa år vi besöker Madeira igen, bokningarna är gjorda och det känns fint att se fram emot den resan!

Publicerat:

i:

32 svar till “Madeira, en törst att stilla”

 1. Vi var på Madeira och bodde i Funchal en vecka för många herrans år sedan. Det var riktigt härligt! Vilken växtlighet, det var helt otroligt. En levadavandring var vi också med på, men det var lite fusk, för vi gick bara ena vägen och blev upphämtade med buss sedan.
  Hoppas att ni får ett trevligt återseende med den fina ön!
  /Ingrid

 2. Där har jag aldrig varit – på Madeira. Men hört mycket om lummigheten.
  Har rest en hel del men faktiskt nästan inte alls de tre senaste åren p.g.a coronapandemin.
  Kan nu lite resa via din blogg 🙂

 3. Madeira var vi på 2013 och åkte ut på diverse utflykter i olika väderstreck. Vi var där i februari och tyckte det var en otroligt fin ö.
  Azorerna var jag och vandrade på som 50-årsresa, 2004 och dit längtar jag definitivt tillbaka! Lyckost er som har den upplevelsen kvar. Det var en riktig naturupplevelse!

 4. Vad trevligt med en resa till Madeira. Vi har varit här några gånger. Dels på egen hand och dels när vi varit på kryssningar. Ön är ju så vacker och närheten till havet är ju också något vi gärna vill ha. Att ta sig runt ön, är också trevligt men allt beror ju på hur lång tid man har på sig.
  Och en smidig resa är ju bekvämt. Vet att vi åkte Stockholm – Lissabon och därifrån vidare till Funchal med ett snabbt byte av plan i Lissabon.
  Kan också rekommendera Azorerna. Väldigt vackert och inte minst att även vandra där-.
  Men kan tänka mig att ni har en hel del kvar att se också av Portugal.
  Kul med er planerade resa här i höst.

  • Ja Azorerna står på vår bucketlist också, liksom många områden även här på fastlandet. Havet är en viktig ingrediens i kärleken till Madeira tror jag. Att hela tiden höra och se havet nästan oavsett var en befinner sig.

 5. Så härligt att kunna se fram emot en så mysig resa. Madeira är fint. Jag är absolut ingen expert, men trivdes jättebra den korta tid vi var där! Ni kommer att bli jättenöjda. Så ska ni träffa Karin också – bara det blir man glad över!

 6. Va kul att ha en resa inbokad till Madeira, och få träffa Karin också! TAP air har jag flugit med, till Lissabon när det var dags för Eurovision song contest 2018, vilken vecka vi hade!
  Ha det gott!

 7. Madeira har jag och frugan pratat om många ggr, ett pågående projekt i våra sinnen, hoppas det blir något av det så småningom.

  Tillönskar dig en fin kväll. 🙂

 8. Vi har varit på Madeira två gånger och älskade Funchal och landsbygden. Vi var också där över jul/nyår och fyrverkerierna var outstanding. Sedan är det ju speciellt att landa och starta på Funchals flygplats.
  Sedan vet jag inte om du följer Karins blogg. Hon och hennes man bor mitt i Funchal – ifall ni vill våldgästa Karin och Ulf;-)

  • Ja fyrkverkerierna är verkligen autstanding! Flygplatsen har förlängts vet jag, men det är ändå speciellt. Jodå, som jag skriver i mitt inlägg är ett möte med Karin och Ulf inplanerat redan.

 9. Skulle gärna uppleva Madeira. Har varit på Azorerna, men det var en besvikelse, kanske mest p g a dåligt väder – vi frös en hel del … maten var inte särskilt rolig heller … men som sagt, skulle gärna prova Madira!

  • Det är fuktigt och regnigt på Azorerna om jag förstått det rätt. Men det är väl en del av orsaken till att det är så fantastiskt grönt där. Hoppas du kommer till Madeira, det är en väldigt trevlig upplevelse tycker jag iaf.

 10. Vi ser mycket framemot att få se er här Anna! Det ska bli så kul att få träffas på riktigt och vi hittar säkert på något kul att göra tillsammans också. Snart är ni här, tiden rinner iväg. Känn er varmt välkomna! : )

 11. Madeira en av min favoritplatser. Har varit där fyra gånger och kommer att återvända. Den otroligt rika faunan och ständigt gröna landskapen ger ett lugn i mig som gör att jag längtar tillbaka.

  • Vi älskade verkligen vår vistelse där förra gången och hoppas nästa resa blir ännu bättre. Att återvända är en annorlunda typ av resa. Har du planer för flera resor dit?

 12. Oj, 1994 förverkligade jag en av mina önskedrömmar med TEMAresor till Madeira. Vilken upplevelse och som senare även blev följden till ett omvandlade livsförändring.

  Skulle definitivt kunna tänka mig att återvända till Madeira.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate »