levadavandring madeira

Madeira, en törst att stilla

Ända sedan vi flyttade hit till Portugal har vi pratat om att vi nu enkelt kan resa till både Madeira och Azorerna med inrikesflyg. Och nu är Madeira bokat!

Vi var på Madeira över årsskiftet 2016-2017 och har längtat tillbaka sen dess. Madeira var faktiskt också med som ett alternativ för oss när vi bestämde oss för att flytta till Portugal.

Resa till Madeira

Och att inte bo på Madeira var troligen helt rätt beslut för oss, för vi trivs ju så himla bra här där vi bor. Eftersom vi har bra kommunikationer kan vi enkelt åka dit och njuta utan att bo där.

Vi tar tåget från Funcheira (tågstation i en by utanför Ourique) till Orient tågstation i Lissabon, därifrån Metro eller taxi 2,5 km till flygplatsen i Lissabon. Har bokat flyget med TAP air, portugisiska flygbolaget, så det blir premiär att flyga med dem.

En airbnb lägenhet har vi bokat. Den här gången valde vi bort hotell och vill istället rå om oss själva och kunna äta middag ”hemma” emellanåt.

Återvända till Madeira

Det är inte ofta vi återvänder till en plats när vi väljer att resa. Det blir oftast nya resmål som vi är nyfikna på. Men när en återvänder blir det för oss i alla fall en helt annan upplevelse. Och nu har vi alltså bokat för att få den även på Madeira.

Vi vill njuta av Madeira. Med vandringar både utmed levador och i stan. Utforska mer av ön och verkligen ta oss tid att njuta av vyer och färger. Kanske vi hyr en bil, kanske inte. Den här resans dagar kommer inte att planeras innan. Vi har några platser noterade som vi gärna vill besöka, men samtidigt så är det inte viktigt, det är inte huvudsyftet med resan. Vi vill helt enkelt bara tillbaka, vi har en törst efter Madeira att stilla… och vad vi känner för att göra när vi väl är där är det som kommer styra hur dagarna ser ut.

Vi kommer åka dit innan våren exploderar, det är ett medvetet val eftersom vi vill vara hemma och odla när våren är som vackrast.

Ser också fram emot att träffa Karin (som har bloggen Äventyret Framtiden) samt hennes man.

Men först ska vi ser lite mer av ”mainland” på vår roadtrip, njuta av en ny odlingssäsong (höst/vinter) samt fira jul och nyår. Det är först nästa år vi besöker Madeira igen, bokningarna är gjorda och det känns fint att se fram emot den resan!

Publicerat:

i:

32 svar till ”Madeira, en törst att stilla”

 1. Profilbild för Ingrid

  Vi var på Madeira och bodde i Funchal en vecka för många herrans år sedan. Det var riktigt härligt! Vilken växtlighet, det var helt otroligt. En levadavandring var vi också med på, men det var lite fusk, för vi gick bara ena vägen och blev upphämtade med buss sedan.
  Hoppas att ni får ett trevligt återseende med den fina ön!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är otrolig växtlighet där. Tack det hoppas & tror vi med!

 2. Profilbild för Carita

  Där har jag aldrig varit – på Madeira. Men hört mycket om lummigheten.
  Har rest en hel del men faktiskt nästan inte alls de tre senaste åren p.g.a coronapandemin.
  Kan nu lite resa via din blogg 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Resandet påverkades definitivt av pandemin. För oss ledde det till att bo här i Portugal till och med. Ja och snart blir det en roadtrip.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Madeira var vi på 2013 och åkte ut på diverse utflykter i olika väderstreck. Vi var där i februari och tyckte det var en otroligt fin ö.
  Azorerna var jag och vandrade på som 50-årsresa, 2004 och dit längtar jag definitivt tillbaka! Lyckost er som har den upplevelsen kvar. Det var en riktig naturupplevelse!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja Azorerna står kvar på vår bucketlist. Får se när det blir 🙂

 4. Profilbild för Ditte

  Vad trevligt med en resa till Madeira. Vi har varit här några gånger. Dels på egen hand och dels när vi varit på kryssningar. Ön är ju så vacker och närheten till havet är ju också något vi gärna vill ha. Att ta sig runt ön, är också trevligt men allt beror ju på hur lång tid man har på sig.
  Och en smidig resa är ju bekvämt. Vet att vi åkte Stockholm – Lissabon och därifrån vidare till Funchal med ett snabbt byte av plan i Lissabon.
  Kan också rekommendera Azorerna. Väldigt vackert och inte minst att även vandra där-.
  Men kan tänka mig att ni har en hel del kvar att se också av Portugal.
  Kul med er planerade resa här i höst.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja Azorerna står på vår bucketlist också, liksom många områden även här på fastlandet. Havet är en viktig ingrediens i kärleken till Madeira tror jag. Att hela tiden höra och se havet nästan oavsett var en befinner sig.

 5. Profilbild för LillaSyster

  Härligt att ha något att se fram emot =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det tycker jag med!

 6. Profilbild för Kraka

  Jag var på Madeira 2003 och levadavandrade. Så fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, verkligen fint. Ska bli roligt att få återuppleva det.

 7. Profilbild för Veiken

  Så härligt att kunna se fram emot en så mysig resa. Madeira är fint. Jag är absolut ingen expert, men trivdes jättebra den korta tid vi var där! Ni kommer att bli jättenöjda. Så ska ni träffa Karin också – bara det blir man glad över!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är övertygad om att vi kommer gilla ön lika mycket denna gången. Kanske rent av mer. Att träffa Karin ser jag väldigt mycket fram emot.

 8. Profilbild för Susjos

  Va kul att ha en resa inbokad till Madeira, och få träffa Karin också! TAP air har jag flugit med, till Lissabon när det var dags för Eurovision song contest 2018, vilken vecka vi hade!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det ska bli riktigt kul, både med ön och bloggträff. Kan tänka mig du hade en magisk upplevelse i Lissabon, det är en fantastisk stad tycker jag.

 9. Profilbild för Micke

  Madeira har jag och frugan pratat om många ggr, ett pågående projekt i våra sinnen, hoppas det blir något av det så småningom.

  Tillönskar dig en fin kväll. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas ni snart kan få njuta av den underbara ön också! Detsamma

 10. Profilbild för BP

  Vi har varit på Madeira två gånger och älskade Funchal och landsbygden. Vi var också där över jul/nyår och fyrverkerierna var outstanding. Sedan är det ju speciellt att landa och starta på Funchals flygplats.
  Sedan vet jag inte om du följer Karins blogg. Hon och hennes man bor mitt i Funchal – ifall ni vill våldgästa Karin och Ulf;-)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja fyrkverkerierna är verkligen autstanding! Flygplatsen har förlängts vet jag, men det är ändå speciellt. Jodå, som jag skriver i mitt inlägg är ett möte med Karin och Ulf inplanerat redan.

 11. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Skulle gärna uppleva Madeira. Har varit på Azorerna, men det var en besvikelse, kanske mest p g a dåligt väder – vi frös en hel del … maten var inte särskilt rolig heller … men som sagt, skulle gärna prova Madira!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fuktigt och regnigt på Azorerna om jag förstått det rätt. Men det är väl en del av orsaken till att det är så fantastiskt grönt där. Hoppas du kommer till Madeira, det är en väldigt trevlig upplevelse tycker jag iaf.

 12. Profilbild för Äventyret framtiden

  Vi ser mycket framemot att få se er här Anna! Det ska bli så kul att få träffas på riktigt och vi hittar säkert på något kul att göra tillsammans också. Snart är ni här, tiden rinner iväg. Känn er varmt välkomna! : )

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ska bli fantastiskt roligt! Tack så mycket!

 13. Profilbild för Hanneles bokparadis

  vandra är ett bra sätt att se sig omkring

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är det verkligen!

 14. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Madeira har vi aldrig besökt men tittat på många gånger och var nära att boka också en gång. Men av olika anledningar blev det inte. Hoppas ni får en underbar resa

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det får vi helt säkert, det blir vad vi gör det till 🙂 Tack!

 15. Profilbild för Eva Haraldsson
  Eva Haraldsson

  Madeira en av min favoritplatser. Har varit där fyra gånger och kommer att återvända. Den otroligt rika faunan och ständigt gröna landskapen ger ett lugn i mig som gör att jag längtar tillbaka.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi älskade verkligen vår vistelse där förra gången och hoppas nästa resa blir ännu bättre. Att återvända är en annorlunda typ av resa. Har du planer för flera resor dit?

 16. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Oj, 1994 förverkligade jag en av mina önskedrömmar med TEMAresor till Madeira. Vilken upplevelse och som senare även blev följden till ett omvandlade livsförändring.

  Skulle definitivt kunna tänka mig att återvända till Madeira.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då är Madeira ett väl bevarat minne för dig förstår jag 🙂 Kanske en tur i vinter/vår för er, med inrikesflyget från Lissabon?

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 10°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
22°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.