Vårt sommartäcke över vindrutan sitter fast med flera magneter i överkant och sidorna. Det är trist att säga, men magneterna duger inte.

Vi har haft vårt sommartäcke i 1,5 år och mestadels varit nöjda. Det minskar värmestrålningen av solen in i vårt hem, det minskar kondensen på insidan av rutan när vi inte använder värmefläkten. Täcket är också ett insynsskydd dagtid.

Så fort det blåser hårdare vindar, typ 10 m/s riskerar täcket att flyga av. Hur vinden kommer på bilen påverkar också, men när den kommer från annat håll än rakt framifrån så flyger sommartäcket iväg. Vi som nästan alltid vill stå vid havet ser detta som ett stort problem.

Starkare magneter kanske kan slå sönder glaset när de slår ihop, så det känns inte som en vettig lösning, om den inte är väl beprövad. Kanske den bästa åtgärden ändå är att plocka ner skyddet när det nalkas blåst. Så som vi nu gör. Men det känns inte kul att ha betalat så många tusenlappar för något som vi inte kan använda alltid och inte heller lita på till 100%.

För flyger det av så kan det ju förstöra grannens bil, det kan också fortsätta att flyga iväg så vi inte hittar det. Nej, helt nöjda är vi inte. Tyvärr.

Sommartäcket är köpt online hos RV masters som levererade det till oss i Spanien vintern 2018, vilket vi verkligen uppskattade. Vi har mejlat dem om vårt problemet, vilket de inte har hört från någon annan. Deras svar kom fort och de vill att vi ska komma till dem så de kan se om och hur de kan lösa det för oss.

Vi vill uppmärksamma dig som läsare på det här, så att du som också har detta sommartäcke inte missar att ta in det när det nalkas hård vind. Vi får se när vi har vägarna förbi Värmland, då kanske problemet löser sig.

/Anna & Roger