Taktvätt husbil

Varmt, rent och fina sällskap

Det var ett tag sedan det blev ett inlägg i den har kategorin. Men nu så blev det fem små saker ihopsamlat.

Det här är alltså ett inlägg där vi samlat fem snabba saker vi inte vill ägna ett helt inlägg åt, så vi slår ihop det till ett. Sån här inlägg kommer emellanåt, då vi fått ihop 5 rubriker.

FrankieBoy renare än nånsin

Gillar när vårt hem är rent, även på utsidan. Så vi tvättar FrankieBoy så fort vi ser en möjlighet, ibland bara torkar av lite om det är väldigt skitigt. Taket däremot är inte alltid så lätt att komma åt. I Europa finns en ställning som gör att vi kommer upp lite och kan nå taket i Aguilas och Peniche t.ex. Nu blev det inte gjort i Peniche, då vi rusade därifrån. På Alingsås Motorgrupp finns en tvätthall där vi kommer högt upp och kan stå på båda sidorna om bilen och tvätta med alla möjliga hjälpmedel. För 1,5 timme kostar det 500,- att stå i deras tvätthall och nu skiner vårt hem!

Taktvätt
Efter tvätten – helt rent blir det inte tyvärr, men väldigt stor skillnad!

Växthuset

Vill berätta att det går bra i växthuset, ganska långsamt när det är kyligt och dåligt med ljus (då växthuset ju hamnar inne i duschen istället för att stå ute i solen). Men de små plantorna är omplanterade i större krukor (bottendelen på mjölkförpackningar) och vi kan skörda basilika på de omplanterade köpta plantorna. Frösådden har ännu inte genererat något ätbart, men det kommer!

Värme – en ny etikett

Här på bloggen har vi lagt till en ny etikett, som heter ”värme”. Där samlas inlägg som handlar om uppvärmningen av oss och FrankieBoy. Tidigare har de inlägget hamnat i elförsörjning och gasol, beroende på vilken typ av värme det gällt. De ligger kvar med tidigare etikettering, men nu är det lättare att hitta inlägg om vår värmeförsörjning, oavsett värmekälla.

Sinus
Sinus – lite sur att han inte får gå in i husbilen.

Hängt med våra nära

Trots att vi kom till Sverige redan i slutet av mars har det dröjt ända till nu innan vi besökt våra nära. Det finns två anledningar till det. Den ena är att vi valt att vilja vara säkra på att vi inte haft med oss något virus från södra Europa. Sen har vi också inväntat lite varmare väder så vi kunnat träffas utomhus. Så med utefika i trädgård i Partille och pick-nick på Savannen fick vi äntligen ses. Kramas får vi göra en annan gång. Och så har vi träffat vårt ”barnbarn” Sinus på annat sätt än digitalt för första gången!

Saknar våra resesällskap

Vi hängde en hel del med vänner i Europa den här övervintringen, gjorde saker ihop och fanns där i närheten av varandra. Vi lever ju inte på varandra även om vi är på samma plats. Men ändå, det blir som en stor familj. Vi saknar er alla, snart ses vi igen hoppas vi!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Varmt, rent och fina sällskap”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Härligt o träffa de små glinen om även på behörigt avstånd. Följer en grupp på fejan för Kabe ägare , många där som lovordar Abnet schampo, det kan man prova.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Har hört om Abnet många gånger, men har inte provat än. Senaste tvätten så fanns det special schampo på plats som ingick som vi använde. Nästa gång kanske vi får kliva upp på taket och skrubba hårt för att få bort de svarta märkena.

 2. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Mitt växthus står i framrutan….. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det gör vårt också ibland 😀

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.