Ska vi ha en matta eller inte på golvet i husbilen? För oss har det valet var solklart från dag ett. Men nu lär vi oss att faktiskt uppskatta det andra alternativet.

När FrankieBoy levererades fick vi även en golvmatta, den är i tre delar, specialskuret för golvets alla vinklar och vrår. Den är ljusgrå så den matchar inredningen, men jösses vad det är fult. Tycker jag (Anna).

Jag har alltid älskat kala golv, särskilt när golvet i sig är snyggt, vilket det är i vår husbil. Vad ska vi med matta till? Det blir ju bara extra dammigt, svårare att hålla rent och som sagt fult.

Så mattan har legat i vårt förråd, ny och fin, i två år.

I måndags hämtade vi den, något skrynklig, och la in den på ett nystädat golv. För att mitt älskade kala golv även är kallt. Det drar utmed golvet nu när det är kallare väder och våra underben och fötter kyler ner oss ganska rejält. Hjälper inte att öka värmen, för då blir det bara svettigt på överkroppen i stället.

matta i husbilen

Rogers numera varma och lyckliga fötter

Och mattan hjälper verkligen jättemycket! Roger kan till och med vara barfota ibland och vi slipper dubbla strumpor och iskalla fötter. Tänk vad bra! Troligen är detta också en bra sak vad gäller värmeförbrukningen, för nu behöver vi inte elda på så mycket.

Summa summarum

Matta är fult men väldigt effektivt i blåsigt och kallare väder! Hur länge den får ligga kvar får vi se. Men kanske den faktiskt kan vara bra att ha även i Europa på vintern. Jag är beredd att ge mig. Det är ju ändå Roger som dammsuger och det är ju mjukt att gå på. Får helt enkelt hålla blicken lite högre tänker jag.

En annan väldigt stor fördel är att vi nu har ungefär samma behov av att öppna fönster eller sänka värmen, något som Roger aldrig tyckte vi skulle göra för han frös. Men när hans fötter nu är varma så är resten av kroppens temperatur mer överensstämmande med min. Win-Win

Vid dörren har vi en rund matta som tar hand om det mesta gruset och smutsen som vi drar med oss in.

/Anna & Roger