reflektioner egen utveckling

Tid för reflektioner om egen utveckling

Vi har använt en del av vår tid i dessa kristider till att utforska vad vi vill göra mer i livet. Pratat om våra drömmar och olika sysselsättningar. Vart går våra vägar framöver?

Alla är påverkade av det som nu händer och för vår egen del är tiden utmärkt för att prova nya saker och reflektera. Den mertid vi har fått beror på att vi inte är utomhus lika mycket och att vi har mindre att göra på jobbet. Vi är inte oroliga för egen del men vi gillar ju inte att bara vänta, så det blir lite kreativt gjort också.

Skriva en roman

Jag (Anna) har i många år drömt om att skriva en bok. Jag har ofta hittat ursäkter för att inte ta tag i det. Men i påsk tog jag återigen ett krafttag. Men landade faktiskt i att det inte är en dröm längre, jag känner mig inte tillräckligt passionerad för det. Bloggade om det på min andra blogg. Drömmen om en romanserie, så vill du läsa mer om mina romandrömmar kan du klicka dig vidare dit.

Day trading

Roger funderade på att kanske lära sig day trading. Att börja nu när börsen är låg är ju en bra förutsättning tänkte han. En hel del timmar har han lagt ner på att faktiskt ta reda på så mycket som möjligt om detta och var beredd att ge det en chans. Tills han insåg att det skulle ta alldeles för mycket tid och engagemang i anspråk. Det skulle också binda upp oss en del till vissa tider och det är ju något vi verkligen inte önskar. Så nej, det projektet lades ner innan det ens började.

solnedgång Fotö
Lyckad bild av Anna, som också älskar fotografering

Fotografering

Roger har funderat på att gå lite kurser hos Moderskeppet för att utveckla sin fotografering, ett intresse som växt sedan vi flyttade in i FrankieBoy i och med att motiven blev både mer varierande och väldigt imponerade. Inget som är igångsatt än, men tanken gror just nu.

Bygga hus nån gång i framtiden?

Nån gång i framtiden kanske vi bygger oss ett litet hus, ett tiny house eller liknande. Det är i alla fall något vi pratat om i många år. Om vi nu kan hitta en plats som vi vill stanna på en längre tid. Vi har därför använt en del kvällar till att inspireras av husbyggen via nätet. Vi har renoverat flera hus så det finns absolut ett intresse för detta. Roger har börjat att lära sig SketchUp för att kunna börja skissa så smått. Att lära sig en ny programvara ordentligt tar tid, så lika bra att börja i god tid 😀

Siffror är kul

Jag har gått ekonomisk linje i gymnasiet och har alltid varit intresserad av siffror, ordning och reda. Jag har gjort egen bokföring, och faktiskt även åt en kund, för ett antal år sedan. Bokslut, årsredovisning och deklarationer tillsammans med den löpande bokföringen är sånt som vi lejt bort i många år då tiden inte fanns när jag var själv i bolaget. Nu när vi är två i företaget och delar på arbetet finns tid och framför allt lust att få jobba med siffror igen. Jag gillar verkligen det! Bokslut och årsredovisning har jag aldrig gjort, så det blir något nytt att lära mig! Kul!

färgläggning
Färgläggning är både kul och meditativt

Färgläggning & stickning

När tankarna flödar är det skönt att sätta händerna i något. Jag sitter gärna och funderar samtidigt som jag färglägger i målarböcker. Det finns också tankar på börja med stickning. Förr broderade jag väldigt mycket, men jag tycker inte det blir särskilt användbara grejer av det. En tavla – var ska vi ha det liksom? Sticka däremot skulle betyda att jag kan sticka grytlappar, disktrasor, kläder, sockor eller annat vi faktiskt har glädje av och dessutom bli mer vänlig mot miljön och vår plånbok. Därför ska jag imorgon åka till Kinna Garn och inhandla lite garn och stickor!

Som du märker finns det en del tankar på vår egen utveckling, det kommer garanterat att komma något gott ur denna krisen och vi vill själva ta tag i det som vi kan påverka. Oss själva.

Översta bilden är från en av promenaderna när vi stod på Fotö, just denna bilden från en slinga på Hönö.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

15 svar till ”Tid för reflektioner om egen utveckling”

 1. Profilbild för Linda
  Linda

  Jag gör mitt familjeföretags bokföring och årsredovisning. Det är kul. Man får en helt annan inblick i det hela och att man kan göra på många olika sätt… Beroende på hur det gått för företaget.
  Min stora passion är också fotografering.. Det är kul och man utvecklas hela tiden. Sen tycker jag man delas in två grupper. Dom som vill ta perfekta bilder med kameran direkt och dom som tar bilder med kameran och sen gör dom perfekta i datorn.
  Jag gillar personlig utveckling. Fick förfrågan om att göra en hemsida i höstas… Jag hade ALDRIG gjort en inte ens haft en tanke. Nu sitter jag här ett halvår senare och lyckats skapa en.
  Jag har med haft en dröm om att skriva en bok. Men den tiden har jag inte ännu..
  Ha en fin dag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Då har vi flera gemensamma intressen Linda! Och grattis till att du gjort en hemsida!

 2. Profilbild för Nilla

  Verkar som om det är fler som har samma tankar ????. Jag har gått med flera böcker i huvudet en längre tid men det blir inte mer av det…. Har definitivt inte tiden till det, får räcka med att blogga lite då och då ????.
  Min andra passion är just siffror – man kan få en sån tillfredställelse när allt går ihop och är klart ☺️, Micke tycker jag är knäpp!
  Moderskeppet har jag oxå testat – helt ok men man får ut 100 gånger mer om man går en ”riktig” kurs – men sen är det ju det att man måste vara på plats… och passa tider…. ???? hatar det när jag är ledig!!
  Just nu ligger min ”privata” egna utveckling på sparlåga… tiden finns helt enkelt inte – men visst finns det drömmar ????
  Ha det gott ☀️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jasså minsann även du vill skriva en bok 😀 Visst är det så att bloggen fyller den kreativa delen även för mig. Du skriver väldigt lättläst och roligt så gillar att läsa dina inlägg! Nä fy att vara på plats och passa tider är förlegat, det passar inte alls oss heller. Vore kul att höra om dina och Mickes drömmar, kanske det kan bli ett blogginlägg hos er?

 3. Profilbild för Jerry Larsson
  Jerry Larsson

  Hej! Kommer att tänka på cowboykåken när ni pratar om att bygga hus. Har ni sett den? Riktigt bra faktiskt. Länk

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Jerry, det fanns inget att se på den länken just nu, men kommer tydligen nya avsnitt i maj!

 4. Profilbild för Marie

  Gå fotokurs har jag gjort flera st det är jättgivande

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det har jag också gjort ett par gånger. Men i dagsläget är det bättre med de digitala kurser som Moderskeppet erbjuder. Kanske kan bli en ”riktig” fotokurs längre fram.

 5. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Jag brukar säga att jag är en som skriver och då är det blogg mm. Kravet att det ska bli en bok har jag inte så då känns allt bara roligt.
  Fick en fin kamera av maken då jag bröt benet och nu som pensionär har jag verkligen tiden att lära mig den. Använder mig sällan av photoshop men nu i inlåsningstider så har jag börjat leka med det också.
  Ibland kan händelser få en att ändra inriktning i livet och livet är ju föränderligt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja skriver gör vi ju, även om det inte blir en bok 😀 Den bästa kameran är den som används, så min ”fina” ligger i förrådet, för jag använder den inte. Telefonen blir tillräckligt bra och blir det inte det så fixar jag gärna i Photoshop eller Afterlight. Ja livet är föränderligt och nu är det stora svängningar för många.

 6. Profilbild för Kors och Tvärs

  Kul med nya projekt och det finns ju tid att fundera över dem ordentligt numera.
  Nämen samma tanke om stickning! Har nyss klickat hem lite garn och material för att återuppta stickning och/eller virkning som jag höll på med för massor av år sedan 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi, så klart vi tänker samma vännen! Eftersom vi befinner oss i textilriket så blir det att besöka en butik istället för att klicka hem för mig. Ska bli spännande och se vad det blir. Såg du tipset på FB om att sticka ett klädesplagg till en kvast? Himla fint tycker jag.

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Hihi Nej det såg jag inte, får leta efter det då ????

 8. Profilbild för Chatrine

  Jag tycker det är ett sundhetstecken att vilja lära sig nya saker och utvecklas. Att låta sig utmanas och inspireras med ny kunskap är bra för hjärnan.
  Jag använder också den här perioden till reflektion och drömmar precis som ni. Viktigt att göra det lite nu och då. Har lagt mycket tid och energi till att se över jobbsidan av livet, men även den privata måste få sitt. En sak som jag redan bestämt är övergripande, mer kreativiteten behövs i mitt liv. Mer skapande i olika former ska det bli, har inte landat i något mer konkret än så än. Men det kommer… 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag är övertygad om att det inte bara är roligt med att lära sig nytt, det är säkert väldigt bra för hjärnan. Kreativitet och skapande är också bra för hjärnan, och för sin egna tillfredsställelse, helt klart. Ska bli kul att snacka kring drömmarna när vi ses.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.