Vi har använt en del av vår tid i dessa kristider till att utforska vad vi vill göra mer i livet. Pratat om våra drömmar och olika sysselsättningar. Vart går våra vägar framöver?

Alla är påverkade av det som nu händer och för vår egen del är tiden utmärkt för att prova nya saker och reflektera. Den mertid vi har fått beror på att vi inte är utomhus lika mycket och att vi har mindre att göra på jobbet. Vi är inte oroliga för egen del men vi gillar ju inte att bara vänta, så det blir lite kreativt gjort också.

Skriva en roman

Jag (Anna) har i många år drömt om att skriva en bok. Jag har ofta hittat ursäkter för att inte ta tag i det. Men i påsk tog jag återigen ett krafttag. Men landade faktiskt i att det inte är en dröm längre, jag känner mig inte tillräckligt passionerad för det. Bloggade om det på min andra blogg. Drömmen om en romanserie, så vill du läsa mer om mina romandrömmar kan du klicka dig vidare dit.

Day trading

Roger funderade på att kanske lära sig day trading. Att börja nu när börsen är låg är ju en bra förutsättning tänkte han. En hel del timmar har han lagt ner på att faktiskt ta reda på så mycket som möjligt om detta och var beredd att ge det en chans. Tills han insåg att det skulle ta alldeles för mycket tid och engagemang i anspråk. Det skulle också binda upp oss en del till vissa tider och det är ju något vi verkligen inte önskar. Så nej, det projektet lades ner innan det ens började.

solnedgång Fotö

Lyckad bild av Anna, som också älskar fotografering

Fotografering

Roger har funderat på att gå lite kurser hos Moderskeppet för att utveckla sin fotografering, ett intresse som växt sedan vi flyttade in i FrankieBoy i och med att motiven blev både mer varierande och väldigt imponerade. Inget som är igångsatt än, men tanken gror just nu.

Bygga hus nån gång i framtiden?

Nån gång i framtiden kanske vi bygger oss ett litet hus, ett tiny house eller liknande. Det är i alla fall något vi pratat om i många år. Om vi nu kan hitta en plats som vi vill stanna på en längre tid. Vi har därför använt en del kvällar till att inspireras av husbyggen via nätet. Vi har renoverat flera hus så det finns absolut ett intresse för detta. Roger har börjat att lära sig SketchUp för att kunna börja skissa så smått. Att lära sig en ny programvara ordentligt tar tid, så lika bra att börja i god tid 😀

Siffror är kul

Jag har gått ekonomisk linje i gymnasiet och har alltid varit intresserad av siffror, ordning och reda. Jag har gjort egen bokföring, och faktiskt även åt en kund, för ett antal år sedan. Bokslut, årsredovisning och deklarationer tillsammans med den löpande bokföringen är sånt som vi lejt bort i många år då tiden inte fanns när jag var själv i bolaget. Nu när vi är två i företaget och delar på arbetet finns tid och framför allt lust att få jobba med siffror igen. Jag gillar verkligen det! Bokslut och årsredovisning har jag aldrig gjort, så det blir något nytt att lära mig! Kul!

färgläggning

Färgläggning är både kul och meditativt

Färgläggning & stickning

När tankarna flödar är det skönt att sätta händerna i något. Jag sitter gärna och funderar samtidigt som jag färglägger i målarböcker. Det finns också tankar på börja med stickning. Förr broderade jag väldigt mycket, men jag tycker inte det blir särskilt användbara grejer av det. En tavla – var ska vi ha det liksom? Sticka däremot skulle betyda att jag kan sticka grytlappar, disktrasor, kläder, sockor eller annat vi faktiskt har glädje av och dessutom bli mer vänlig mot miljön och vår plånbok. Därför ska jag imorgon åka till Kinna Garn och inhandla lite garn och stickor!

Som du märker finns det en del tankar på vår egen utveckling, det kommer garanterat att komma något gott ur denna krisen och vi vill själva ta tag i det som vi kan påverka. Oss själva.

Översta bilden är från en av promenaderna när vi stod på Fotö, just denna bilden från en slinga på Hönö.

/Anna & Roger