Annika elgeskog

Annika Elgeskog inspirerar på YouTube

Annika Elgeskog bodde ett år på heltid i sin husbil i Sverige och gör filmer med tips om husbilsliv och minimalism.

Filmformatet i sociala medier uppskattas av så många, men det är inget vi själva producerar. Därför blir vi extra glada när vi hittar likasinnade som använder det formatet till att inspirera andra och Annikas kanal tror vi kan passa många av våra följare så därför vill tipsa om hennes YouTube kanal.

Våra likheter med Annika Elgeskog

Annika har flera värderingar som liknar våra, det är framför allt därför vi tror du som följer oss kan tycka om att följa även Annika.

 • Bland annat berättar hon om hur hon värderar sina pengar i arbetade timmar. Det vi bloggade om för drygt ett år sedan.
 • Hon stortrivdes också med sin vardag i husbilen, precis som vi gör.
 • Vi är i samma ålder och hon arbetar också, att bo i husbilen är inte semester eller pensionsliv för henne heller
 • Hon gillar att dela med sig av sina erfarenheter

Välgörenhet på Borneo gjorde att Annika sålde sin husbil, men nu är hon tillbaka i Sverige och funderar på att köpa en van för att bygga om i sommar. Det kommer säkert generera flera videos med smarta tips i hennes YouTube kanal framöver. Annika är inte heller sponsrad, så du slipper reklam när du kikar in på hennes kanal.

Annikas egna ord

När vi frågade Annika Elgeskog om hon ville att vi skulle berätta om sin YouTube kanal svarade hon ”Det vill jag gärna!” och här nedan kan du läsa hennes egna ord om sin kanal på YouTube:

Anledningen till att jag började att posta filmer om att bo på heltid i min husbil är att jag med jämna och ojämna tillfällen fått frågor om hur det var att bo i husbilen. Jag hade postat några få filmer hösten 2017 när jag bodde i min husbil ”Fina Stina” och en av dessa filmer fortsatte att generera frågor. Länge funderade jag inte så mycket på YouTube och den här filmen men när jag fortsatte att få frågor kollade jag in på Youtube och upptäkte jag till min förvåning att min film från oktober 2017 hade fått några tusen visningar.

Ett tag innan jag insåg att min lilla film från ”Fina Stina” fortsatte att hittas av husbilsfolk hade jag tänkt att börja vara mer aktiv på YouTube i syftet att prata om att det går att leva ett liv i mer frihet än vad många tror. Bakgrunden till detta är att jag ofta hör att jag lever ett liv som många önskade att de kunde leva. Jag fixade till min YouTube kanal och döpte om det till ”Största möjliga frihet” och började göra filmer med tips om hur det kan vara möjligt att leva mer fritt. Mitt i detta fick jag ännu en fråga om husbilslivet och tanken på att göra några filmer med enkla tips och råd grundat på mina erfarenheter väcktes.

Sagt och gjort kollade jag min hårddisk och började göra mina husbilsfilmer. De blev lyckade och jag får fin respons vilket verkligen gett mersmak. Jag har lärt mig att det finns en efterfrågan på filmer om att leva i husbil inte minst eftersom jag blir kontaktad av både de som gör poddar och frilansjournalister.

Annika och hennes Fina Stina

Jag slutade att bo i husbilen eftersom jag blev engagerad i att försöka generera pengar till de utrotningshotade djuren, bl a orangutangerna på Borneo. Det blev praktiskt svårt att bo i husbilen och driva projektet ”Borneo-vänner” eftersom vi två som arbetar för organisationen i Sverige behövde bo tillsammans i syfte att hålla våra kostnader till ett minimum. Vi arbetar helt ideellt och skänker hela vinsten till arbetet med djuren.

Nu med det hemska corona-viruset kommer allt i ett annat läge. Vi vet idag inte om djuren på vårt wildlife center ens kommer att överleva då de är helt beroende av att betalande volontärer får komma samt liknande projekt som vi i Borneo-vänner har. Vi skänkte drygt 80000 kr 2019. Pengar som används till mat och mediciner.

Jag har hela tiden tänkt att när tiden är rätt kommer jag igen bo mer eller mindre permanent i en husbil igen och nu med tanke dels på cornona och på mina filmer på YouTube ser det ut som tiden är mogen.

Jag har börjat leta efter en van för att inreda och tänker att göra filmer om detta. Under tiden har jag även i pipeline att göra filmer där jag pratar med framför allt kvinnor som valt att bo i sin husbil/van. Jag hade bokat träff med två olika kvinnor för att träffa dem och prata husbilsliv men återigen ställer corona till det. Nu tittar vi på möjligheten att göra dessa filmer via zoom eller liknande.

Så jag kommer att fortsätta med YouTube och min frihetskanal och eftersom intresset för husbilslivs-filmerna är stort kommer jag förmodligen att ha tonvikten på detta. Jag tycker verkligen att det är kul att många vill se mina filmer och hitills har jag bara fått vänliga kommentarer och heja-rop. Kanalen har på 90 dagar ökat med 295 prenumeranter och växer sakta dag för dag vilket är jättekul och jag är så tacksam.

[su_button url=”https://www.youtube.com/channel/UCZBLCZJ2YoL1Lxse_aBjy0w” target=”blank” style=”flat” background=”#9f3a67″ size=”6″]Annika Elgeskog på YouTube[/su_button]

Bilder: privata

Tack för inspirationen Annika!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Annika Elgeskog inspirerar på YouTube”

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas du gillar!

 1. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Tittat på avsnitt ett nu och det är ju så att JR är teknikern hos oss, men ser fram mot fler tittar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att höra, det finns olika teman i hennes avsnitt. Kanske något som passar just dig bättre finns i listan 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
27°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 15°C
38°C / 20°C
40°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.