april portugal

Maj (maio) 2022

Nu har juni, den första sommarmånaden, kommit och vi avslutar ett somrigt maj med en tillbakablick.

Maj har präglats av covid, som utbröt den 2/5 för mig och två dagar senare för Roger. Det har satt stopp för mycket så klart då vi faktiskt fortfarande bär sviter av det viruset. Energin har inte kommit tillbaka till 100% men snart så. Hostattackerna drabbar oss sällan numera, men de tar musten ur oss när de kommer.

Sen har vårt bilinköp också tagit en del av månaden i anspråk.

Men vi har kunnat äta nästan alla måltider utomhus, njutit av att sitta i skuggan och tagit riktigt många duschar och även morgon- & kvällsdopp.

Oliver i marinad i Alentejo-style (oregano, olivolja, apelsinzest och vitlök)

Projekt

Ett enda projekt som blev avslutat i maj, är vår underbara pergola! Annars har Roger arbetat med renoveringen av balkong och husets baksida när ork funnits och jag har skyfflat grus i köksträdgården.

Du kan se alla våra avslutade och pågående projekt på projektsidan.

Resor & utflykter

När vi lämnade tillbaka leasingbilen i Lissabon gjorde vi några stopp på vägen tillbaka hem.

Och så skrev jag ett inlägg från en resa jag gjorde tillsammans med Tess till Kroatien 2016.

Vi åkte även en sväng till Albufeira i maj, för att handla några grejer på Leroy Merlin. Då passade vi på att njuta av den grymma indiska maten på United Kitchen.

Odling och trädgård

Det växer på fint i trädgården, den energi jag haft har jag så klart gett plantorna. Så den har inte fått lida av min covid. Vädret har inte heller varit illa för plantorna. Jag slåss mot myror, tycker jag vinner de flesta matcherna, men inte alla.

Det här har jag bloggat vad gäller odling och trädgård i maj:

Passionsfruktsplantorna mår dock inte helt bra, hade övervattnat dem och nu verkar det vara någon som äter på bladen… Men det kommer i alla fall nya gröna blad så jag hoppas den snart växer på sig ordentligt upp på det fina stödet av rostig armeringsmatta som Roger satt upp.

Passionsfruktsblomma.. verkar inte blivit pollinerad, för ännu syns inget kart.

Vädret

Det har varit en kanonmånad vädermässigt! Varmare än vad det brukar vara enligt tidningarna. Stabilt väder skulle jag säga, mer än i april i alla fall.

temperatur i alentejo i maj
Nästan alla dagar har varit över 25 grader varmt på dagen. Nätterna oftast svala.
regn i maj portugal
Några små skvättar i början på månaden. Annars torrt.
Luftfuktigheten är låg när det är varmt. Stiger så klart när det är regn eller molnigt.
Jag tror vår vindmätare behöver kalibreras. Vi har haft det ganska blåsigt de senaste veckorna… och det syns inte riktigt på grafen.

Mest lästa inlägget

Det mest lästa inlägget i maj månad är det där vi berättar om vår pergola. Har du läst ända hit kan du även få veta att vi faktiskt pratar om att göra om den lite, men inte just nu…. 🙂

6 svar till ”Maj (maio) 2022”

 1. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

  Åh, låter ändå som att ni hann med en hel del i maj! Håller tummarna för att ni snart är helt återställda efter coviden 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo då, vi sitter sällan still för länge 🙂 Tack!

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Så klokt att göra en översikt över tiden som gått, månad för månad. Då ser man klarare vad som egentligen har hänt, vilket är bra många gånger. Ni hann ju trots allt med en hel del trots coviden och sviterna efteråt, som ni fortfarande dras med. Covid är jobbigt. Även om vi själva inte har drabbats ännu så har hela övriga familjen i Sverige, båda barnen med familjer haft den och allt vad det innebär av olika tyngd för var och en av dem. Så på håll har vi varit med om coviden ett par år nu.
  Ohyran är jobbig här, tycker jag. Såg att mina två avokadoplantor som är rätt fina annars, hade fått något elände i sina toppar igår. Nu pågår behandling…
  Ha en fin juni Anna, en frisk sådan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar tillbakablickar, det påminner mig om saker jag kanske glömt. Åh vad tråkigt med avokadopkantorna! Tack, jag hoppas också juni blir en frisk och härlig månad. Detsamma önskar jag dig.

 3. Profilbild för Ditte

  En händelserik månad och roligt att du sammanfattar den- Det blir ju då påtagligt vad som hänt. Och det mesta i dur. Vädret inte minst. Behagligt.
  Hoppas och önskar att ni snart kan få hem er bil.
  Just Portugal har vi inte besökt mer än kanske 4-5 gånger men vid ”Europas längsta sandstrand har vi varit” och i Lissabon och en sväng både söder och norrut. Finns mycket fint att se och uppleva och allra helst vill jag ju vara nära havet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi älskar vårt väder 🙂 Och Julietta dröjer säkert, men nu har jag gnällt och förlikat mig med det. Bara att vänta. Ja det finns mycket att se här i PT, vi har så mycket kvar att uppleva.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 11°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.