camper-area-mh-elrincon

Månadens boplats i november

November månad har vi inte besökt så många olika boplatser, men ändå var valet svårt.

Vi har inte rullat så mycket utan har mest stått still på en och samma plats lite norr om Malaga. Men ändå har vårt val inte varit glasklart. Alla ställplatser vi besökt har vi skrivit om på våra kartor med boplatser, Spaniens karta hittar du här.

Boplatser vi stått på

Vi har bara varit i Spanien under denna månaden och vi har denna månaden besökt: Area Narejos (Los Alcazares, ES),  som blev bästa boplatsen i oktober, Motorhomes Anibal Service Area (Aguilas, ES), Agua Amarga Camper park (Agua Amarga, ES), Camping Mar Azul (Balerna, ES) och Camper Area M&H El Rincon (Rincon de la Victoria, ES) som vi står på nu.

Bästa boplatsen november 2018

bästa boplatsen i november 2018Vi bedömer mjuka värden – kika här för att se hur vi resonerar. Den här månaden har vi faktiskt fått fundera ordentligt, det var inte lätt som en plätt att bestämma oss. Valet stod mellan Agua Amarga och El Rincon. Utsikten, närheten till vattnet och de närmaste omgivningarna vinner Agua Amarga över Rincon. Men eftersom det är en helt död stad och det inte finns möjligheter att handla mat där så skulle vi inte kunna stå där mer än i några dagar. Därför utser vi Camper Area M & H El Rincon till novembers bästa boplats (trots det långa namnet)!

Varför Camper Area M & H El Rincon?

Den här platsen landade vi på genom tips från vänner. Och vi tycker så mycket om den så vi har stannat, vi kom 8 november och har alltså varit här i flera veckor. Det är lätt att tycka om denna boplats. Cathy och Fernando som driver platsen är otroligt mysiga och tillmötesgående. De verkar endast ha ett mål – att vi som bor här ska trivas! Och det gör vi verkligen! Det är en hel del långliggare, som återkommer år efter år och eftersom det endast är 35 platser är det svårt att få plats i övervintringstider.

Antal platser gör också boplatsen väldigt personlig. Området har en mycket trevlig layout, alla husbilar står i en ring kring receptionen och det ger en större känsla av gemenskap än den traditionella layouten där bilarna står på rader. Ställplatsen ligger högt och vissa av platserna har utsikt. Det är cykel- & gångavstånd till en riktigt bra affär och bussen till Malaga, restauranger och strand ligger inom 600 meters avstånd. Ställplatsen är omringad av staket med grind som låses på natten och den ligger i ett bostadsområde.

Det rena underlaget med ljust singel gillar vi skarpt. Varje pitch kunde vara något större på bredden, men det är det enda som vi faktiskt har att klaga på. Det hade varit bra med en herrtoalett till, men vi har ju i bilen så det är egentligen inte viktigt.

Vi återvänder väldigt gärna hit och rekommenderar alla som har vägarna förbi att ringa och kolla om det finns en ledig plats (för det går inte att boka). Eftersom det är en mycket populär ställplats föreslår vi att du ringer först, så du slipper krångla in genom bostadsområdena i onödan.

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Månadens boplats i november”

 1. Profilbild för Christel

  Härligt att ni trivs på er plats, snart en månad, jag är så imponerad av det!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag med 🙂 Trodde aldrig vi skulle kunna stå still så länge. Men med dagsutflykter ofta så funkar det riktigt bra. Särskilt här.

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det var väldigt trevligt där. Och vi skriver under på det du beskriver o om ställplatsen. Det vi kan lägga till är vi hade så otroligt trevliga grannar, när vi var där ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahaha ja vi har haft väldig tur med våra grannar.

 3. Profilbild för Solan
  Solan

  Vi långfastnade för första gången förra året för Area Malaga Beach. Och nu är vi här igen. Kanonläge med bra cykel/gångbanor, 9 km till storstaden. Rincon var fullt sist, då fick vi tips på den här av den trevliga ägaren på er plats.
  Kul med månadens ställplats?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har cyklat och åkt buss förbi Malaga Beach 🙂 Ja här är de väldigt trevliga helt klart.

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Bra att få lite tips på var det är bäst att stå!
  Hoppas på resa söderut nästa år 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bäst den månaden iaf 🙂 Hoppas ni får användning av våra tips.

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.