statistik

Nyfikenhet kring besöksrekord

Häromdagen slog besöksantalet till bloggen i taket! Men vi vet inte varför 🙂

Vi bloggar för att inspirera andra och för att dokumentera för oss själva. Men kanske mest för att jag gillar att skriva och tycker bloggformatet är fantastiskt eftersom jag direkt från svar på det jag skriver. Antingen med ris eller med ros. Med besöksantal som ökar eller sjunker. Det hjälper mig att utvecklas i mitt skrivande. Ett skrivande jag hoppas kan bli en bok så småningom, den är

Google analytics otydligt

Statistikverktyget som används är Google analytics. Där kan vi bland annat se antal besökare, vilka länkar de kommit ifrån och vilka sökord som använts. Vi kan INTE se vem som besöker vår sajt. Vi gör inga extra spårningar utan använder det som finns för alla sajter som kopplas på Googles analytics.

När vi fick spiken i statistiken i söndags så är det väldigt många besökare som kommit direkt till anna-forsberg.se. Självklart har en del kommit via någon länk på annan blogg, via sociala medier och via någon sökfras (som t.ex. ”sex i husbil”), men oväntat många har kommit direkt. Vi kan se att nästan alla har varit i Sverige när de skrivit in anna-forsberg.se i sin webbläsare och att ca 10% har använt dator och resten sina mobila enheter. Mer än så ser vi inte.

Hur hittade du vår blogg?

Eftersom vi inte kan stilla vår nyfiken på hur du som läsare hittat hit hoppas vi du vill tala om det för oss. Om du vill fylla i nedan lilla formulär skulle vi bli jätteglada! Ditt svar sparas, men som du kan se är det inga personuppgifter i svaren och du är helt anonym i undersökningen. Det sparas en cookie på ditt IP-nr för att du endast ska kunna berätta en gång hur du hittade oss, så vi får en rättvis statistik.

Vill du förtydliga/förklara ditt svar ovan eller om du vill berätta mer om vem du är så kan du göra det i ett mail eller i en kommentar, all dialog gillar vi 🙂

[poll id=”1″]

Foto av Carlos Muza på Unsplash

Publicerat:

i:

10 svar till ”Nyfikenhet kring besöksrekord”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Visst är det intressant! Man kan ju se en del genom Google Webmasters Tool oxå, till exempel vilka sökord som använts. Men det finns ju fortfarande mycket som inte riktigt går att veta … Spännande 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har så klart koll på GWMT oxå, vilket är väldigt bra att se vilka som länkar till oss och exakta sökfraser som du säger. Men det hjälper mig inte att förstå detta som hände i söndags dessvärre. Riktigt spännande!

 2. Profilbild för Christel

  Det är verkligen konstigt, jag hade en likadan extrem topp i tisdags, har aldrig varit med om det tidigare, ibland kan det gå upp när jag lagt en länk på Fb men denna gången hade jag inte gjort någonting. Roligt med din undersökning.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Christel! Ja det är spännande, den här toppen var i söndags och den var enormt stor. Tänkte många äntligen landat i alla sina julförberedelser och hade tid att gå in och kika.. men det var lite för många för att den teorin skulle hålla.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det kul att läsa i andras bloggar,spec i eran! 🙂
  Det är att Bo i Husbil som lockar oss.

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt, tack för feedback!

 4. Profilbild för Stefan
  Stefan

  Jag är en av alla dom där anonyma som regelbundet dyker in för att läsa vad ni gör/ vart ni är/ vad ni upptäckt osv.
  Men jag skriver aldrig något (jag kommenterade en gång angående batterier när ni var nya med bilen), tycker att det är oerhört spännande att följa er, och alla dom valen ni gör, stora som små… alla erfarenheter som ni samlar på er… ert ekonomiska tänkande osv.

  Minns faktiskt inte hur jag hittade er hemsida, men det tog mig någon dag att förstå att vi stod grannar på savannen den helgen jag hittade er hemsida… men troligen så satt jag väl i husbilen och sökte information om att ”boihusbil” på heltid, (bo i husvagn har jag provat innan ”Jag blev Vi”) … hade inte min fru varit så tveksam så hade drömmen redan varit sann.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag minns dig Stefan! Du lärde oss om toppladdning av batterierna 🙂 Kul att fortfarande hänger med här. När vi står på Savannen igen hoppas jag vi blir grannar igen.

 5. Profilbild för Eva

  Jag har fått några sådana toppar ibland. Vanligtvis har jag 200 – 500 besökare per dag men helt plötsligt så var det uppe i 2000 besökare och jag kunde inte förstå varför. Kunde det möjligen bero på att jag hade lagt en del länkar till min min blogg på FB.. Men dem togs ju bort snabbt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst kan det bero på länkningar, men jag ser i statistiken om det är det och den här toppen var nåt annat.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.