Häromdagen slog besöksantalet till bloggen i taket! Men vi vet inte varför 🙂

Vi bloggar för att inspirera andra och för att dokumentera för oss själva. Men kanske mest för att jag gillar att skriva och tycker bloggformatet är fantastiskt eftersom jag direkt från svar på det jag skriver. Antingen med ris eller med ros. Med besöksantal som ökar eller sjunker. Det hjälper mig att utvecklas i mitt skrivande. Ett skrivande jag hoppas kan bli en bok så småningom, den är

Google analytics otydligt

Statistikverktyget som används är Google analytics. Där kan vi bland annat se antal besökare, vilka länkar de kommit ifrån och vilka sökord som använts. Vi kan INTE se vem som besöker vår sajt. Vi gör inga extra spårningar utan använder det som finns för alla sajter som kopplas på Googles analytics.

När vi fick spiken i statistiken i söndags så är det väldigt många besökare som kommit direkt till anna-forsberg.se. Självklart har en del kommit via någon länk på annan blogg, via sociala medier och via någon sökfras (som t.ex. ”sex i husbil”), men oväntat många har kommit direkt. Vi kan se att nästan alla har varit i Sverige när de skrivit in anna-forsberg.se i sin webbläsare och att ca 10% har använt dator och resten sina mobila enheter. Mer än så ser vi inte.

Hur hittade du vår blogg?

Eftersom vi inte kan stilla vår nyfiken på hur du som läsare hittat hit hoppas vi du vill tala om det för oss. Om du vill fylla i nedan lilla formulär skulle vi bli jätteglada! Ditt svar sparas, men som du kan se är det inga personuppgifter i svaren och du är helt anonym i undersökningen. Det sparas en cookie på ditt IP-nr för att du endast ska kunna berätta en gång hur du hittade oss, så vi får en rättvis statistik.

Vill du förtydliga/förklara ditt svar ovan eller om du vill berätta mer om vem du är så kan du göra det i ett mail eller i en kommentar, all dialog gillar vi 🙂

[poll id=”1″]

Foto av Carlos Muza på Unsplash